oooooooo cholera
Załącznik 388171
Wersja do druku
oooooooo cholera
Załącznik 388171
:poggers
Ale was tibiarz w konia zrobił :urban
administracje kompletnie popierdolilo
a bedzie 8.0 + ?
ciesze sie ale wole 8.0
nie no kurwa czekasz 6 lat na nowego tibiantisa zeby niewinnych pakowac do czarnego worka a tu taki prix non pvp XDDDD i to jeszcze UK. Odpalilby gieem pvp NA to by brazole, usa wszystko wbilo i by bylo 1000 online a nie jakies pedalskie nonpvp i do tego UK
Non-pvp xDDDD 500 osob pod dp robiacych runy, ekonomia robi fikolka
Ale bul doopy here :kekw
No jest ból dupy bo tibiantis wypadl znakomicie, byla nadzieja na server amerykanski pvp bo teraz wuwuzele i reszta odpadow cywilizacyjnych graja całymi rodzinami i bylo by co robic
Myślę, że to ruch proamerykański ze strony tibiarza widząc sytuację geopolotyczną wenezueli. Będą teraz mogli robić runy na 2 serverach jednocześnie. Ale najśmieszniejsze jest to, że postacie takich byczków to wczoraj wieczorem straciły z 90% wartości xD Na non-pvp odpłyną wszyscy gnębieni neutrale a na pvp zostaną tylko te war grajki i będą tam sobie dogorywać
Ciekawe jak to wpłynie na aktualny serwer pvp.
Jeżeli będzie można grać na obu serwerach jednocześnie to win dla tibiantisa, bo online mocno podskoczy na dwóch serwerach, przez co ludzie, którzy w wiekszości patrzą na online listę i streamerów, wejdą chociażby sprawdzić serwer.
Jednak ekonomia "starego" serwera podupadnie, bo zostanie zalany nowymi tanimi runami, przez co hlvle będą expić jeszcze szybciej. Jeżeli nie będzie można grać na obu serwerach to też ekonomia podupadnie, bo wuwuzela pójdzie sobie robić runy na serwer non pvp, a aktualnym graczom pozostanie robienie run na manasach.
Cięzka decyzja do podjęcia, jednak ja by był za tym, żeby była mozliwość grania na obu serwerach jednoczesnie przez 1 rok. Tibiantis zyskałby nowe środki na rozwój oraz nowych graczy, nowy serwer by sie ustabilizował, a stary by nie dostał po dupie.
@Tibiarz ; @tbiarz
a będzie można normalnie trapy z potworkuw robić czy ban za takie zachowanie??
nie no pełna chamówa jak to na non pvp tylko blokowanie respow czyli gameweakness bedzie karana
i tak polowa z was wejdzie pewnie hhahah szkoda ze npvp :(
a ja ci rucham mame
ty a swojego ghoula mozna bic na non-pvp? bo od kolegi to wiadomo, ze nie. zdradz ta tajemnice dla jego
raczej na odwrot bedzie :kekw
mozliwe scenariusze :
na plus ze mozna miec 2 chary online na obu swiatach po 1 - automatycznie podbije to liczbe online i ilosc run na serverze pvp bo jak pacc na konto jest to czemu by nie korzystac podwojnie
dodatkowa reklama dla tibiantisa, bo z tego co sie zorientowalem wsrod spolecznosci projectu fibula czesc z ludzi w ogole nie slyszala o igielce
czesc graczy ktora odbije sie od non pvp (bo jednak bedzie zbyt zaludniony / ludzie nie beda respektowac spawnow / dopisz swoje) po zobaczeniu jak igielka pieknie chodzi zacznie gre na pvp - kolejny boost graczy
mozliwosc transferow - o ile zostanie wprowadzona na zasadach jakie podal tibiarz to lepiej bedzie se poczekac 3 lata i przeniesc zhunconego 250 paladyna niz expic od zera xD
to tak na szybko co mi do glowy wpadlo
oczywiscie non pvp zareklamowane gdzie trzeba takze pewnei te 500 na start wbije (nie licze tygodnia tylko dla premium - ale kto wie)
Tak jak Byczek napisał, jest to świetna decyzja Tibiarza.
