Wychodzi nowy serwer retrocores!
www.retrocores.com
Daje znaka.. Ja będę grał na bank ;)
Wersja do druku
Wychodzi nowy serwer retrocores!
www.retrocores.com
Daje znaka.. Ja będę grał na bank ;)
Nikt nic nie kupuje z retrocores.
dzieki za info na pewno nie zagram
wbijam z mateuszem dragonem wielkim
Widac wielki otland nie podal marcusa do sadu, a tak straszyli xD
swoją drogą dzisiaj rusza brazylijska kasteria jak sie nie mylę XD
:senorkekw
nice ots
Załącznik 379197
Załącznik 379198
No co? Przecież najpierw trzeba puścić cash makerów na roty itd. Potem dopiero można stawiać farmy
Ten serw retrocores ma przyzwolenie na boty więc w sumie pasuje że same knighty i pallki latają na cave bocie. Jak się go pytałem co znaczy że "community" ma kontrolować boty to mi odpisał. "Community może zabijać boty i do tego czasem trafi się dobry loot" przy tym zostawił 3 fragi do RS xd, no kretyn.
A kasteria to wyszedł w huj fail bo wbiło na start 150 osób,ciekawe czemu. W sumie serw zapowiadał się ciekawie i na Fan page Old tibia też było duże zainteresowanie. No nic pieniążków dla Niebieskiego nie będzie :/
Przeciez retrogówno to najwieksze corrupted zabocone rakowisko służące tylko do ratowania budżetu wenezuelczyków i wlasciciela
Zajebiście niech te gówna zdychają
:dancingcoffin
W sumie zostały 3 liczące się serwery old tibi. Tibiantis, Medivia, i Realesta.
Kolejność nie przypadkowa.
Tak sądzę.
Solera oj tak, pierwszy amerykański serwer na który ruszyła eskapada torgowska - kiedyś to było
:pepehands
wbijam z czerwiem, lemurkiem i zbanowanym z torga gorylem
Realesta trup totalny, tylko Punio trzyma to gówno na nogach
Medivia już upadlą z 5 lat temu jak zmienili grafiki
Tibiantis jest już w end gamie po całości. Jak Tibiarz po 3 latach doda ankrahmun to może jeszcze jakiś zryw będzie
Typie, jak mozesz powiedziec, ze Medivia upadla skoro z tych 3 serverow ma najwieksza populacje :confused:confused
ma najwieksza jak zlaczysz kilka serverow w 1 lub grasz na najnowyszym servie do tego 30min idle/brak kicka za afka w domku/dozwolony mc/pacc zeby robic runy + mozliwosc zalogowania na kilka serverow jednoczesnie z 1 konta
do tego stamina ktora dziala tak ze jak ktos nie zaloguje zbic sobie staminy to jest stratny i zamiast kazdy grac swoim tempem to z gory masz narzucone ze jak chcesz grac efektywnie to musisz nakurwiac best xp/h dzien w dzien zeby w pelni wykorzystac stamine przez co jakies hujowsze spoty sa calkowicie ded a ludzie loguja czesto tylko na th i daja loga instant
zagralbym na jakims dobrym otsie 7.4 albo 7.6, wkurwia mnie ze to wszystko umiera tak szybko, a tibiantis to zbyt ciezki temat dla mnie, strata czasu
zaraz zaraz, zdechlak na miesiac 7.4 to nie strata czasu, a Tibiantis ktory stoi od prawie 2,5 roku stabilnie to juz tak? :hmm
Tak dlatego, ze lepiej sie pobawie na "zdechlaku" ktory stoi miesiac, bo tempo gry jest szybsze, na Tibiantisie 200godzin klikac cyklopy to jest dla mnie strata czasu, to nie jest model grania na miare 2022r. teraz gry musza serwowac szybszy progres zeby uzytkownik sie nie znudził za szybko, w WoWie masz to samo, juz nie ma grindowania takiego jak kiedys, wszystko dzieje sie szybciej
mozesz sie z tym nie zgadzac, ale nie bez powodu na solidnym Tibiantisie jest mniej ludzi niz na tych zdechlakach, ludziom sie nie chce wkółko klikac tego samego i bić 1 lvla przez 3 godziny
jak ci starom ruchałem to chciała wolniejsze i spokojniejsze ruchy dlatego może taki żwawy jesteś:reeeeeeee.png
nie nie zaprzeczam sobie, nie chce mi sie tlumaczyc skoro interpretujesz wszystko pod swoj efekt potwierdzenia
:confused nie zamieniliśmy jeszcze słowa o tym, co jak interpretuję
twierdzisz, że gry muszą oferować szybką rozgrywkę, ale to tibiantis stoi kilka lat, a te serwery tak szybko umierają - co sam zauważyłeśCytuj:
nie nie zaprzeczam sobie
dalej twierdzisz, że gra na nich więcej ludzi, ale znowu - to tibiantis stoi kilka lat, a te serwery tak szybko umierają
więc skoro mają większy player base i oferują to, co powinny (w przeciwieństwie tibiantisa), to czemu tak szybko umierają (w przeciwieństwie do tibiantisa)?
