Ze schabowym? Bo na wołowinę to mi nie wygląda.
Wersja do druku
Ze schabowym? Bo na wołowinę to mi nie wygląda.
Taka tam pizza. Restauracja Bella Napoli Warszawa. Jedna ze smaczniejszych w mieście :)
Załącznik 308911
@DOWN
Dokładnie tak :) furę ma fajną nie powiem ;). A makarony oni robią sami na miejscu także polecam!
Polecam tą sieć restauracji Bella Napoli. Wiem że własciciel, włoch przyleciał kiedys do Polski i nie miał nic, a teraz ma ok 10 restauracji swoich i jezdzi ferrari czerwonym :D Stacjonuje na bródnie ( tam chyba ma swoją główną siedzibe) jem zawsze u nich makarony i są mega, polecam, cenowo tez ok
sniadanie
Załącznik 308951
Załącznik 308956
@lipek
jak chcesz robić pizze jak najbardziej zgodną z prawdziwą to nie podwijaj boczków ;d
nie trzeba tego robić jeśli odpowiednio wyrośnięte ciasto się rozciągnie (a nie rozwałkuje co usuwa z ciasta powietrze) nie ruszając boczków wtedy fajnie same rosną, ciasto można rozciągać rękami na blacie lub kręcąc w powietrzu co nie jest wcale takie trudne tylko wtedy pizza musi być okrągła a nie kwadratowa heh ;d znam się na tym bo ponad pół roku dopracowywałem swoją pizzę by była jak najbliższa tej, którą jadłem we włoszech i powiem nieskromnie, że jest już blisko ale największa przeszkoda to piec opalany drewnem, w którym jest 400stopni...
ale to jest jakies nedzne ciasto z paczki mozliwe nawet ze francuskie
aha =[
ale na francuza to mi nie wygląda tak czy inaczej
Raczej nie ma sensu robienia z ciasta francuskiego pizzy, to po prostu zwykła pizza może i z pudliszek, czyli gotowy spód. ;)
http://kazzperia.wordpress.com/
Nie wiem czy tutaj trafiłem na ten kanał czy gdzieś randomowo, ale ziomek fajnie tłumaczy jak dobrze podrzucać ciasto żeby się ładnie rozciągnęło i ogólnie przydatna stronka dla ludzi którzy chcą się nauczyć pizzy innej niż tej kupnej ;d
Jakaś randomowa restauracja w Płocku w zeszły weekend. Poziom mocno średni...
Załącznik 308962
Załącznik 308963
Załącznik 308964
Załącznik 308965