Serwer pvp zyska nowych graczy i nowe runy. Nawet jeśli ma to być 100-200 nowych ludzi duchów-makerów, to w między czasie ludzie będą robić sobie rycerzy czy paladynów do farmienia kasy i trejdowania między serwerami. W między czasie mogą oni przekonać się, że serwer npvp nie jest idealny i będą grać równocześnie na obu, bo serwer będzie przeludniony i braknie im respów.
Aktualnie, dominando trzyma za pysk pk teamy, więc zabójstw nie będzie za wiele. Przy tym ludzie od nas sporadycznie kickują ludzi z respów, bo sami gramy 1-2h dziennie.
Jak dla mnie to będzie wskrzeszenie tibiantisa, a nie jego upadek, o którym słyszymy od 3 lat:nazipepe
nie przeniesiesz sobie ot tak 250 paladyna, bo transfery, jeśli zostaną wprowadzone, będą na pewno ograniczone co najmniej w taki sposób, że przenoszony char nie będzie mógł się łapać do żadnych highscoresów na swoim nowym świecie, a wątpię że za 3 lata 250 paladyn będzie takim kapciem że spełni ten wymóg :lewyohyou tak że chyba pan nie doczytał :lewy8s
poza tym, gra jest po to, żeby w nią grać, więc jaki sens ma czekanie 3 lata tylko po to, żeby wpisać kod na jej przejście? :borek
co do reszty, to mniej-więcej się zgadza, na początku pewnie będzie większy "hype" na non-pvp, bo nowy start i w ogóle :szczescboze więc stary serwer może wtedy stracić na aktywności, ale docelowo pewnie się to unormuje, bo po pierwsze świat non-pvp nie będzie wiecznie nowy, a po drugie to nie jest tak, że non-pvp będzie jakąś zupełną sielanką :hidethepainlewy będzie po prostu inaczej i zapewne okaże się że nie wszystkim to przypasuje, wtedy część może wrócić na pvp jak sobie to uświadomi, i na końcu każdy będzie po prostu grał tam gdzie woli i tyle (lub na obu, w zależności od tego, gdzie mu się akurat zachce :wybory-psl)
To bedzie mozna grac na mc czy nie, pytam dla kolegi
Pacc jest na 2 swiaty na koncie . Ale nie zalogujesz w tym samym momencie z 1 konta pacc na 2 swiaty tylko mozesz osobno wylogujesz np z pvp i wtedy możesz zalogować na non pvp i też miec pacca . Wiec jak chcesz miec na raz 2 postacie online z paccem i promocją na 2 swiatach to musisz miec 2 konta z paccem, a nie 1. Chyba, że się mylę to niech Tibiarz się wypowie bo to ważne info.
passage w thais cyklopy moj :pepezyd:nazipepe
byczek widzimy sie ? na npvp
ojezu jak kusi zrobić znowu druida i klepać uhy, na starcie pvp byl taki plan i pewnie niektórzy jeszcze pamiętają jak to sie skończyło. Tym razem nie byłoby tortownicy zeby złamała psyche po przypadkowym wbiciu top3 ED...? xD
gildia bibuła reload? @lemurek @mnh_project @?pitotrek (mam nadizeje ze juz foch przeszedł)
~Lari de'Kremuwka
kiedy będę mógł swojego 50 kapcia przetransferować na non-pvp? Itemki z depo i ekwipunku mi nie znikną?
raczej nieprędko :hidethepainlewy
to zaczne grać za rok
szkoda :tadek
@Lacho ; liczymy na relacje z startu
powinna byc mozliwosc kupna domkow na start za punkty kupione za pln na stronce
miałem na myśli reload nie w jakimś celu, poza nostalgią xD nigdy nie byłem częścią blokowania wyspy, jedynie wysłannikiem do Amiasta elfuw xD
czemu odpowiadanie mi nie dziala, to bylo do lemurka xd
Wczoraj ruszyl test server 50x rate, zeby sobie poprobowac. Polecam sprawdzic nowy content jezeli nie graliscie przez ostatnie lata.
czy moge sobie bezkarnie desintegrejtowac pare baglotow dziennie czy to nielegalne? @gamemaster;
Wbija cała secura i harmonia są ptk na gildie?
to bylo powazne pytanie...
nie wiem na ile moge sobie pozwolic czy jak zrobie rundke po kopach i usune pare workow to jest git? a jak bede to robil codziennie to nie jest git?
szara strefa, lepiej tak nie rób, bo jak Tibiarz wstanie lewą nogą to wlepi ban na wszystkie powiązane konta :kappa