Dlaczego Niemcy są lepszym narodem od polaków. Argumenty za i przeciw. Discuss
Wersja do druku
Dlaczego Niemcy są lepszym narodem od polaków. Argumenty za i przeciw. Discuss
solidniejsi, czyściejsi, lepiej wykształceni, ambitniejsi, ładniejsi, majętniejsi, niezaściankowi
Polskie kobiety najpiękniejsze na świecie polskie witaminy nasze dobro narodowe
ohydne brzydkie niemki i araby brudasy ha tfu
Z kasą nie kręcą jak polacy, chyba tyle
bo Polacy to zawsze był naród taki kurwa prosty, chłopski, rolniczy
i przede wszystkim
zacofany, mało innowacyjny głównie przez zaściankowość, zabobony i brak wykształcenia(to pewnie przez biedę, więc wracamy do punktu wyjścia) , a to przełożyło się już na wszystko
tak to widzę
jak teraz czytam te argumenty przeciwko energii atomowej to mnie skręca kurwa
to powinno już stać od półwiecza
a zapomniałem że robiło się szybki pociąg do zakopanego przed wojną i zgarniał nagrody za aero dyzajn
to chyba tyle
Otusz zarówno Niemcy jak i Polacy to kurwy. Wszyscy ludzie to kurwy. Tylko że wśród njemcow bardziej lewactwem jebie i ruchaniem psów. Co kto lubi.
Also pierdolenie że naród polacks jest mało innowacyjny w momencie gdy jest jednym z najbardziej innowacyjnych białych narodów to jest jebane xD
Zauważ że użyłem stwierdzenia biały naród. Wśród takich konkurencja która mamy to tacy Łotysze i Białorusini xD
a no to oczywiście prawda
a tak całkiem serio to po tym co ten kraj przeszedł przez wieki to naprawdę uważam, że ma się kurewsko dobrze
co oczywiście nie oznacza, że nie mogłoby być lepiej, ale to już materiał na inną książkę
XD
W IRP szlachta stanowiła 10% społeczeństwa, to więcej niż w jakimkolwiek innym kraju Europy, a ten coś pierdoli o chłopach.
Przypominam, że Henryk Walezy po powrocie z Polski do Francji zapoczątkował korzystanie z wychodka w tym kraju, bo do tej pory w Wersalu srano do kominków.
No tak, wprowadzenie demokracji szlacheckiej i pierwszej konstytucji w Europie to żadna innowacja.
IRP cechowała się największą tolerancją religijną w Europie, więc pytam, jakie zabobony?
Każdy polski szlachcic znał się w większym lub mniejszym stopniu na sztuce wojennej i z łatwością posługiwał się łaciną. Do tego bogatsza szlachta wysyłała swoje dzieci na naukę do krajów Europy zachodniej.
Do tego Uniwersytet Jagielloński to jeden z najstarszych uniwersytetów na świecie.
Prawda jest taka, że obraz współczesnego Polaka to wytwór trzech zaborów i okupacji sowieckiej po II Wojnie Światowej .
To niezle bycie polskim xd samozwanczym szlachcicem vel smieciem
https://youtu.be/7RnlZKpRMgE
jakiś opasły kurwa szlachcic będący znikomym procentem społeczeństwa, którego jedynym celem w życiu było się nażreć i napić umiał w łacinę
no i takich ludzi właśnie trzeba do rozwoju kraju
tam gdzie ludzie używali już prostych maszyn, które były gwarantem rozwoju i efektywniejszej pracy, na terenach Polski miałeś ludzi, którzy grzęźli po kolana w gównie
jakieś wątki o sraczu w wersalu to nadają się do jakiegoś pseudonaukowopopularnego kanału na jutubie
Tego się nie da obronić, bo było chujowo i tyle
:kekw :kekw
https://i.imgur.com/83pULZK.jpg
VS
https://i.imgur.com/vY6eYT8.jpg
Łeb będzie bazował na stereotypach XD
Takie osoby, jak Adam Mickiewicz, czy Henryk Sienkiewicz mają szlachecki rodowód, grubasy jebane.
Załącznik 372247
A ten konkretny, wyczerpujący argument nie pochodzi czasem z pseudonaukowopopularnego kanału na jutubie?
