Witam. Jaki program polecacie do tworzenia muzyki? Bardziej electro?
Wersja do druku
Witam. Jaki program polecacie do tworzenia muzyki? Bardziej electro?
Robienie muzyki przez kompa jest pedalskie ale jak już musisz to na start tylko sprawdź FL Studio
FL Studio
Chodzi mi o takie ala podstawy, żeby zobaczyć jak to wygląda, z czym to się je itp :P
Nie lepiej nauczyć się grać na jakimś instrumentum muzycznym, gitarze, flecie czy zabawkowym pianinku? Chodzi mi o to, żeby zaczaić interwały, skale itp.
Wtedy taki program do robienia czarnych Harlemowych bitów sie ma w małym palcu od stopy.
@EDIT:
Wygląda to mniej więcej tak jak Windows Movie Maker
Układasz sobie sample i robi sie muzyka. Metodą przeciągnij i upuść.
Całe elektro to w sumie progresywa czyli wstęp 4 nutowy z fajnym echem czy innym efektem, potem kolejny temat, "refren", baba stęka, basy, początek, zwrotka, baba, refren, solo , zwrotka, baba :D
A tak na serio to nie znam się na muzycze electro :p
Na pianinie podstawy znam, w podstawówce uczyłem się grać ale wkurwiał mnie gościu nauczyciel i przestałem. Zamysł miałem żeby wrócić i się zapisać znowu, zobaczymy :d
Zapisz się, tworzenie muzyki zawsze na propsie, nie ważne jaką będziesz robił
Jeśli chce robić muzykę elektroniczną, to niech się uczy programów do muzyki elektronicznej. Jeśli chce sobie poszerzyć wyobraźnię muzyczną, to niech się uczy teorii muzyki. Najbardziej pomocne mogą być tutaj klawisze, bo zapewne i tak będzie korzystał z klawiatury sterującej. Nie wiem jednak, jak ma mu pomóc flet lub gitara.
Co do programów - FL Studio to podstawa, do tego zaproponował bym ew. rolandowski Cakewalk oraz Cubase.
zeby zobaczyc to obczaj to
http://musoneo.com/pl/courses/25/epi...dzie-Audiotool
@Mysterious Boy ;
fl jest zarówno dobry na początek jak o dalej. wielu producentów żyjących z tego używa fla