Reklama
Strona 113 z 316 PierwszaPierwsza ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,681 do 1,695 z 4739

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1681
    Avatar Dzzej
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    8,971
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Chodzilo mi o zwykle, ale fajne danie. Niekoniecznie Wasz foodporn, bo kucharzyna ze mnie marna i nie jestem na tym poziomie, co Wy. Tak czy siak dziekuje za propozycje. Zrobilem chilli con carne i zrobilo swoja robote, kobieta zadowolona xd. Teraz mam sekunde chwili, wiec wbijam na torga klepnac tego posta i zdac relacje. Dzieki panowie za propozycje ;)! Wyszlo zajebiscie!

    I nie jest to kwestia tego, ze nie chcialem sie przylozyc. Po prostu bylem ograniczony przez czas i wlasne umiejetnosci kulinarne. Co tez nie zmienia faktu, ze bardzo mi pomogliscie :).

    Załącznik 353322

  2. #1682
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Jakiś losowy sis w Atenach:
    Załącznik 354520

    Oraz działający, domowy piec do wypieku pizzy/chleba :) pizza z piekarnika nawet nie powinna być porównywana :D
    Załącznik 354521
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 19-09-2016, 10:27
    Szagi's

  3. #1683
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,422
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    pokaż jeszcze jakieś zdjęcie tego pieca. jakie temperatury robisz w nim?

  4. Reklama
  5. #1684
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Widok z boku i frontu. Piec oczywiście nie wykończony.
    Załącznik 354551
    Załącznik 354552

    Konstrukcja szamotowa na podstawie z bloczków betonowych. Ocieplona wełną mineralną. Ojciec chyba chce go w całości obłożyć kamieniem łupkowym. Nie mierzyłem dokładnie temperatury, ale sadza, która gromadzi się na sklepieniu pieca podczas rozpalania wypala się przy pełnej mocy - także sklepienie ma ponad 550 C w połowie wysokości powinno być jakieś ~400 stopni. Jak ogarnę jakiś statyw to nagram pieczenie pizzy w takim piecu ;)

    @Topic: poliki wołowe duszone z winem, kluski kładzione z jogurtem i marchew po koreańsku
    Załącznik 354554
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 20-09-2016, 13:00
    Szagi's

  6. #1685
    Avatar maslo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    trzymiasto
    Wiek
    32
    Posty
    2,368
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    czekam na fotki pieca w akcji, zazdroszczę

  7. #1686
    Avatar Byczek
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Koszalin
    Wiek
    33
    Posty
    12,870
    Siła reputacji
    27

    Domyślny

    u mnie na wiosce jest picceria z takim piecem, pizza smakuje jak pizza a nie jak ciasto z farszem
    Cytuj Halunek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    byczek-jebaka hedonista kulturysta i uzdrowiciel a ty i tak powiesz ze to człowiek o twarzy homo erectus

  8. Reklama
  9. #1687
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    @Bardzo fajny druid ;
    ile drewna i czasu idzie na doprowadzenie temperatury w piecu do pożądanej? to na własne potrzeby?
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  10. #1688
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    3-4 polana takie jak do kominka. Czas to około godzina od rozpalenia, wtedy robi się żar i piec nagrzewa do porządnej temperatury. Na własne potrzeby, będzie dodatkowo połączony z wedzarnią - piec będzie służył jako palenisko - oczywiście nic nie będzie wtedy pieczone.
    Szagi's

  11. #1689
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Załącznik 355140
    Załącznik 355141

    Hummus, sałatka i jajko pochette. Szakszuka. Shuk Wawa ul. Grójecka
    Szagi's

  12. Reklama
  13. #1690
    Avatar Ksionc
    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Stamtond.
    Posty
    499
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    te druid dawaj no pice z pieca bo sie doczekać nie moge:D
    ~

  14. #1691

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    2,580
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Ktoś coś może o bruschettcie powiedzieć? Jakieś wasze ulubione zestawienie? Pierwszy raz się będę przymierzał do tego.

