Reklama
Strona 47 z 166 PierwszaPierwsza ... 3745464748495797147 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 691 do 705 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #691
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    To przypadek chyba, właśnie sobie zdałem sprawę, że nie mam dozownika do tej masy a kasę na co innego odkładam... chyba trzeba będzie łyżką pakować na blachę : D
    Tak teorytycznie poza tematem, ,,tworzyliście'' kiedyś sami trunki w domowym zaciszu?
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  2. #692
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    owszem, przy pomocy spirytusu, cytryn i miodu wychodzi elegancka cytrynówka, ja robiłem mniej więcej tak, że wyciskałem cytryny, a z jednej obierałem skórkę, później w garnku szklanka wody z dużą łyżką miodu żeby się rozpuścił, do tego dajemy sok i skórkę z cytryny i szklankę spirytusu, szybko przykrywamy żeby nie wyparował i niech ostygnie. do butelki i jak postoi ze 3 tygodnie to przecedzić przez coś, żeby skórki nie pływały i gotowe.

    dobre też są skittlesy rozpuszczone w spirytusie;) albo wódka z przyprawami typu: pieprz, cynamon, gałka muszkatołowa, wanilia, ziele angielskie, goździki i dużo cukru, zalać spirytusem i niech stoi - moje stało z rok, ale zajebiste było;d przy >70% (płonęła w kieliszku) szło bez popijania

    no i klasyka domowego wyrobnictwa napojów wyskokowych - bimber, ale tego nie ma co opisywać
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 29-03-2012, 22:56
    Szagi's

  3. #693
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    To przypadek chyba, właśnie sobie zdałem sprawę, że nie mam dozownika do tej masy a kasę na co innego odkładam... chyba trzeba będzie łyżką pakować na blachę : D
    weź CZYSTĄ reklamówkę/worek plastikowy (ja robiłem z jednorazówką, ale mam takie sterylne, nie ze sklepu) i utnij koniec
    wsadź masę, wyjdą Ci takie walce przy wyciskaniu średnica z 1-1,5 cm i długie tak na 3, po upieczeniu się rozleje i wyjdzie nawet fajny kształt

    trzeba sobie w życiu radzić chłopaki ;D


    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    bimber, ale tego nie ma co opisywać
    to illegall przecież ;dd (opisz mi na pw jak się znasz please)
    Captain! My Captain!

  4. Reklama
  5. #694
    Avatar b.r.o
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    z więzienia.
    Posty
    75
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Tutaj tez dobry przepis na podobne ciasteczka jak te z poprzedniej strony. Dosc ciekawy smak maja przez ten amoniak.

    http://www.wielkiezarcie.com/recipe25928.html

  6. #695
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj b.r.o napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Tutaj tez dobry przepis na podobne ciasteczka jak te z poprzedniej strony. Dosc ciekawy smak maja przez ten amoniak.

    http://www.wielkiezarcie.com/recipe25928.html
    te ciasta z grubym cukrem nie są zbyt dobre imo

    ciekawe, czy dałoby radę ogarnąć Oreo w domu ;d
    w sumie ten krem jest średniawy, taki trochę sztuczny, ale te ciastko bardzo kakaem czuć

    żeby nie było, oreo b. lubię ;)
    Captain! My Captain!

  7. #696
    Avatar benek6666
    Data rejestracji
    2006
    Wiek
    34
    Posty
    213
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Moje banoffi :P
    w sumie dobre (no i proste), polecam wam zrobić



    paeiego przepis:
    http://www.youtube.com/watch?v=aw6orSy-Pc8

  8. Reklama
  9. #697
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Co tu tak cicho? Swieta byly i nikt sie nie pochwalil czyms dobrym co jadl? :D

    Tak na odswiezenie dodaje swoj obiadek, standardowo nic ciekawego bo na diecie jestem:



    Kurczak pieczony, pieczarki duszone, warzywa z patelni.

  10. #698
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Zapomniałem... wybaczcie. Sam robiłem kaczkę i jajka faszerowane ; )
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  11. #699
    Avatar Yebak Lesny
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Podkarpacky
    Wiek
    34
    Posty
    582
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    (...), nic ciekawego...
    chętnie widziałbym to Twoje nic ciekawego u siebie na talerzu :D

    GG: 5519884

  12. Reklama
  13. #700
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Yebak Lesny napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    chętnie widziałbym to Twoje nic ciekawego u siebie na talerzu :D
    Jem to praktycznie codziennie na obiad ;d Ogolnie polecam bo smaczne, zdrowe i sporo bialka. No i szybko i latwo sie robi :D

  14. #701
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    w ogóle jak smakują te warzywa na patelnie i jakiej firmy najlepsze?
    pamiętam jadłem jakieś 3-4lata temu bodajże hortexa i jakoś nie wspominam dobrze

  15. #702
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Warzywka sa super. Wlasnie te co wrzucilem to Hortex. Jest masa roznych kompozycji skamowych do wyboru. W sumie nie mam ulubionych, staram sie codziennie inne jesc, i wszystkie mi smakuja. Dobre sa tez Frosty. W przeciwienstwie do Hortexu nie maja przyprawy w saszetce tylko sa juz zamrozone z takim sosem. I do tego maja o wiele bogatsze kompozycje skladnikow, np. w karaibskich jest ananas i mango. Tutaj mozesz sobie sprawdzic jakie sa: http://www.frosta.pl/pl/produkty/war...-patelnie.html
    No ale niestety, warzywka Frosty u mnie w miescie widzialem tylko w jednym sklepie (Auchan). Hortexu sa bardziej popularne i dostepne w niemalze kazdym sklepie.

  16. Reklama
  17. #703
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Warzywa z patelni są dobre pod warunkiem, że je poddusimy w sosie własnej roboty. Btw ostatnio jadłem tak obłędny sos musztardowo-koperkowy, że mógłbym go jeść do końca życia bez przerwy... Teraz tylko znaleźć przepis na niego.
    Robiliście sami coś w tym roku na wielkanocny stół?
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  18. #704
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Warzywa z patelni są dobre pod warunkiem, że je poddusimy w sosie własnej roboty. Btw ostatnio jadłem tak obłędny sos musztardowo-koperkowy, że mógłbym go jeść do końca życia bez przerwy... Teraz tylko znaleźć przepis na niego.
    Robiliście sami coś w tym roku na wielkanocny stół?
    Jaki sos robisz do warzywek? Ja tylko dusze je w odrobinie wody na patelni + saszetka przypraw ;d

    Co do wielkanocnego stolu, to swieta spedzalem samemu w domu, zrobilem zurek (z torebki), jakies dwie salatki, jedna z tunczyka, druga z jajek, i chyba tyle. Przez swieta jadlem to co nacodzien.

  19. #705
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Dawałem sos musztardowo-miodowy lub czosnkowy ale naprawdę delikatny, z tym że było to ze dwa lata temu i nie wiem czy dalej by mi podchodził taki ,,mix''
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •