No cześć,
zawsze jak to pewnie większość polaków, ukształtowana przez mass media w polsce byłem w przekonaniu że Ameryka to super kraj, i jaka szkoda że tam nie mieszkam, myślałem tak aż do czasu, aż do czasu gdy zobaczyłem że obywatela traktują tam gorzej jak gówno.
youtube.com -> US police brutality
No w polsce, to chyba nie ma ani 1 przypadku takiego co by był w USA, abstrachując od tego co jakiś strażnik zlał jakiegoś JP bociana w samochodzie, to tak to nic natomiast w US, skoro tych filmów jest tyle na youtube, fest dużo, to znaczy że to musi być wręcz na porządku dziennym, zresztą co chwile sie słyszy nawet w Polsce że jakiś police officer zastrzelił kogoś jak psa.
Nie dość, że prawie za każdym razem przy zatrzymaniu taki PO każde ci sie kłaść na glebe, nie ważne za co, to też zawsze Cie skuwa, widziałem na video, jak jakąś babke co miała +60 lat, w ogóle nie była agresywna skół w kajdany i chuj, no gorzej niż małpi rozum, co mu zrobi 60 letnia kobieta zachowująca sie spokojnie?
Na dokładke dodam, iż widziałem film jak był 1 obywatel bez bronii, miał nóż chyba w ręce, i z 5 Police Officerów stało w odległości kilku metrów od niego, on zrobił jakiś 1 krok w lewo czy coś, i rozstrzelali go gorzej jak psa, media podały że padło ponad 40 strzałów.
Pisze, bo tak mnie nachodzi refleksja że mimo wszystko ciesze sie że żyje w Polsce a nie jakimś jebanym policyjnym USA,
tam to jak krzywo spojrzysz na policjanta to masz wpierdol,
dodatkowo uwaga, to wszystko jest nagrane na kamerach, i większość z nich (PO) jest świadoma że jest nagrywana, pytanie zatem co się dzieje, gdy w pobliżu nie ma kamer,
to chyba ludzi na żywca piłą tną bez kitu ;d
<3 polska policja