Rob to co chcesz przy tym nie krzywdzac innych
Wersja do druku
Rob to co chcesz przy tym nie krzywdzac innych
sensei maskot da gama
widze wczoraj było pite
takie cos nie istnieje pozdrawiam cieplutko
V
V
V
V
V
V
V
V
V
sensu zycia tak naprawde nie ma, wszyscy umrą i wszystko kiedyś rozpadnie sie na atomy i mniejsze cząstki dryfujące w ciemnej i zimnej przestrzeni, gdy wszechswiat sie juz rozszerzy na tyle zeby osłabła grawitacja
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.
Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakakolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.
Tak więc bądź w pokoju ze swoim starym, cokolwiek myślisz i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Tak w sumie jak i tak kazdy dednie, to po co komu wiecej niz kielbaska i czteropak taterki?
każdy kiedyś dednie, ale szkoda się dzisiaj nie najebać
A kto umar ten nie rzyje.
macie jakiś dowud że każdy kiedyś dednie? no właśnie..
kolejny ćpun ehhhh
Wyruchał dzieciom więcej matek niż Boruciarz i teraz się będzie mądrzył :kekwait
Krzywdź innych jeśli to ma dać ci lepszom pozycje w życiu to jak najbardziej, trzeba być pojebanym ułomem.
pzdr
było nawet takie powiedzenie krzywdź i daj krzywdzić innym
Życie nie ma w sumie większego sensu bo co ?
Żyjesz sobie 50lat czy 100 lat ale i tak każdy kiedyś umrze. I teraz jeśli nie wierzy się w życie po za grobowe to co? No to że po śmierci Ciebie poprostu nie ma a jeśli Cię nie ma to nawet nie wiesz że byłeś.
i następny ćpun
"Become best version of yourself and give it to others"
jezeli za dzieciaka, gdy nas cos bolalo to plakalismy, a teraz gdy doroslismy to juz nie placzemy to znaczy ze przyzwyczailismy sie do bolu, czyli wychodzi na to, ze zycie to cierpienie i im szybciej kazdy z nas je skonczy tym lepiej dla nas samych bo przestaniemy cierpiec
https://www.youtube.com/watch?v=cExtmmvurU8&ab_channel=Niewiem%2Calesi%C4% 99dowiem%21
Małe dzieci płaczą jak im gazy jelitami zapierdalaja i uznają to za ból, bo jest to dla nich nowe, obce uczucie
Cierpisz jak pierdzisz?
malo qmaty jestes widze
no nie każdy jest ćpunem i odkrył sens życia
Błąd, wyłącznie wytykam braki w twojej wiedzy. Dzieci płaczą głównie dlatego że nagły ból powoduje u nich strach, po prostu tego bólu tak nie znają. Gdy nie jest to w chuj mocne uderzenie to można je uspokoić w 3 sekundy
Jak solidnie przypierdolisz małym palcem, to nie płaczesz(chyba) ale pokurwowac trzeba
Pzdr
Lubicie bić dzieci?
dobra zamkniety czajniku bo widze, ze dalej nie qmasz, ja w chuju mam z jakiego powodu placza dzieci, ale zycie oferuje nam tylko cierpienie od samych narodzin, a z wiekiem sie do tego cierpienia przyzwyczajamy i juz tak nie placzemy, wiec zamiast cierpiec cale zycie lepiej zdechnac przypadkiem, albo i nie, zeby nie cierpiec
pisane na szybko bo gram w gierke
zajmij sie wrzucaniem zupek chińskich, bo te przemyślenia to tak głębokie że czyta się to z politowaniem
Nie kłóćmy się bracia, każdy z nas przeżył swoje życie inaczej co ukształtowało jego charakter, światopogląd i to jak myśli - to jest piękne
Kochajmy się
sensem życia jest aby w czasie krótkim jak oka mgnienie, dokonać wielkich rzeczy
to bardziej cel, a nie sens
"Przeżyjesz dramat, którego żaden psychiatra nie widział
Przy nas nawet Dalajlama straciłby sens życia
Wychodzimy z ukrycia, więc przyzwyczaj się do mroku
Przyspieszam kroku, wypluwając słowa w amoku"
mielismy tyle szczescia w tym calym wszechswiecie ze moglismy pograc w tibie
Ćpun naćpany
sperma
xD odklejenie lvl hard
Fajnie jakby była reinkarnacja, chciałbym następne życie byc przegrywam biorącym socjal mającym w chuju wszystko a nie przystojnym wygrywem
Przemyslena glebokie niczym gardlo polki w skeczu
Piotr C.
Jak byłem wczoraj na pogrzebie to miszcz ceremonii odpowiedziała na to pytanie:
Tak brzmi odpowiedź eksperta:
O nic nie chodzi [...] Dwa jabłka
Dwa jabka I marchewka
To był jakiś wiersz i nie było tam nic o marchewce ale nie słuchałem bo się skupiłem na tym że drzewo za nim mialo 6 rozgałęzień a obok miało 4 rozgałęzienia. A potem coś tłumaczył chyba że to chodzi o to żeby po prostu mieć czas na małe codzienne przyjemności ale nie wiem bo przelatywał samolot i se na niego patrzyłem.
Chyba mam atention deficyt disorder ale mogę się mylić