Szukam jakiegoś automatycznego card holdera na jak największą ilość kart, większość które znajduje są na 4-6 kart. Są jakieś większe?
Wersja do druku
Szukam jakiegoś automatycznego card holdera na jak największą ilość kart, większość które znajduje są na 4-6 kart. Są jakieś większe?
Co to jest automatyczny card holder i do czego służy
Korzystam z różnych card holderów już jakieś ~7 lat i nigdzie nie widziałem lepszych niż te z aliexpress. Zamawiasz sobie jeden, po pół roku jak Ci się zaczyna psuć, kupujesz drugi.
Bo tu w Polsce to widziałem jakieś
a) tanie chińskie gówna (nie to co z ali XD)
b) drogie w cholere a wciąż chińskie gówna
Teraz mam taki na 6/7 kart akurat ale na pewno coś znajdziesz.
Tego to nie wiem, bo korzystam tylko z takich, co się psują. Ma to swoje plusy - prawie zawsze mam "nowe", kupuje kolorystycznie jak mi się podoba (to czarne, to brązowe itd). No i natura tych card holderów jest taka, że raczej prędzej czy później to się psuje, ten mechanizm do wysuwania kart po jakimś czasie się rozlatuje, ten "skóropodobny" materiał się zaciera, no ogólnie lipne to są rzeczy. Kolega kiedyś kupił coś "porzadniejszego" za ponad 100 pln no i jakościowo to było praktycznie to samo, ta żywotność +3-5 miesięcy nie była tego warta...
podłącz sobie wszystkie karty w google pay i nie marnuj miejsca na jakieś plastikowe gówna, pzdr
mam 1 konto bankowe i mi starcza pzdr
uważaj bo będę instalował jakieś guwno na telefonie xD
Telefon to jest do dzwonienia a nie do jakichś głupot:nosacz
No to śpieszę z wyjaśnieniem, bo wierzę, że wynika to z niewiedzy, a nie z ignorancji:
1. Card holdery (automatyczne, o które pyta OP) są metalowe (są też z dodatkiem skóry/ekoskóry ale to żeby służył jako portfel, zadaniem card holdera jest raczej wyzbyć się portfela).
2. Plastik jest szkodliwy w produktach jednorazowego użytku (słomki, reklamówki, inne gówna), a nie w wielokrotnego (te bylibyśmy w stanie przetworzyć). Card holder nie jest przedmiotem jednokrotnego użytku.
3. Card holder ze skóry (nie wiem po chuj ci tam skóra skoro zależy ci na card holderze ale ok) nie wytrzyma ci ani 50 ani 30 ani 10 lat.
inb4 ja kupiłem w 79' w zajebistym sklepie i mi trzyma już 40 lat ty pewnie kupujesz same hińskie a ja kupuje prawdziwe polskie
nie będziesz mówić kaletnikowi ile wytrzyma portfel na karty ze skóry. idz sb kup chińskie plastikowe gówno
no niestety, ale sam się właśnie popisałeś skrajną ignorancją
nie wiem, czemu pytasz po co mi tam skóra, skoro sam wcześniej pisałeś, że kupowałeś jakiś holder "skóropodobny" i do tego się odnosiłem
więc skóra naturalna jest bardzo trwałym materiałem i oczywiście, że często może służyć 10, 30 a nawet 50 lat
co zaś mają do tego jakieś metalowe elementy? stal szlachetna jest jeszcze bardziej trwała i z pewnością nie wymaga wyjebania na śmietnik po 3 miesiącach
natomiast twój "skóropodobny materiał", czyli tzw. eko-skóra, skóra sztuczna, syntetyczna (najczęściej mieszanka poliestru z czymś tam) jest bardzo NIEtrwała i oczywiście, że taki portfel zaraz wygląda jak ścierka i idzie na śmietnik
usprawiedliwianie się, że przecież jest wielokrotnego użytku, więc wszystko git, to xD plastikową słomkę czy reklamówkę też możesz użyć kilka razy, jak coś
produkcja tego badziewia, które kupujesz, to proces chemiczny, szkodliwy dla środowiska, utylizacja również jest bardzo szkodliwa, bo ta hehe eko-skóra nie jest biodegradowalna
więc już tylko to jest bardziej szkodliwe dla środowiska, a do tego musisz jeszcze kupować 10x więcej bo się co chwilę psuje (więc i 10x więcej się produkuje)
i myślisz, że co się potem dzieje z twoimi znoszonymi portfelikami, jak nie zalegają gdzieś na wysypisku? no ale wszystko spoko bo użyłeś ich wielokrotnie, a nie tylko raz!!
pomijam już, że kupowanie tego jest nieuzasadnione nawet ekonomicznie, bo co z tego, że jedna sztuka jest dużo tańsza, skoro potrzebujesz ich o wiele więcej? dużo bardziej się opłaca zapłacić jednorazowo więcej, niż ciągle zamawiać nowe, i to dotyczy wszystkiego, toreb, butów itp.
no, ale większość ludzi nie myśli w ogóle do przodu, ważne że jest TANIO, bo kurła kurła 200 zł wydać na jakiś portwel??? kurła chyba ich pojebao
dlatego właśnie w dzisiejszych czasach się tyle tego barachła produkuje, to jest dokładnie ten sam schemat jak ze wszystkimi innymi plastikowymi wyrobami, ludzie to kupują bo jest tańsze i nie przeszkadza im że chujowe, bo można wyjebać i kupić nowe
No ale Ty nie rozumiesz jednej kluczowej rzeczy xD
Plastik sam w sobie nie jest złym materiałem, problem mamy ze składowaniem plastiku i jego użytkowaniem.