inb4: "bo rozgrywka jest szybsza, więc się szybciej kończy" - w takim razie czemu narzekasz, że tak szybko umierają, skoro o to w tym chodzi?
można też zapytać: skoro ludziom się nie chce wbijać 1 lvla przez 3 godziny, bo "strata czasu", to dlaczego zakładasz, że powinno im się chcieć wbijać ten sam level przez 10 minut dwudziestokrotnie, bo co chwilę restart (i to już nie jest strata czasu)?
ja myślę, że to jednak ty tkwisz w poważnym błędzie poznawczym, kolego :monkahmm
Nie jest przypadkiem tak, że nikt poważny nie gra na retail, a starzy gracze porozrzucani są na servach vanilla-lich king z expem blizzlike? Wiadomo, że już nie mamy 15 lat i nie nakurwiamy minimum 8h na gierce ale to nie znaczy, że się źle bawię. Tibiantis udostępnia mi MOŻLIWOŚĆ, a nie POWINNOŚĆ. Nikt nikomu nic nie każe, a wszystko co wbije daje wrażenie czegoś "premium". Wszystko czego mi trzeba. Czasu nie cofniemy.
bo to jest maciek dla ktorego zabawa to jest wbicie szybko 50-90lvla ujebanie jak najwiecej ludzi na pizde a jak sam obskoczy wpierdol to x-log i kiedy nowy ot czemu one tak szybko umierajom
Kolega ma rację, tibiantis jest dla nolifow którzy zatrzymali się w 2005 roku, a ty Profesorek akurat należysz do takich co psują innym zabawę a jak sami dostaną w pipe to walisz x loga, wszyscy pamiętamy twoje wybryki więc co ty tam jeszcze szczekasz szczurku?
Szanowny Panie, nie rozumiem na siłę wytykania mi błędów i wychwalania Tibiantisa. Cieszy mnie jednak, że odpowiedziałeś w stylu człowieka myślącego, z szacunkiem do rozmówcy - czego nie można powiedzieć o profesorkach i innych stulejarzach, którzy o szacunku gdzieś tam słyszeli, ale w domu nigdy nie uświadczyli.
Odwołując się do wypowiedzi - nie widzę sprzeczności między twierdzeniem "Tibiantis zżera za dużo czasu" i "Szkoda, że Realery tak szybko umierają".
Dla mnie Tibiantis jest zbyt wolny, nudny, za mało contentu i takie jest moje zdanie. Wiem co to za serwer więc przekonywanie mnie, gościa, który doskonale zna tą grę i ma z nią styczność od 2004 roku nie ma sensu. Owszem, szanuje ten serwer, jest dobrze prowadzony, ale nie jest to gra dla mnie, po prostu nie mam na to czasu.
Realery mogłyby postać dłużej, tak powiedzmy do pół roku, pytasz czemu tak szybko umierają? Bo ludzie, którzy na nich grają zwyczajnie nie nastawiają się na długą grę. I ja to rozumiem. Wchodzą by sobie poszaleć 2-3 tygodnie i im się nudzi. Tibiantis znudził by im się jeszcze na rookgardzie, dlatego nie gra dużo ludzi na Tibiantisie, ale Ci co grają są dość lojalni.
Idealnym rozwiązaniem jest dla mnie właśnie coś pomiędzy Tibiantisem, a Realerą. Powiedzmy takie stare Legacy. Exp x2 albo x3, taski, więcej contentu. Gra jest i tak wolna i występuje to swoiste "przywiązanie do postaci" ale nie na tyle wolna, by w kółko bić Cyclopolis przez kilkaset godzin.
To, że zakładam, że ludziom sie nie chce wbijać 1 lvla przez 3 godziny, a chce im się wbijać 100lvl kilka razy w roku nie jest moim wyimaginowanym spostrzeżeniem, tylko faktem. Przecież tak się dzieje, że po tych szybszych otsach ludzi jest więcej, ale na krócej. Więc nie wiem czy powinno im się chcieć, ale ewidentnie im się chce :)
Nie zamierzam więcej odpowiadać, bo dyskusja ta nie prowadzi do nikąd, ja mam "swoją rację", Ty masz swoją. Nie mam również czasu na forumowe sprzeczki, czego dowodem jest moja liczba postów tutaj.
