Reklama
Strona 128 z 166 PierwszaPierwsza ... 2878118126127128129130138 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,906 do 1,920 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1906

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,622
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Kiedyś chyba dałeś przepis z sosem bo aż się zdziwiłem, że go nie ma. W sumie lepiej pominę, mniej roboty nawet będzie.

  2. #1907
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    ja dzisiaj takie manewry robię. zobaczymy co wyjdzie

    http://teatrgotowania.blox.pl/2012/0...suszonymi.html
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  3. #1908
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Hmmmm orzotto... bardzo fajny przepis;)

    wyżej była mowa o wędzeniu, nie polecam brzozy - popsuje każde mięso, mimo, że jest liściasta, to jest bardzo smolista, zostawi niedobry smak na mięsie - wiem z doświadczenia - najlepsze drewno do wędzenia to poza drzewami owocowymi buk i czarna olcha - zwłaszcza ta druga, kiedy jest świeża rzucona na żar daje bardzo dużo dymu i wystarcza na długi okres bez podkładania.

    Przy okazji, jadł ktoś wędzoną wołowinę? U mnie w domu wędzi się tylko świnie, ale zastanawiałem się ostatnio nad kupieniem kawałka krowy i uwędzeniu go... tylko nie chciałbym popsuć dobrego mięsa. @supermate ; ?

  4. Reklama
  5. #1909
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Hmmmm orzotto... bardzo fajny przepis;)

    wyżej była mowa o wędzeniu, nie polecam brzozy - popsuje każde mięso, mimo, że jest liściasta, to jest bardzo smolista, zostawi niedobry smak na mięsie - wiem z doświadczenia - najlepsze drewno do wędzenia to poza drzewami owocowymi buk i czarna olcha - zwłaszcza ta druga, kiedy jest świeża rzucona na żar daje bardzo dużo dymu i wystarcza na długi okres bez podkładania.

    Przy okazji, jadł ktoś wędzoną wołowinę? U mnie w domu wędzi się tylko świnie, ale zastanawiałem się ostatnio nad kupieniem kawałka krowy i uwędzeniu go... tylko nie chciałbym popsuć dobrego mięsa. @supermate ; ?
    no jasne

    polecam tą grupę. typowo amerykańskie sposoby wędzenia.

    https://www.facebook.com/groups/BBQSmokerTips/?fref=ts
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  6. #1910
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    @up: dzięki

    Jeszcze muszę się zastanowić nad tym jaki kawałek uwędzę i chyba się tym zajmę przez weekend...

    słyszałem, że krzyżowa się nadaje do wędzenia, a na polskiej stronie znalazłem przepis na polędwicę - której mi jednak szkoda...

  7. #1911
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    no panie, jak to co, mówie o tym przy każdej okazji.

    tego dania niczym nie przebijesz (jedynie łopatka wędzona w małej temp jest lepsza)



    do tego podajesz czerwoną kapustę, która prze 2-3 h trzymasz w soli, potem płuczesz, zalewasz wrzątkiem na 2-3 minuty, żeby nie straciła chrupkośći ale dalej była twarda. na końcu dodajesz trochę octu soli i cukru, parę kropel cytryny i umierasz ze szczęscia.
    ee a w czym to robic? zwykly stalowy garnek bedzie ok? Czy moze w piekarniku?

  8. Reklama
  9. #1912
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Pumpkin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ee a w czym to robic? zwykly stalowy garnek bedzie ok? Czy moze w piekarniku?
    ja robiłem w takim czymsz

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...VvAEANargNHcxQ

    ale garnek tez da radę
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  10. #1913
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ja robiłem w takim czymsz

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...VvAEANargNHcxQ

    ale garnek tez da radę
    ale w garnku na palniku gazowym czy w piekarniku jednak?

  11. #1914
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Pumpkin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ale w garnku na palniku gazowym czy w piekarniku jednak?
    palnik i mały ogień. ważne żeby był szeroki, zeby mięso leżało na płasko zanurzone lekko w sosie.

    W piekarniku też na bank się da zrobić, ale to inen temperatury i inny czas pieczenia...nie wiem jaki
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  12. Reklama
  13. #1915
    Avatar _Szymon_
    Data rejestracji
    2014
    Posty
    1,043
    Siła reputacji
    12

    Domyślny

    Chcę na wieczór zrobić sobie mix sałat, zakupiłem już jakiś w biedronce i mam pytanie co tam dodajecie od siebie do niego?

  14. #1916
    Avatar Elite Hunter
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    1,156
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    kurczak, feta, jakis sosik.. ogolnie wszystko co jest ciekawego w lodowce z warzywek.

  15. #1917
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj _Szymon_ napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Chcę na wieczór zrobić sobie mix sałat, zakupiłem już jakiś w biedronce i mam pytanie co tam dodajecie od siebie do niego?
    sos miodowy vinegar, obczaj w necie
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  16. Reklama
  17. #1918
    Avatar krzysiek
    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Kalisz
    Wiek
    32
    Posty
    378
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Szybkie pytanko z rana Panowie - czym zastąpić jogurt w ryżu z jabłkami? Ostatnio coś źle reaguje na wyroby mleczne, a na śniadanie od zawsze ryż+jabłka i innego połączenia sobie nie wyobrażam:)
    Wszędzie panował burdel. Burdel w głowie, burdel w życiu, a najgorszy po zmieszaniu whisky z wódką.

  18. #1919

    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    30
    Posty
    9,025
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    prawdopodobnie zle reagujesz na laktoze tak jak ja.
    nie slyszalem o jogurtach bez laktozy, sam pije mleko bez laktozy
    http://dieta.mp.pl/diety/diety_w_cho....html?id=75727
    masz tabelke ktore produkty zawieraja ile laktozy, wybierz cos czego tam nie ma

  19. #1920
    Avatar ArkaSath
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Bydgoszcz
    Wiek
    31
    Posty
    2,029
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Panowie, kolezanka robi w sobote karaoke przy piwku i poprosiła mnie i kumpla, zebysmy sie zajeli zarciem, bo lubimy w kuchni sie bawić
    I pytanie, co mozna zrobic, zeby wyszło dosc lekkie, na duzo osob, do piwka?
    Myslalem juz o onion ringsach, ale mysle cos z mięcha jeszcze, nuggetsy by byly spoko z dipami, ale drogo wyjdzie dosc

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •