:feelsokayman
Wersja do druku
:feelsokayman
cos niesamowitego :kulesza
mmmm
Spieszę z wytłumaczeniem jako iż ostatnio miałem okazję to porównać. Zacznę od tego, że to paczkowane mięso z biedry, jak je jesz to masz wrażenie, że ono jest zupełnie puste w środku, jakby napompowane. Niby kotlet jak każdy inny, ale po ugryzieniu to mięso się zaczyna rozpadać na takie dziwne płaty, nie wiem jak to nazwać konkretniej. Natomiast mięso z mięsnego jak sobie jesz, to ono się ładnie dziąsłuje przy gryzieniu, jest jednolite, nie rozwarstwia się i nie ma tego uczucia pustego mięsa.
a to ja nie mam takiego wrażenia, z mięsnego się szybciej psuje tyle zauważyłem, może trafiłeś na jakieś zepsute, przecież to są normalne kury a nie że do mięsnego idą normalne, a do biedry te z dałnem
najlepiej to sobie wyhodowac wlasne kurki
ja dzisiaj kupilam 100 gramow pasztetu ze sliwkami z MIĘSNEGO Z LADY z BIEDRONKI (incepcja :pepelsd) za 2.63 i byłam mega ukontentowana z dwóch powodów; z powodu mojej przedsiebiorczosci i bo po prostu mi smakowalo i fajnie bylo wowczas
polecam z ciekawości pójść do mięsnego i poprosić o skład szynek które mają na sprzedaży - gorsze niektóre niż te z marketu.
nie z dzisiaj, ale ostatnio sobie zrobiłem
Załącznik 386965
piekne
Kurwa mięso puste w środku xdd aż mnie brzuch rozbolał
Co Ty mieszkasz na stacji? :confused
"Ponciongu" brakuje tylko na tym zdjęciu
Załącznik 386967
wieczorne coś na szybko, nie chciało się robić; serek wiejski z pomidorkiem i szczypiorkiem, sriracha majo, 3 tosty z cebulką
w ogóle kupiłem sobie nowy opiekacz i szczerze powiem nie spodziewałem się różnicy takiej, ale zajebiście wychodzą w nim tosty, szybko się nagrzewa, elegancko cebulkę można wrzucić i fajnie smakuje
Załącznik 386968
drogi w kurwe jak na opiekacz
Jak ktoś lubi tosty, to tutaj się wchodzi na inną erę tostów xD plus o wiele mniej czyszczenia niż z tymi teflonowymi
To dzięki za poprawkę, właśnie całe życie leciałem na tych plastikowych po około 60 zł i miałem problemy z czyszczeniem, ser się przyklejał itd. ten co podesłałem jest zajebisty. A czy 220 zł to teraz dużo to sam nie wiem, na gorsze rzeczy przeznaczałem takie kwoty :kappa
dzięki za inspriacje, serio zajebiste. ja tylko zdecydowałem się na świeże śliwki, trochę więcej świeżości chciałem
Załącznik 386970
u mnie dzisiaj klasyczek, również podejrzewam, że obiadokolacja, bo colesław mocno majonezowy + wiadomo, trochę oleju trzeba dać, żeby ładnie usmażyć schabowego
Załącznik 386984
Cezariusz pospolitus
Załącznik 386985
wkładasz do kolejnego rosołu aż nastąpi całkowita dezintegracja mięsa
to robi sens
wszyscy sa dla mn niemili dzisiaj tutaj i niefajni
ale to ciocia robila rosolek :zaba
pogadalibysmy o starych polakach i pluli werbalnie na tuska, moze nawet zimitowalibysmy ten gest, po tym bezalkoholowym kielonku oczywiscie
Jak niedziela to sie rosolenko
Załącznik 387000
co to za dżem ze świni
szarpałbym z kiszoniakiem o mnom mnom mnom mnom
Załącznik 387009
Drugie danie na dymanie
tacy to pojedzom
sam bys cos wstawil oprocz przekreslonego slowa wymiana
Załącznik 387015
2 raz w zyciu ciasto robilem xd Sernik na bazie mascarpone z malinami :peepolove Ludzie mowiom ze dobre wiec sie ciesze.
przepiekny
Załącznik 387017
dobre:glik
W biedrze właśnie widziałem toster za 30zł. Ciekawe czy dobry.
Cała magia w tosterze polega na tym, że masz chrupiący ser przypalony i generalnie resztki tostów sprzed pół roku nadające aromatu.Cytuj:
używaj papieru do pieczenia, a już nigdy nie będziesz musiał skrobać tostera :nazipepe
Ale mi smaka robicie tym, może się zdecyduje ale