Podsumowując: Tibiantis jest zbyt mozolny, skierowany do wąskiego grona odbiorców, którzy cenią sobie nostalgię. Realery padają zbyt szybko, bo skierowane są do ludzi, którzy szukają sezonowego OTS do zabawy - Ci ludzie najczęściej mają obowiązki, rodziny, pracę, więc nie napierdalają 20k postów na torgu i nie siedzą na rotwormach przez 20h czasu. To już nie te czasy, że sama rozgrywka online była czymś zjawiskowym. I tak ,szkoda, że to umiera tak szybko, ale rozumiem przyczynę i nie doszukuję się innych powodów niż powyższe. Idealnym serwerem było dla mnie stare Legacy, ale wygląd i charakter Medivii mnie nie przekonuje, więc moj 170 ek z Legacy gdzieś tam się kurzy i nie zamierzam do niego wracać jak i do tej dyskusji :)
ale ja w ogóle nie komentowałem tego, że ci tibiantis nie odpowiada , nie każdemu musi odpowiadać i ja to rozumiem, niech każdy gra gdzie chce
nie wiem też, o jakim wytykaniu błędów na siłę i wychwalaniu tibiantisa mowa, ani w ogóle nie rozumiem tej alergicznej reakcji
to jest forum, forum jest od tego żeby dyskutować, a ty napisałeś posta i masz problem z tym, że ktoś na niego odpisał :confused
wracając do tematu, to odnosiłem się tylko do twoich ogólnych stwierdzeń, że gry muszą być takie i siakie, gdyż rynek ewidentnie pokazuje, że jest inaczej
tutaj doprecyzuję, że chodzi o rynek otsów, a nawet ściślej - starej tibii, który już sam w sobie jest totalną niszą, więc uogólnianie tego do rynku gier jest już błędem, bo te otsy nie celują w masowego współczesnego gracza, tylko w konkretną małą grupę
to tak, jakbyś pisał, że gierki typu roguelike nie mają sensu i są stratą czasu, bo w dzisiejszych czasach gry muszą mieć fotorealistyczną grafikę, żeby zainteresować przeciętnego gracza - kiedy one nie celują w przeciętnego gracza
co do tego, że więcej ludzi gra na takich szybkich otsach, to też jest błąd poznawczy, i już panu tłumaczę dlaczego: otusz ZAWSZE tak jest, że więcej osób sprawdza dany serwer niż na nim zostaje
więc obrazowo i w dużym uproszczeniu: na takiego tibiantisa wbija 400 osób na start, po 2 tygodniach zostaje 200 i sobie grają; z kolei na taką przykładową realestę też wbija te 400 osób na start (zaznaczam, że mówię o osobach, a nie mckach itp.), ale po 2 tygodniach zostaje 0
no to gdzie gra wtedy więcej? błąd polega na tym, że ty patrzysz tylko, że na tibiantisie jest w danym momencie X online, a na jakiś tam startujący serwer w tym czasie wbiło więcej niż X, znaczy że na takich serwerach gra więcej ludzi
więc stawianie nieadekwatnego porównania skutkuje tym mylnym wrażeniem
w rzeczywistości wszystko się sprowadza do tego, że są osoby, które wolą grać na takim mozolnym serwie i wbijać 1 level przez 10 godzin i mieć progres zachowany, i są takie które wolą grać na tych szybkich serwerach i expić szybko, ale też zaraz to stracić, bo będzie koniec otsa
jedno i drugie jest taką samą stratą czasu, ale nie ma w tym nic złego - przecież to jest GRA, z założenia ma tylko sprawiać przyjemność, a nie być efektywnym wykorzystaniem czasu
to ty próbujesz tu tworzyć jakąś ideologię, że hur dur gry muszą być takie i koniec, i forsujesz to na siłę, a przy tym narzekasz, że te serwery tak szybko umierają, kiedy to jest właśnie skutek tego, że takie są
podsumowaniem tej retoryki jest sugerowanie, że na takim otsie x1 to muszą grać sami bezrobotni na zasiłkach, bo trzeba tam napierdalać po 15h dziennie, a na tych dymanicznych otsach, to wszyscy mają etaty, rodziny, bogate życie towarzyskie, mnóstwo pasji i logują tylko na godzinkę :kekw w rzeczywistości te dwie grupy się niczym specjalnym nie różnią, odróżniają je tylko te preferencje co do rozgrywki
zresztą z tym, że na takim szybkim otsie się gra mniej to też jest mit - często jest tak, że tam właśnie trzeba grać dużo i szybko, bo wiesz że za tydzień go nie będzie; natomiast na tym powolnym możesz sobie spokojnie czillować po 2h dziennie, bo wiesz że tego nie stracisz
Pierdolisz, a Tibiantis to strata czasu.