Jeżeli byśmy robili recykling 90%+ plastiku to by nie było żadnego problemu, problem jest gdy używamy go jednorazowo i wyrzucamy na potęgę - skala psuje środowisko, nie sam materiał.
Jeżeli kupiłem filtr do wody brita z plastiku to jest to okay, bo go będę używał latami, jeżeli zaś kupuje jednorazówki za każdym razem kiedy idę do sklepu czy cole w McD w plastikowym kubku, no to to jest już słabe podejście.
I jeszcze to sugerowanie, że skoro kupuje sobie coś taniej; to na pewno jest gorsze (XD), a jakbym kupił drożej to bym tego używał 50 lat (XD nie, wypierdoliłbym do śmieci po roku czy dwóch bo by mi się znudziło).
I tak, taniej jest mi kupić w ciągu 5 lat 10 różnych card holderów pnawet po 15 złotych niż jeden za 200. Kwestia stylistyczna też ma tutaj dużą rolę, zawsze mam coś "nowego" w innym kolorze/odcieniu, taki jaki mi się podoba, a nie jestem więźniem czegoś przez x lat, zresztą o czym ja tutaj mówię jak ten za card holder za 200 się spierdoli w takim samym tempie co te za 15, bo najwrażliwsza część tego to nie jest jakaś skóra tylko ten mechanizm do otwierania kart xD. I tak, łatwiej jest kupić kolejny card holder za 15 pln niż naprawiać za 30.
xD
sorry, ale naprawdę jesteś totalnym ignorantem
sztuczna skóra (poliester z PVC naklejony na syntetyczną tkaninę) w większości nie nadaje się do recyklingu, i sam proces produkcji jest szkodliwy, w dodatku przez bardzo niską trwałość i cenę, produkuje się tego wielokrotnie więcej, bo przychodzi ochmar i kupuje co 3 miesiące nowe, i jeszcze jest z siebie dumny, bo aż trzy miesiące używał, podczas gdy ten sam przedmiot wykonany z porządnych materiałów (skóra naturalna, stal nierdzewna) mógłby używać wiele wiele lat, a produkcja i utylizacja nawet jednej sztuki byłaby mniej szkodliwa (gdzie w rzeczywistości to jest 1 sztuka vs 20 sztuk)
tłumaczysz się w naprawdę idiotyczny sposób, sorry ale sztuczna skóra nie ma żadnego porównania z naturalną w kwestii trwałości, więc zwyczajnie nie wiesz o czym gadasz (w kwestii biodegradowalności również)
a jak ci się psują jakieś metalowe elementy, no to po prostu kupujesz badziewie, które idzie w ilość a nie jakość, i jego jedyną "zaletą" jest niski koszt (jednorazowy, bo całościowy nie)
jakoś można kurwa nosić zegarek na jednej bransolecie z jednym mechanizmem przez 20 lat, ale ochmarowi się psuje metalowy zawias co 3 miesiące..
Kwestie stylistyczne sa najważniejsze, co tydzień mam nowy i nie jestem więźniem
https://i.pinimg.com/originals/3f/e2...f752657ef8.jpg
Vs hrr tfu utknales z tym na 50 lat paskudztwo jakieś stylistycznie niepoprawne
https://lh3.googleusercontent.com/pr...TvdrlGvUiuEwcw
https://i.pinimg.com/originals/a5/c1...867916552b.jpg
Ah tenzapach polakasmród biedaka o poranku
> kwestie stylistyczne
> wyrzucaj i kupuj w kółko to samo guwno, zamiast czegoś ładnego
xD
Ponoć produkcja i recykling plastikowej torby jest tańszy i bardziej ekonomiczny niż produkcja i recykling torby papierowej ale kto daje jebanie
Pierwszy raz widzę takie coś, jakim cudem to cos ma zastąpić portfel bo nie rozumiem? O ile dobrze widzę to tylko trzyma kilka kart i tyle, gdzie mam wrzucić tam drobne na myjnie, pare stów ktore chcialem dac mateuszowi na internet i swoja wizytowke ? Bo jeśli nie moge tego tam trzymac to rozumiem ,że mam nosić tradycyjny portfel+ jeszcze to ?
