Elo, chce dzieciatemu ziomkowi sprawić konsole pod choinke i nie wiem co lepsze xbox czy ps
Wersja do druku
Elo, chce dzieciatemu ziomkowi sprawić konsole pod choinke i nie wiem co lepsze xbox czy ps
xbox bo jest game pass
jak ma komputer spoko to ps jak nie ma to xbox
ze zamiast kupowac gierki to placisz u ruskich 300 rubli rocznie i masz dostep do kiluset gierek.
ale to łebki będą grać a nie on wiek 8-12
Ja jestem takim solo grajkiem i se kupuje używane gierki i sprzedaje i ps ma fajne exclusivy, ale kup mi Nintendo switch
kup mu psp, ja miałem za dzieciaka i spoko było
https://www.xbox.com/en-US/xbox-game...consolepopular
tu masz dokladnie opisane co to jest, tam jest jakis minecraft itp gierki dla takich dzieciaczkow idealne.
playstation to moze i ma jakies fajne exclusivy dla takich dzieciaczkow np jakis ratcht and clank to chyba wlasnie dla dzieciaczkow gierka jak kangurek kao tylko 200zl za jedna gierke placic to po chuj jak tyle nawet bez vpna i jest gamepass na rok
nintendo switch jest bardzo spoczko ogolnie ale tez co chwile jakies kolejne pokemony trzeba kupowac, kolejnego mario na chuj sobie glowe zawracac, raz kupujesz i essa młody z głowy
dobra chyba sam sobie tego xboxa kupie
Załóż mu konto na Tibianisie lol
exy ps5
casual xbox
kiedyś to się z bazarku takiego brało pegazusa i to był szczyt marzeń:zaba
Aha, bo koleś dzieciaty, ja zrozumiałem, ze mu się urodził dzieciak. Pytanie ile to dziecko ma lat w ogóle. Ale kurde switch jest chyba najbardziej family friendly i tani i jest portable, No kurwa
Którego tego xboxa kupic bo jest kurwa xbox one s/x xbox series s/x jakies inne obudowy maja chuj wie o co chodzi
ktora najlepsza stosunek jakosc/cena
xbox one troche juz zamulone guwno 10 letnie
miedzy series s a series x to nie ma wiekszych roznic, ja bym bral s
https://www.xbox.com/en-US/consoles/compare
mozesz sie szarpnac i z dwoma padami kupic od razu bo z jednym to troche pizda jak koledzy przyjda se wyobraz
no ja tez mowie o one s. tez sa dwie wersje, jedna all digital druga ze normalnie se płytke mozna wlozyc, ale kto ma plytki w 2015 roku
pojebane to brak ankrahmun ale wiem że to tibiarz mieszał w tym kotle:kekw
zamiast psp tera sie smiga ze switchem lite albo jak ktos jest autystyczny to od chinczyka bierze taki smrut https://gpd.hk/ i zakius pewnie mu na imie
steamdeck bedzie ciakawą zabawka w sumie, takie indie gierki jak risk of rain 2 pewnie beda fajnie na tym smigac chociaz w przypadku ror2 to pewnie maksymalnie pierwsze 80 minut xD
ja bym to rozpisal tak:
Xbox One - PS4
Xbox one s (sa tez wydania All digital czyli bez cd romu, wszystkie gierki digital) - odswiezona wersja xboxa One
Xbox One X - najmocniejsza wersja poprzedniej generacji - PS 4 PRO
Xbox series s - niiiiby generacja ps5, ale bebechy ma gdzies na poziomie wczesniejszej generacji (One s/ ps4pro)+ mala pamiec wlasna, chyba 512 gb - przy obecnej wadze gier zmiesci sie ich tam kilka - dlatego kosztuje 1200 zl,
Xbox series x - Ps5 - 2,5 k~
Wybor zostaje miedzy Xboxem One S/X (z napedem lub bez)- Poprzednia generacja
a Xboxem Series S - obecna generacja, ale slabsza wersja
niski budzet - xbox one s - Tyle ze przejzalem z 5 stron najpopularniejszych lacznie z alledrogo.pl i nigdzie nie mozna kupic nowej
sredni budzet - xbox one X
Wysoki budzet - Xbox Series S
Teraz patrze ze janusze sprzedaja te starsze konsole np xbox one s w cenach tych nowych z czerwonym dopiskiem DOSTAWA PRZED SWIETAMI xD
Wydaje mi sie ze zostaje ci kupic Xboxa series s za 1299 cbl
a co do gamepassa to wyglada t otak ze pierwsze 3 miechy game passa kosztuja 4zl/miesiecznie i mozna se palic chuja jawnie i robic nowe acc co 3 miechy,
po 3 miesiacach placi sie 50 zl/miesiecznie
co do gier to jest ich sporo, i ogolnie jest w co pograc
Nienawidzę Bila Gejca, ale XBOX to master race jeśli chodzi o konsole.
Jesli uzywki wchodzily w gre to chyba najlepsza mozliwa opcja, z 2 padami to juz w ogole za pol darmo, sam jeden pad nowy kosztuje 280 zl i ciezko dostac zamiennik,
co do gier to tera jest taka sytuacja ze Poprzednia generacja gra w to samo co nowa generacja bo zwyczajnie nie ma gier na nowa generacje, malo tego mozesz normalnie grac w te gierki np. na multi majac starsza generacja z ludzmi ktorzy maja nowsza, nie ma to znaczenia
Ale na gamepasa trzeba mieć to jebane gowno, żeby grać przez internet ten abonament?
trzeba,
Xbox Live Gold
albo gamepass ultimate
ale to ksoztuje grosze doslownie
tak jak pisalem wyzej pierwsze 3 miechy 4 zl miesiecznie, pozniej 50 zl miesiecznie, albo walisz w chuja i robisz co 3 miechy nowe konto i placisz 4 zl miesiecznie i se grasz za darmo, ale robienie nowego konta na swoje minusy
na allergro gamepass ultimate na 6 miesiecy kosztuje 30 zl xD wiec nie oplaca sie juz chyba cudowac z nowymi kontami
czasem sa jakeis chore promki typu 36 miesiecy za 50zl sie da wylapac i przez reszte smutnego gejmingowego zycia nie placisz za gierki, grasz i na xboxie i na pc i fajnie jest wtedy
bo pc lepszy pzdr, xbox to jest zeby sie pierdolnac na kanapie z padem i se pojezdzic samochodem przez 20 minut
Ogólnie na One S można będzie też grać w nowogeneracyjne gierki (np. S.T.A.L.K.E.R. 2) z Game Passa przez xCloud (czyli streamując) :feelsokayman
gierki w ktore sie gra na pc:
tibia dla prawdziwego chada, wszystkie inne gry ktore wymagaja jakiegokolwiek skilla
gierki w ktore sie gra na konsolce:
jakies minecrafty co se mozna wypic harnasia, zjarac sie i przechodzisz jakas gierke dla historii albo se samochodzikiem jezdzisz
Kurwa ale na tym xboxie nie pofraxie sobie w ducha cuszimy