  15. #1692
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    ja nie wiem czy to bruschetta ale ja to tak nazywam - po prostu z dobrego pomidora (to jest 99% sukcesu moim zdaniem) wywalam pestki i inne śmieci a to co zostanie kroję w kostkę, dodaję do tego mozzarelle też w kostkę pokrojoną, doprawiam jakąś bazylią czy oregano w zależności co tam u Ciebie kwitnie, oliwy trochę, pieprz i sól opcjonalnie ale mi to psuje smak dobrego (!) pomidora (bo niedobrego maskuje), czosnek opcjonalnie, takie coś wywalam na pieczywo i do piekarnika

    a dobry pomidor to tylko od mojego dziadka z działki, który dostał nasiona od włocha jakieś dwieście lat temu i co roku je sadzi a ja co roku mu połowę zabieram, nigdy w sklepie nawet w połowie tak dobrych pomidorów nie trafiłem nawet jak to były malinówki z almy po 100zł/kg
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  16. Reklama
  17. #1693
    Avatar w00z
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Poznań
    Posty
    2,987
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ja nie wiem czy to bruschetta ale ja to tak nazywam - po prostu z dobrego pomidora (to jest 99% sukcesu moim zdaniem) wywalam pestki i inne śmieci a to co zostanie kroję w kostkę, dodaję do tego mozzarelle też w kostkę pokrojoną, doprawiam jakąś bazylią czy oregano w zależności co tam u Ciebie kwitnie, oliwy trochę, pieprz i sól opcjonalnie ale mi to psuje smak dobrego (!) pomidora (bo niedobrego maskuje), czosnek opcjonalnie, takie coś wywalam na pieczywo i do piekarnika

    a dobry pomidor to tylko od mojego dziadka z działki, który dostał nasiona od włocha jakieś dwieście lat temu i co roku je sadzi a ja co roku mu połowę zabieram, nigdy w sklepie nawet w połowie tak dobrych pomidorów nie trafiłem nawet jak to były malinówki z almy po 100zł/kg
    a ja właśnie zupełnie odwrotnie, wg mnie najwieksze znaczenie ma tutaj pieczywo, ja zazwyczaj robie sam z suszonymi pomidorami i rozmarynem
    i też z kolei własnie bruske robię najczęściej z przedojrzałych pomidorów, takich, których na powiedzmy głupiej kanapce bym juz nie zjadł


    bagietka, masło czosnkowe (samoróba ofc, nie za duzo czosnku), 'salsa' z mocno dojrzałych pomidorów (solisz pomidory puszczaja wode, odcedzasz), kilka listków sieknietej swiezej bazylii, wszystko razem mieszasz, na góre pieprz młotkowany (polecam również biały, mega fajny smak), listek bazylii i moge to żreć godzinami
    Ostatnio zmieniony przez w00z : 24-02-2017, 13:50
    Cytuj Janusz_Wons napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    no nie wiem, może dlatego że ludzie to kurwy i "nie wypada" mi kurwa shitpostować na takim forum? xD, bo nie zostałoby to dobrze odebrane i zrozumiane, i rozjebałoby mi życie xD?
    to tak jakby kurwa papież miał tu konto i byś się go pytał na chuj mu ta anonimowość

  18. #1694
    Avatar Taca
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Kraków
    Posty
    10,470
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Sinis napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ktoś coś może o bruschettcie powiedzieć? Jakieś wasze ulubione zestawienie? Pierwszy raz się będę przymierzał do tego.
    mocarela pomidor z oliwa i czyms tam i ciut cebuli fioletowej czasem posype
    Cytuj Lord Xivan napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jak riot games zakrecony niekumaty sam nie wie

  19. #1695

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    2,580
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Ale sie moja baba zdziwi jak jej rano take kanapke zrobie.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •