Ktoś z torgowiczów używa ich sprzętów? Szukam opinii.
Wersja do druku
Ktoś z torgowiczów używa ich sprzętów? Szukam opinii.
też planuję kupić takie coś i chętnie poczytam
ta zajebiste polecam w huj
no maja dobry stosunek jakosci do ceny i latwo dostepne, tanie filtry. do malego pomieszczenia dobry wybur jak ktos nie potrzebuje dodatkowych funkcji typu jonizator, sterylizator uv czy nawilzacz. ale jak ktos ma faktycznie pokoik maly fest to mozna taniej dostac np blitzwolfa ap1, na promkach u chinczykow za 2 stowki.
mam odkurzacza z mopowaniem od siaomi pięknie pracuje :)
tzn zalezy czego oczekujesz, benefity oczyszczaczy sa takie, ze mieszkajac w miescie bedziesz oddychal powietrzem lepszej jakosci. jak jestes jakims alergikiem to tez filtr hepa robi robote i oczyszcza powietrze z alergenow, ale to nie bedzie tak ze sobie wlaczysz oczyszczacz i bedziesz sie czul jak na spacerze w lesie xD
takze jak nie masz alergii to ani przez weekend, ani przez miesiac, ani nawet przez rok nie zauwazysz roznicy.
Mam w Krk i już nie musze gryźć powietrza. Polecam.
200m~ odemnie są czujniki Airly, wieczorem mają tam te 250% normy, a u mnie w pokoju <10%. Czy jest jakaś wielka różnica - nie mam pojęcia.
Ja bym se kupił do stuwki jakiś nawilżacz powietrza, bo zimą suche powietrze w chuj w pokoju mam, mimo że okno mam otwarte z pół dnia
weźcie coś polećcie
Podobno to dobre:
https://duka.com/pl/nawilzacz-powiet...19zNrbhWdx-gwI
To na pewno też zrobię, bo już mam miejsce w pokoju na takie zabawki. Ale fikusy średnio mi się podobają, może jakiegoś iglaka bym wstawił o ile to przeżyje w pokoju.
tylko czy ta jakość jest zadowalająca? bo cena/jakość tylko wtedy ma znaczenie
jak z kultura pracy? jest si, czy pierwszego dnia pójdzie na elektrośmieci bo brzmi jak jakiś "ultracichy" makbuk?
mogę ci kilka butelek swojego przesłać bo ja tu skraplaczem robię jak tylko wychodzę z pokoju na dłużej (inaczej się nie da bo patrz wyżej)
zalezy od ustawienia ale sprzet jest slyszalny, wiec ty bez takiego zestawu
https://i.imgur.com/aRnNIfi.jpg
nie wyrobisz xD
Kiedyś w domach się takie pojemniki z wodą na kaloryferach wieszało, co niby miały nawilżać powietrze. W sumie nie głupie.
działa dobrze.
Suche powietrze mam bo mam odkrecony kaloryfer cały czas bo lubie jak mi grzeje, a nie mam podzielników to płace tyle samo. Za to mam pokój mały jak żyd w getcie, a to takie gówno co się wiesza na kaloryfer to chuja daje, znajomy ma jakiś ultra filtr powietrza za 800 zł to fajnie ma, ale nie pojebało mnie żeby tyle płacić za takie coś
Jak sobie dokupię ten nawilżacz to wyjdzie mnie razem właśnie tyle xD
spróbuj przykręcić grzejnik i rozszczelnić okno, żeby była cyrkulacja powietrza, ale nie za mocno
kiedyś tak miałem, że można było grzać i otwierać okno i niby było świeże powietrze i jednocześnie ciepło, ale jakoś tak dziwnie mimo wszystko i coś mi nie pasowało, może to właśnie wilgotność
rozszczelnienie > rozchylenie
@polek asty ;
https://www.schock.pl/upload/media/m..._470_353_2.jpg
powodzenia w odparowaniu takiej ilości wody w kamionce na kaloryferze xD
nawet przy mocnym grzaniu kaloryferem zanim ci jedna taka kamionka 100ml wyschnie to kilka dni z tego co pamiętam
Dodaj do tego wymianę powietrza która następuje tak czy inaczej.
czemu do chuja pana tam są metry kwadratowe xD
anyways jakby tak na każdy kaloryfer pierdolnąć taką kamionke czy mokry ręcznik to przecież odparuje luźno wystarczającą ilość żeby z parę czy nawet paredziesiąt % zwiększyć hmmmm
4g na metr zeby byla w chuj roznica to takie mieszkanie 50m nawet nie potrzebuje pewnie litra dziennie uwzgledniajac cyrkulacje
ktoś się zajebał przy przerysowywaniu z normy
jak myślisz, że sobie litr wody tak o odparujesz to dawaj testa, ja mówię, że za krótki jesteś
już lepiej otworzyć sobie drzwi w pokojach i gotować na każdym palniku wodę
miałem kiedyś na test 3 kamionki na jednym grzejniku w pokoju jakieś 16m2
żadnego wpływu nie miało to na wilgotność
nie potrafie sb zobrazować czy litr wody to duzo czy malo. we któryś idź zważyć ręcznik suchy i recznik mokry i dla mn powiedzcie ile wody taki typowy ręcznik zasysa
a jakie wymiary ma typowy ręcznik bo nie chciałbym się pomylić przy eksperymencie dla jaśnie pana
nie potrafie sb zobrazować czy litr wody to duzo czy malo
Co
Ja bym bardziej się zastanawiał, czy iluś procentowy wzrost wilgotności to dużo i jakim nakładem to się osiąga
eh
CHUJAAAA
60% TO OPTIMUM JAK JEST MNIEJ TO SIE NIE DA ODDYCHAC
Oczywiście odpowiednia wilgotność w pomieszczeniu nieodłącznie wiąże się z temperaturą w nim panującą. Przedstawia to poniższy wykres.
Załącznik 373503
tez dam jakis wzur oczywiscie nie rozumiem go ale wyglada spoko
https://aero7.pl/public/manager/imag...lgotnosc-1.png
19 stopni XD fajnie że jak będziesz miał jeden stopień mniej w pracy to możesz powiedzieć nara jest za zimno na prace XD
Taka temperatura jest fajna jak przerzucasz sobie worki cementu albo śpisz, ale nie do normalnego funkcjonowania w mieszkaniu.
Po za tym mam wrażenie, że osoby narzekające na za małą wilgotność powietrza to oddychają ustami a nie nosem.
Dobra, postawiłem skurwysyna. Jak odpaliłem pokazało mi w pokoju 10 PM2.5, po paru minutach zeszło do 2-3, teraz trzyma na 1.
Zrobiłem test otwarcia okna i zareagował po chwili. W Krk dziś smogu nie ma, więc bez szału ten test. Jak dojebie 300% normy to zrobię jeszcze raz.
Załącznik 373504
juz robia biale xboxy?
i czujesz sie juz jak po weekendzie w gurach albo nad morzem czy wciaz smutna szara rzeczywistosc
a tak z innej beczki, ktoś może korzysta i może polecić jakiś dobry NAWILŻACZ powietrza, bo w okresie grzewczym u mnie w mieszkaniu jest sahara ze rano jak sie wstaje to z klamota piach i krew czasami
dobrze wiedziec ze na forumku sa osoby skrajnie niedojebane ktore se siedza w 22 stopniach, trzeba pamietac zeby takich nie brac na poważnie
https://i.imgur.com/m8uLlKW.png