Dzisiaj na lekcji j.Niemieckiego mieliśmy lekcje ze słownikami. Podczas przetłumaczania wyrazów natknąłem się na wyraz hund - znaczący "pies"
jak myślicie wiąże się to jakoś z Hell Hound'em w tibii?
Wersja do druku
Dzisiaj na lekcji j.Niemieckiego mieliśmy lekcje ze słownikami. Podczas przetłumaczania wyrazów natknąłem się na wyraz hund - znaczący "pies"
jak myślicie wiąże się to jakoś z Hell Hound'em w tibii?
Tak np. w pokemonach jest również hound i również jest to pies
A pokemony to niemiecka gra? :)
jaki ty ciemny jesteś...
a jak w tibii masz potwór "Cat" i przetłumaczysz to co to jest ?! słoń ?!?!
Dalem ci przykład ze wiele nazwijmy to "gier" w swojej dzialalnosci nawiazuje do roznych jezykow, ale to trzeba umiec wyciagac i interpretowac wnioski, a jak widac Ty tego nie potrafisz ;/
Hound - wyraz angielski. W Pokemonach też odnosi się to do tego, zapraszam na translatory. Temat 0wnuje :D
#up
nie było Cię
'Hound' oznacza również po angielsku pies myśliwski. I myślę, że to bardziej z tym jest związane.
Chyba nic w tym dziwnego, ponieważ Hellhound przypomina trójgłowego psa.
Nie, na pewno nie wiąże się to z psem. Hound to znaczy również 'łajdak' (pot. złodziej) i na 100% o to chodzi. Przecież Hell Hound na pierwszy rzut oka wygląda na złodzieja.
Tak serio to polecam przepuścić sobie nazwy potworków przez słownik.
Druga sprawa: Tibia ma już 12 lat, w tym czasie mnóstwo graczy "rozszyfrowało" co oznaczają i co ze sobą niosą nazwy potworków, więc w ten sposób żadnego mitu nie wymyślisz.
//O, patrz, nie bluźnię.
///Pozdro