Tibiarz pisze elaboraty a chłop go szybciutko wyjaśnił xdd
ps. żartuje, psycha mu siadła na prawdziwą wymianę zdań i przekonań
to chyba jakis troll, albo po prostu debil
xDDD
oplulem ekran :senorkekw
Jakich reakcji się można spodziewać po graczach tibiantiasa? Będą wciskali to gowno choćby nie wiem co. Dramat.
Argumentacji... współczuję nudnego życia
wejdź na forum dyskusyjne i się dziw, że ludzie tam dyskutują, a dyskusja wymaga argumentów :confused
ŁUUUUU ALE MASZ NUDNE ŻYCIE BO DYSKUTUJESZ Z LUDŹMI
wchodzenie na to samo forum i obrażanie kogoś bez powodu za to świadczy o zajebiście ciekawym życiu :kekw na pewno każdy człowiek sukcesu tak robi, no mówię wam, tak jest
Jemu raczej chodziło o Tibiantisa niz forum :D
Swoją drogą ten clickbait u Ciebie na dole to tez grubymi nićmi szyty :P Cipsoft nie odczul raczej zadnego Tibiantisa, trzepią hajs na mikroplatnosciach (tak, wiem, ten clickbait to taki zarcik)
Co do pierdolenia, no cóż - przestalem czytac przy teoriach, że gracze z Realery i Tibiantisa to ten sam target, absolutnie sie z tym nie zgadzam, zupełnie inna grupa docelowa. Sam mówisz ze na start Tibiantisa było raptem 400 os, a na Realerach po 3k (ok połowa to mejkery) no to 1500, to wciaz duza roznica.
Ale nie widzę sensu kłócenia sie z kims kto gra na Tibiantisie, to oczywiste ze znajdziesz kazdy najmniejszy argument popierający swoje teorie, coś na co ja nie mam czasu, bo o Tibiantis sie jedynie otarłem i jest to dla mnie tak nudny serwer, ze nie moglbym tam grać, a juz na pewno przekonywac kogos do gry tam, gdzie straci spory kawałek swojego zycia.
Tibiantis to przeżytek, ale ma swoich wyznawców i niech sie cieszą nim ludzie skoro umieją :)
Co do retrocores.com - niestety bot OTS. Dramat, nie da sie tam grać, same boty, wyszedlem z rooka, rozejrzalem sie i dałem se spokój :)
No bo na tych swoich 2 tygodniowych otsach wcale czasu nie tracisz xD
Jak tak zsumujesz czas z 3-4 takich serwerow to na tibiantisie masz juz postac ktora mozna przyjemnie grac expiac z kims/skakac po roznych expowiskach zeby gra nie stala sie zbyt monotonna. Oczywiscie mowimy tu o palku/knajcie bo jednak mag jest bardziej wymagajacy jesli nie wspomagasz sie karta kredytowa.
Tak tylko ze czas spedzony na tych 3-4 otsach bedzie oscylował w okol zabijania dragow, dli, warlockow, demonow i innych gowien, a takze pk, wojny gildiowe.
A na tibiantisie bede bil guardy i cyklopolis na zmiane, zajebista zabawa :)
Ja np. 3 razy próbowałem podejść do realesty różne wydania. Ale serwer kompletnie nie jest skrojony dla mnie, więc już nie próbuję od kilku lat. Cały problem polegał na tym, że ja np. miewam tygodnie że gram może z 8h, to jak wchodziłem na taką realestę - coś tam sobie zrobiłem i w następnym tygodniu już nie miałem gdzie logować to strasznie mnie to demotywowało.
Ja chcę zapytać i nie trolluję. Czemu te serwery muszą być online tak krótko i czemu nie możecie spróbować twardo walczyć z cheaterami? Bo te serwery to wylęgarnia botów i padają jak muchy.
Pozdrawiam
Lamusini
p.s.
Fan Tibiantisa
Bo to są serwery dla graczy którzy grają bardzo dużo, po paręnaście godzin dziennie w tym obsługa botów i farm co jest bardzo absorbujące i wypalające zarazem. Więc jeśli takiego gracza dotknie porażka to rezygnuje z gry i tak powoli odpaja ludzie albo i całe teamy bo im nie wyszlo. Bo enemy jest mocniejszy to wychodzą bo przecierz za 2-3 miechy kolejna edycja i wtedy znów spróbują szczęścia.