-
Laptop problem.
Witam.
Mam ogromny problem z laptopem.
Otóż pewnego razu wyłączyłem go normalnie wszystko, lecz na drugi dzień, wyskoczył jakiś błąd i czy mam otworzyć windowsa normalnie, czy tam z tym naprawianiem problemów, no mówie spoko może coś wywaliło jakiś plik, zdarza się, ale odpalam tą naprawę i czekam, czekam x godzin i nic, przypomniałem sobie o tej partycji na format czy Bóg wie jak to się nazywa, odpalam f4 każą czekać, czekam znowu parę godzin - nic, mówię, no dobra odpalę formata, mam płytkę to powinno pójść. Odpalam - leci wybór języka i dalej "instalator rozpoczyna pracę" i nic, znowu jakby zawiecha, czekam 3cią godzinę właśnie i nic.
Podejrzewam, że to dysk padł, ale ja się nie znam dokładniej na sprzęcie, macie jakieś wskazówki? Domysły co to może być? Co robicz?
Zależy mi trochę na odzyskaniu danych z tego dysku, ale jak się nic nie będzie dało zrobić, to trudno...
@Mam jeszcze problem ze stacjonarnym.
Mam podpięte słuchawki do przedniego panelu, wszystko działa, ale jak podłączę coś pod USB też do przedniego panelu to w słuchawkach słychać pisk, cały czas, jak odłączę USB to wszystko już wraca do normy, wiecie jak to naprawić?
-
Mozliwe, ze dysk przestaje pracowac zaraz po uruchomieniu go?
Sprobuj wyjac dysk, podlaczyc go do innego komputera i zeskanowac programem, niestety nie pamietam jak nazywal sie program do sprawdzania sprawnosci dyskow.
-
Możliwe, niestety nie wiem dokładnie.
Nie mogę sprawdzić tego dysku, tzn podłączyłem go pod stacjonarny, tyle, że mój dysk wtedy nie chciał się odpalić (mam 2) jak jeden odłączyłem to nie mogło go bootnąć, jak drugi odłączyłem, też nie mogło odpalić systemu, jak próbowałem zbootować tego z lapka to ruszało, ale działo się to samo co na lapku tzn uruchum system normalnie (wyskakiwało witamy w systemie windows i zwiecha) i uruchom system tam z naprawianiem i też jakby lag i nic dalej.
Niestety nie mam 3ech kabli, żeby od razu te 3 dyski podłączyć i zobacyzć, a nie wiem czemu nie chce mój pc z jednego (na którym jest windows) odpalić.