https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...79380460_n.jpg
Przecież to jest kurwa, szczyt szczytów. Takie pierdoły swoim elektoratowi prosto w twarz. Coś mi to przypomina...
Wersja do druku
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...79380460_n.jpg
Przecież to jest kurwa, szczyt szczytów. Takie pierdoły swoim elektoratowi prosto w twarz. Coś mi to przypomina...
akurat za Hitlera Niemcy były potęgą i dynamicznie rosły w siłę więc nietrafione porównanie
@down
bym przystąpił do polemiki, szukal argumentow w glowie i w wikipedii...
...ale mi sie nie chce ;d
ide spac elo
Akurat jest to bzdura, rozpowszechniona przez nazistowską propagandę. Za Hitlera w Rzeszy "spadło" bezrobocie, bo wykreślono ze statystyk kobiety i Żydów. Dodatkowo zwolniono wszystkie kobiety i na ich miejsce zatrudniono mężczyzn. Gospodarka miała się całkiem dobrze, bo Hitler zaciągnął ogromne kredyty na zbrojenia. Zadłużenie Rzeszy było tak wielkie, że wg. wielu historyków decyzja o ataku na Polskę we wrześniu 39 była podyktowana tym, że Rzesza lada chwila zbankrutowałaby.
Koleżka co twierdzi, że Hitler ustawił Rzeszę na skraju bankructwa - poczytaj sobie o Berlinie w latach 1920-1939. Nazistą można wiele zarzucić, ale to co zrobili dla tego państwa to było po prostu błogosławieństwo. Wyciągnęli Niemcy z mega głębokiego szamba.
Do autora tematu - Polityka w głównej mierze bazuje na dobrym PR. Ten kto umie się dobrze sprzedać, zazwyczaj pierwszy dociera do koryta. Tak to już działa. Twój temat tak trochę na siłę założony, nic specjalnego z niego nie wynika.
propaganda propagandą, ale ze stawianiem przecinków to ktoś miał tu wielki problem.
Niekoniecznie był to główny powód. Wielu historyków twierdzi, że Hitler w ogóle nie chciał atakować Polski i w '38 miał przygotowane dokumenty dotyczące sojuszu (!) polsko-niemieckiego. Polska jednak nie była zdecydowana na chęć ataku Rosji (wraz z Niemcami) i udała się do Francji i Anglii i dlatego właśnie Hitler nas zaatakował. Można więc wiele spekulować nt. tego "co by było gdyby Hilter podpisał sojusz z Polską" lecz myślę, że mimo ewentualnego sojuszu, prędzej czy później, zaatakowałby nasz kraj.
Tak to prawda. Na Discovery Historia pokazywali nawet kiedyś listy, które w (o ile dobrze pamiętam) 1942 roku Hitler napisał do Himmlera. W listach tych Hitler stwierdził, że wielką szkodą jest nie przejęcie sojuszu przez Polskę, gdyż Polacy okazali się najzacieklej opierającym się narodem ze wszystkich zaatakowanych przez Rzeszę. Wspomina w tych listach też o tym, że z połączenia krwi Polskiej i Niemieckiej mogłaby powstać rasa jeszcze doskonalsza niż Aryjska.
Praca polityka wiąże się z umiejętnością wciskania kitu, nie wiem co was tak dziwi.
jakiego języka? przecież nie powiedzial nic złego, strasznego, niegodziwego etc