Od tygodnia mam lagi i kicki w tibi inne gry normalnie ping w normie tylko tibia zamula to wina mojego połączenia czy coś na ich sererach bo ostatnio kilka osób też się skarżyło
Wersja do druku
Od tygodnia mam lagi i kicki w tibi inne gry normalnie ping w normie tylko tibia zamula to wina mojego połączenia czy coś na ich sererach bo ostatnio kilka osób też się skarżyło
Cipsoft przeżywa ataki DDoS, stad lagi i mass kicki. To nie wina twojego łącza.
Więcej przeczytasz na t.com :)
Z tego co wiem, były jakieś ataki DDoS, zresztą ja, jak kilku moich znajomych również mają kicki i laggi co jakiś czas, więc raczej to nie wina Twojego połączenia. Możesz się zapytać na World Chatcie ludzie czy mają podobne problemy.
Zresztą jak piszę na stronie oficjalnej gry, jeżeli gracz poniesie śmierć w przypadku takowych ataków (czyt. DDoS), to nie poniesie żadnych strat (doświadczenia, aola, blessów, etc.), tylko zostanie przeniesiony do świątyni.
@Down
Ja już od jakichś dwóch godzin ani jednego lagga, o kickach nie wspomnę. Takie anomalie miały miejsce u mnie wcześniej, teraz wszystko gra i buczy XD
Lagi są i to masakryczne. Na przykład teraz zalogowałem się w Ab dp i żeby dojść na off skilla to musiałem przeboleć 3 kicki.
Kiedyś miałem lagi na Livebox TP to resetowałem modem i przechodziło. Może też zrestartuj łącze, od czasu do czasu.
Może i wina cipsoftu, ale też nie można wykluczyć łącza
tibia upada deal with it
Ja dzisiaj się złożyłem po mass kicku w trakcie robienia "Mortal Combat"........... Taki mały peszek, blesy poszły się je%%%. Najlepsze jest to, że niby cipsoft wprowadził jakiś system, dzięki któremu "podobno" po kicku z ich winy ma się zostać tp do świątyni bez zgona, ale jak widać chyba coś im nie wyszło i nie działa ten ich systemik.
Cóż, nie jest to moją winą, że tak jest napisane na stronie głównej, a, że nie działa, bądź działa, tylko, że kicki/laggi/etc. przez które padłeś nie były spowodowane atakami DDoS, przez co straciłeś blessy. Nie mnie to oceniać.
@Nuncjusz
Na stronie głównej jest napisane*, że wina leży po ich stronie i próbują temu jakoś zaradzić, więc jaka wina łącza? Cała masa graczy raczej by nie miała problemów z internetem ; )
poczytajcie forum tibi com (technical support) ludzie sa tak sfrustrowani a Kick soft nie może sobie poradzić z Ddosem juz kilka dobrych dni. Coś czuje powolny koniec tej gierki. Dla mnie to nie jest normalne zeby tak bylo od kilku dni a szkopy mieli to w dupie.
żal znowu padłem a oni nic nie robia i co 5 min wybija XD
weekend jest to nic ich to nie obchodzi, co z tego że ludzie płacą >.<
Zapewne będzie potem exp x2, kasa x10, skille x5 i cieszcie się pixelo-maniacy. Tak przypuszczam, że tak znowu będzie :D.