A tam, placuszki z dzemem sa ok. Wiadomo, jak ktos robi takie wytrawne z cebula czy cos to moze i dzem do tego nie pasuje, ale te moje to takie najprostsze ;p Nawet z nutella jadalem.
Wersja do druku
A tam, placuszki z dzemem sa ok. Wiadomo, jak ktos robi takie wytrawne z cebula czy cos to moze i dzem do tego nie pasuje, ale te moje to takie najprostsze ;p Nawet z nutella jadalem.
ja jem takie placki z gulaszem
placki ziemniaczane najlepsze z grzybami ale oczywiście z gulaszem też propsy ;p
Najlepsze są z mlekiem :D
yyyyyyyy... ser żółty + sos jakiś ew. na szybkości keczup :D
Tak jak mówiłem, że sobie zrobię to <3
http://i42.tinypic.com/2zf92mb.jpg
smazone na maśle kurki, jajko sadzone i trufle. kwintesencja włoskiej prostoty i jakości
Załącznik 301256
moje sie nawet nie umywa do fotek supermate'a ale jak na studencki obiadek to i tak niezle ;p
sory za uwalony talerz.
a i do tego sosik miodowo-musztardowy ale nie zrobilem zdjecia.
Załącznik 301326
Ogólnie to pracuję w dość dużej pizzerii jako kierowca, ale podpatrzyłem troszkę jak rozkręcić 'placka',
a rozkręcone ręcznie ciasto do pizzy smakuje o wiele lepiej, niż jakieś rozwałkowane.
Przepis na ciasto (taki jak wszędzie właściwie, proporcji niestety nie mogę podać):
Woda, olej, drożdże, sól, cukier, mąka.
dobre ciasto jest od paei100 'kocham gotować' (kanał na yt)
Niby dobre, ale szczerze to robią się w nim dziury podczas gdy chcemy rozkręcić je ręcznie i trzeba je rozwałkować. Moje pierwsze pizze robiłem jego przepisem :P
Na podróż zrobiłem sovie takiego kurczaka. Smacznie
Załącznik 301376
Załącznik 301400
+ Zupa kalafiorowa
wczorjsza kolacja
Gnocchi z Neapolitan Ragu. Wszystko domowej roboty. Sos podobny do popularnego bolognese z tą różnicą, że tu dodaje się całe kawałki mięsa i bardzo długo gotuje się sos, aż mięso jest mięciutkie i rozpada się na włókna.
Gnocchi to tak jak nasze leniwe tylko, że bez jajka.
Zajebiste wyszło, warto było kisić tyle w kuchni :D
Załącznik 301572