Chodzi tu o połączenie Stone skin amulet i might ring. Jak wiadomo ten pierwszy redukuje 80% obrażeń natomiast drugi 20%, z prostego wyliczenia wychodziło by, że jesteśmy nietykalni jednak takie połączenie zapewni nam tylko 97,5% ochrony.
Wersja do druku
Chodzi tu o połączenie Stone skin amulet i might ring. Jak wiadomo ten pierwszy redukuje 80% obrażeń natomiast drugi 20%, z prostego wyliczenia wychodziło by, że jesteśmy nietykalni jednak takie połączenie zapewni nam tylko 97,5% ochrony.
A jak to wyliczyłeś >>??
mi się wydaje, że np. dostajemy 100dmg ssa odbiera 80 wiec zostaje 20dmg z którego 20% to 4... 20-4= 16 czyli cały def to 84% a dostajemy 16% nie wiem czy dobrze gadam.
Mnie również ciekawi sposób obliczenia. Według mnie tak samo jak i pana up powinno być 84% ochrony.
Równierz dołączam sie do próśb kolegów Up...interesujące :)
Dokładny wzór nie jest mi znany natomiast łatwo się domyślić, że pkt. obrony są najpierw sumowane a dopiero potem odejmuje się od nich obrażenia, podobnie jest ze wszystkimi setami etc.
rowniez tak uwazam ale suma to 84% jak wyzej ale i tak to duza ochrona
Imho bez sensu. Niby dlaczego miałoby dawać 84% skoro powinno dawać całkowitą obronę? Już lepiej nosić samego ssa.
Nie bo tak to masz 80 parę %, a tak to masz te 97 z kawałkiem.
Według mnie dziwny sposób wyliczania, ale to chyba celowe, bo tak to anni było by banalne do wykonania.
A Ghazbaran nie stanowiłby już żadnego wyzwania.
pierwszy raz słyszę, co prawda to mi jest absolutnie nie potrzebne ale innym może się przydać
O tym też pierwszy raz słyszę. Myślałem, że to da 100% ochrony, jednak nie próbowałem. Przy okazji jak ktoś chce mam na Refugii 8 might ringów na sell ;p
dwarfen set+might ring+ssa i jeszczes chroniony w 100% ;>
a jezeli myslisz, ze migh ring, po zalozeniu SSa daje tylko 20% ochrony z tej ktora pozostala to na pewno jestes w bledzie. firewalker boots+magma monocle i nie zabiera Ci nic ogien<z ziemii>.
To jest obliczone chyba punktami procentowymi, a nie procentami? Dobrze gadam?