dzielimy sie wiedza i sobie rozmawiamy
Załącznik 387050
Wersja do druku
dzielimy sie wiedza i sobie rozmawiamy
Załącznik 387050
Cytuj:
Szparagi to zdrowe, niskokaloryczne warzywa (młode pędy), które są bogatym źródłem witamin (C, E, kwas foliowy), minerałów (potas, magnez) oraz przeciwutleniaczy, takich jak polifenole i fitosterole, wspierających układ krążenia i obniżających poziom cholesterolu. Występują w dwóch odmianach: białych (uprawianych pod ziemią) i zielonych (wypuszczanych nad powierzchnię), a ich przygotowanie polega na obcięciu zdrewniałych końcówek i dalszym gotowaniu, pieczeniu lub podsmażaniu. Szparagi można podawać jako dodatek do wielu dań, z sosami, jajkami, w sałatkach, a także w formie zup.
Załącznik 387098
Załącznik 387099
Zawziętość godna skórzanego moderatora :D
ale tam musi kurwić w środku
te same mysli mialam co wy xD
alkohol sie nie wchłania przez skóre tylko przez błony śluzowe więc jak by to nie był fake to by się dupą i cipą najebała
Alkohol etylowy moze przenikac przez skore, ale bardzo powoli. A skoro nawalila tam taka ilosc, to masz odpowiedz.
Dodatkowo opary
nie wydaje mi się że alkohol się wchłania przez skórę nawet bardzo powoli a jak już to na tyle powoli że 1.35% jest niemożliwe bo to jest 13 promili a tyle to menele maja po tygodniowych libacjach na melinach opary juz prędzej ale tez niemożliwe żeby 13 promili z oparów z wanny mieć chyba że by sie pod nią ognisko paliło także jak dla mnie fejur jak chuj już sam fakt że lekarze stwierdzili żę alkohol wchłonęła przez skóre podważa wiarygodność tego wydarzenia
wołam eksperta @Taidio ;
teatr dla gojuw żeby się klikalo, dobrze że boglut czuwa :prayge
https://youtu.be/HTM8Y2OAzCI?si=Bgw1Eiweu5Q4a6ce
tak myslalam, dzieki
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7131152/
Alcohol (ethanol) can be absorbed through the skin, but intoxication caused by skin absorption is rare, especially in adults. During the epidemic of severe acute respiratory syndrome (SARS) in Taiwan, a 45-year-old woman was found deceased in a bathtub filled with alcohol. She had put herself into the fluid from around 11 p.m. believing it could prevent SARS and was found dead at about 11 a.m. the next day by her family.
Her head was above the fluid level and there was no sign of drowning. Neither trauma nor ingestion of drugs was detected on analysis. No significant fluid was found in her stomach. The fluid in the bathtub was found to contain 40.5% (v/v) of ethanol, and her blood alcohol concentration (BAC) was 1350 mg/100 mL (1.35%). A BAC near 400 mg/100 mL can be lethal [1]. In order to reach this BAC, she should have absorbed about 1500 mL of 40% alcohol according to the formula: BAC = ethanol (mg) ÷ [volume of distribution (L/kg) × body weight (kg) × 10] [2]. Since the bathtub was too small to fit her whole body and her head was above the fluid, she was not likely to have drunk a large amount of alcohol. Nevertheless, she might have inhaled some alcohol, which would have accelerated her intoxication. It is likely that the woman would have exhibited some CNS depression at a BAC of about 100–200 mg/100 mL [2], inhibiting her ability to climb out of the bathtub.
Moze miala juz uszkodzona skore tj popekana albo sucha
jaka jest pewność że nie wyjebała litra na hejnał przed kompu kompu
Przeciez kiedys dzieci kapano w alkoholu tj w spirytusie dla ''zbicia goraczki'' i odnotowywano zgony
Tak samo pacjencji z tak zwana duza ekspozycja bo stosowano kompresy z alkoholem na cale cialo, tylko oni nie umierali
A co z pracownikami przemyslowymi, ktorzy notorycznie tego uzywaja, na pewno mieli wykrywalny poziom alko we krwi
ojj na wsioch byly i nie takie smaczki. jak nawet teraz jakims pampersem osikanym buzie przecieraja niektorzy zeby odpedzic urok.
wiem bo bylam ta pieluszka
a tak serio, to mowie serio, wiem jak to brzmi :P to tylko twoje cywilizowane zalozenie, a sa ludzie, ktorzy nadal sraja do wychodka.
Nie wiedziała, że jest w ciąży? "Chciała się wypróżnić, wypadło dziecko" (UWAGA! TVN)
do czego zmierzam; skoro teraz tacy sa, to co dopiero w przeszlosci
xD tez myslalam, ze jakis lekarz musi potwierdzic
ale jeden (rabin) lekarz powie tak, drugi nie
ehhh jakies skomplikowane chemiczne tutaj testy laboratoryjne trzeba by bylo wprowadzic, juz sa sztuczne skory xddd ale czy to bedzie miarodajne
ja sie nawet za to nie zabieram w kwestii teoretycznej i przygotowawczej, o aspekcie praktycznym nie wspomne :peepoblanket
God helmet - Wikipedia https://share.google/B6Fj31YUcLArPguGJ
Penis - Wikipedia https://en.m.wikipedia.org/wiki/Penis
Widze, ze musiales sie zapoznac z tym tematem nie empirycznie tylko w postaci artykulu na wikipedii. Ciekawe