Tez nie widze sensu posiadania card holderow skoro mozna miec skorzany portfel z napisem bad mother fucker
Załącznik 373322
e a nie lepsze cos takiego https://pl.aliexpress.com/item/32671369782.html
tanie jak huj, 3 karty latwo dostepne, 2 kolejne mozesz sb schowac jeszcze glebiej, do tego na gotuwke miejsce a calosc rozmiaru niewiele wiekszego niz sama karta i jakies 0.5cm grubosci o ile tego nie wypchasz jakimis zlotuwkami
mam ze 3 lata juz i moze leciutko sie wytarlo na rogach
przeciez noszenie kawalka sztywnej blaszki w kieszeni musi byc niewygodne
@Tibiarz ;
prosze o ocene tego wyrobu, wyjebac to do smieci czy moge nosic?
Kurwa dziwnie znajome Załącznik 373323
piszą że skóra bydlęca, do tego szyte, więc spokojnie można nosić latami
"wytarte rogi" można poddać renowacji, tak samo jak ten cały mothowy (wygląda na wyschnięty, chyba że to zdjęcie takie)
ogólnie odkąd "nauczyłem się" obchodzić ze skórą (tak naprawdę to wystarczy do tego spędzić 30 minut na necie), to nic mi się kurwa nie psuje, butów nowych nie kupowałem już od paru lat, portfel od chyba 8 lat ten sam (raz jakiś szew puścił, to naprawiłem i elo), etui na telefon uszyłem 2 lata temu i wygląda tak samo jak wtedy, ogólnie każda z tych rzeczy wygląda tak jak kilka lat temu
tak samo jakieś metalowe elementy, to nie wiem co tam się może zepsuć, zegarek na stalowej bransolecie nosiłem też z 8 lat i jedyne co się z tą bransoletą dzieje, to się brudzi (można wyczyścić) i rysuje (można wypolerować)
no ale chuj tam, lepiej kupować co 3 miesiące jakiś szajs plastikowy i wyrzucać na śmietnik
dwojka niezaleznych ekspertow sama uzywa, do tego rekomendacja moderatora-kaletnika
chyba temat do zamkniecia, kupuj portfel z byczka byczq
no tak, tylko plastik będzie się rozkładał o wiele dłużej niż papier, a ludzie kupują takie reklamówki w biedronce codziennie po kilkaset. później takie reklamówki walają się po całym świecie, podwórkach, jeziorach, a ludzie drugiego dnia kupią nowe. A o produkcji to za dużo nie wiem. Trzeba by było porównać jak mocno zanieczyszcza środowisko produkcja torebek papierowych i plastikowych, i jak ludzie ograniczają te zanieczyszczenia używając różnych filtrów, a takiego artykułu nie mogę znaleźć :P. może ktoś podeśle, to porównamy
no wiadomo że plastikowy jest tańszy, przecież dlatego wszędzie się używa plastiku
plastikowa skóra jest tańsza od naturalnej, plastikowa butelka jest tańsza od szklanej itp. dlatego się tyle tego produkuje
i o ile w przypadku butelek plastik ma jeszcze tę zaletę, że jest lekki, o tyle w przypadku "ekoskóry" JEDYNĄ zaletą jest niski koszt dzięki któremu ochmar może kupować nowy portfelik co 3 miesiące
nie ma absolutnie żadnych innych zalet, i proszę nie pisać o zabijaniu zwierząt, bo skóra bydlęca jest produktem ubocznym przy produkcji mięsa, mleka itp. i stanowi max z 10% wartości zwierzęcia, więc nikt nie hoduje bydła dla samej skóry (nie mówię o skórach egzotycznych)
Wiadomo ze jedynym słusznym cardholderem jest podroba LV z olx za 50zl
pzdr
update:
wciąż się trzyma elegancko tylko jest brudne jak skurwesyn
https://cdn.discordapp.com/attachmen...0674f92ca3447&
niech ci to kaletnik odrestauruje
Mój card holder z Goyard nadal się dobrze trzyma :feelswowman
na chuj cos takiego odrestaurowywac to ja nie wiem. jak kiedys sie zepsuje to se taki sam kupie
wartość sentymentalna
eh pokolenie Z nie zrozumie:sadge zepsuło się to wyjebać do śmieci pewnie chleba jeszcze nie całujesz jak spadnie
Beka chłop w 2028 chleb wpierdala. Obrzydliwy jestes. Zaraz się jeszcze okaże że nie chodzisz na zajęcia z hot yogi
Kurwa jedzenie czegokolwiek w 2032, ci w średniowieczu się zatrzymali chyba
temat roku 2025
a co to są te karty płatnicze?
najlepszy cardholder to ten w revolucie xd
placenie kartami swoimi to proszenie sie o klopoty, dane kart sa klonowane na potege praktycznie wszedzie. stoja maszty do skimowania rfid czy nawet sprzedawcy z kamer przepisuja i sprzedaja
rozwiazania typu google wallet daja wam to bezpieczenstwo, placicie przy kazdej tranzakcji inna wirtualizowana karta, ryzyko utraty kasy jest praktycznie zerowe
jeszcze nie slyszalem zeby komus karte skopiowali, co najwyzej zajebali. poza tym kto kurwa na koncie trzyma miliony monet, jak juz to na osobnym koncie do ktorego nie ma przypisanej karty