Siema, gra tu ktos na dblu i korzysta z jakiegos bota? Ogarnalem sobie OTClient bota, ale wylapalem bana po 2h cavebota. Ban polecial z automatu z systemu, maja jakis antybot w kliencie. Boci tam ktos? Ogarnia jak pominac ten shit?
Wersja do druku
Siema, gra tu ktos na dblu i korzysta z jakiegos bota? Ogarnalem sobie OTClient bota, ale wylapalem bana po 2h cavebota. Ban polecial z automatu z systemu, maja jakis antybot w kliencie. Boci tam ktos? Ogarnia jak pominac ten shit?
może blackdproxy pójdzie
Jeżeli chodzi o system to, z tego co mi wiadomo, zbiera on dane o ruchach Twojej postaci i jeżeli są zbyt powtarzalne (np. są wykonywane cyklicznie co dokładnie 10minut) system wlepia Ci bana z automatu. Mi zdarzyło się dostać za to notkę jak skillowałem za pomocą taskera na trainerach.
Slyszalem, ze ludzie podmieniaja plik antybot.dll i przestaje to dzialac, wiesz cos o tym?
Pamiętam, że antybot.dll kiedyś dawno podmieniało się żeby w ogóle włączyć bota i nie dostać insta bana. Nie wiem jak to się ma teraz do 'systemu'. Według mnie system działa niezależnie od tego, analizując logi.
Jak się czegoś dowiesz to chętnie posłucham :D
Spedzilem calkiem sporą część swojej tibijskiej przygody na DBLu w latach 2005-2015, wracalo sie do tego otsa często.
Nie grałem już tam ładnych pare lat i ten temat spowodował że wszedłem na strone DBLa
Nawet na tygodniu o godzinie 14 jest 370 osob online. Gdzie tu jest haczyk skoro pilnuja w miare zeby nie bocic?
Zakładam że to niemożliwe że w 2k22 jakiś serwer który nie jest edycyjny może mieć tyle graczy.
O co chodzi?
Server zawyża liczbę graczy online, kiedyś sprawdzałem jak niby online było przeszło 500 osób, to w rzeczywistości na serverze liczba graczy nie przekraczała 120
Ludzi gra całkiem sporo z lekką przewagą wysokich leveli. Nie widać żeby server był zdechły. Tak jak kolega wyżej napisał dodano sporo systemów, questów, tasków i proste menu, które służy jako przewodnik po nich. Jedynym minusem w tej grze jest skillowanie, które zajmuje wieczność (mimo offline treningu itp).
Co do botów występują na serverze. Grają na nich tylko wybrani, ale na szczęście większość jest sukcesywnie banowana.
w sumie nie wiem jak to działa na dbl ots bo ja botuję tylko na tibiantisie. Tam jest ezy. polecam ten styl expienia.
Moge wypowiedziec sie w 2k24 / 70% ludu to boty oraz si playerzy, co ludzie mowia ze zostaja banowani i sprawdzane logi? nie prawda to juz nie te czasy 1500 osob gdzie 40% sama expi nic nie piszac a 30% stoi na trainach codziennie wiec pozdrawiamZałącznik 383154
Swojego czasu(z 1,5 roku temu) dostalem dostep do prywatnego bota, ktory nie byl wykrywany przez ich system. Wyexpilem tak 2x2,4k lvl i pare 1k. W koncu admini zaczeli sie zbytnio przygladac liscie czasu online i weryfikowac moje postacie expiace po 24/7 i posypalo sie pare banow na noby 700-1,5k po czym znudzilem sie "gra" XD
To post z teraz z tym otc ? Bo beta to już jest 19b a widzę 3
i co boci ktoś dalej na tym zaropialcu? Grałem z 14 lat temu i myślałem żeby wrócić i pobocić. Da radę jeszcze czy banują często?
otc client z jakims systemem antybota, dobrze randomizer na leczeniu etc sie ustawi to nie wylapuje.
Nie gram juz chyba od ponad roku wiec nie wiem jak to aktualnie wyglada, na dbl zawsze byly 2-3 gildie rzadzace i trzymaly wszystkie boty w tajemnicy miedzy soba.
Samemu korzystajac z bota pisanego przez jedna gildie musialem co logowanie byc weryfikowany w bazie by nikt spoza gildii nie mogl korzystac z bota jakby wyszedl jakis leak.
jest bot pod otclienta tylko platny, ale tak poza tym to na tym ots banuja po staniu na mc 5min :monkas
nie wiem, ale patrzac na to ile ludzi powbijalo 2k+/170 as na bocie podziwiam cierpliwosc ludzi ktorym chce sie stac 15h na trainie i ruszac chara co 15min zeby wbic 1 as
pograłem sobie jakiś czas temu z miesiąc i szczerze to dodali offline training oraz można handlować postaciami z gry (pakuje się postac w scrolla za opłatą i trejduje z typem grze za premium czy tam dragon balle i za odpakowanie postaci też się płaci więc nilan się cieszy). Chary tanie, a wbicie 2k+ lvla to jest kilka tygodni grania jak jest jakiś summer czy winter event bo wtedy dają spoty na top expa i itemy na 2x expa+ jakieś inne flaszki na expa i masz expa 3x. Pograłem, wbiłem właśnie w 3 tygodnie 2,3k lvl i się znowu znudziło ;d