Nie mówię, że Polska wyznaczała trendy, ale to o czym pierdolisz nie ma pokrycia z rzeczywistością.
polska to kurwa do zaorania
skurwysyński naród
To niezły Mickiewicz.
Przecież to właśnie przez takich mickiewiczów Polska była ciągle rozkradana i rozbierana. Wystarczy sobie zobaczyć jaki obraz tej hehe szlachty się wyłania z takiego "Pana Tadeusza". Kiedy inne narody odkrywały nowy lądy, u nas szczytem ambicji było ruszyć dupsko do lasu, żeby upolować świniaka, a potem się nażreć, nachlać i poruchać. To są "wartości", którym Polacy hołdowali i hołdują do tej pory. Do tego intrygi i prostackie rubaszne zwyczaje. Nic innego ich tam nie obchodziło. Wątek "niepodległościowy" jest zupełnie nieistotny i dodany tylko po to, żeby ta rymowanka się lepiej sprzedała. Przecież tam kurwa połowę treści zajmują opisy jadła i chlania, a na końcu gościu to podsumowuje zdaniem, że tam był, miód i wódkę pił (w rzeczywistości napisał to siedząc w ciepłym kurwidołku w Paryżu). Śmiech na sali. Ta książka to jest właśnie moje główne skojarzenie z polską hehe tradycją: leniwy, opasły, wąsaty, rubaszny wieprz.
W ogóle odwoływanie się do jakiegoś jebanego średniowiecza i tradycji szlacheckich to jest iks de. Jakbyś się tam urodził, to na 90% byłbyś wiejskim parobem pańszczyźnianym i spędził całe życie na kopaniu buraków, o ile wcześniej nie umarłbyś na dżumę czy inny syfilis w wieku lat trzech. W najlepszym razie byłbyś szlachcicem-gołodupcem, który by sprzedał matkę za kilka rubli, a nie żadnym kurwa jagiellończykiem czy innym półbogiem ze skrzydłami.
Jak na Wyspach Cooka zacząłem opowiadać o Polsce, to do dzisiaj się ze mnie śmieją.
A po cholerę mieli odkrywać lądy, jak mieliśmy swój "dziki zachód", a raczej dziki wschód? DO tego w chuj ziemi, którą trzeba było uprawiać i z tego była kasa. Nie bez powodu Rzeczpospolita była nazywana spichlerzem Europy
Tak można powiedzieć o każdym kraju w Europie
Za króla Sasa jedz, pij i popuszczaj pasa. Szkoda, że odnosi się to tylko do XVIII wieku, a jak wiemy Polska istnieje trochę dłużej.
Akurat ty masz trochę oleju w głowie to powinieneś dostrzec, że nie wywyższam Polaków tylko pokazuję, że wcale od zachodu nie odstawali. Głównie odnosiłem się do cytatu poniżej, a przecież historia pokazuje, że wcale tak nie było.
Cytuj:
bo Polacy to zawsze był naród taki kurwa prosty, chłopski, rolniczy
i przede wszystkim
zacofany, mało innowacyjny głównie przez zaściankowość, zabobony i brak wykształcenia
państwo zasadniczych debili który zamiast wyjebać ż*dów ze swojego życia przoduje w niszczeniu swojego narodu marksistowską subwersją.
Chyba rozpętałem wojne polsko- polskom xD
UWAGA NOWY TEMAT
znane polskie postaci (papież polak, adaś małysz, robert kubica)
W polsce oddaje się im pokłony, nadaje ulice, ale czy na pewno na to zaslużyli? Czy rzeczywiście cały świat ich zna jak to nam przedstawiają media, czy jednak mają to w dupie, a może się wręcz z nich śmieją?
Inne media czytamy
fajnie mieć jako kraj takie globalne marki jak Robert Lewandowski czy Krzysztof Krawczyk, więc należy takie jednostki wyróżniające się promować
Siedzą takie polaki zamiast zrobić coś samemu innowacyjnego to podpierdolą od niemca, wywalą pustynne miasto, zmienią nazwę gierki a lud się cieszy i klaszcze
Po pierwsze, to po downgradzie jestem rocznik 7.4, ale nie chcą mi nicku zmienić.
A po drugie, to nie mam takiej polackiej aparycji, jak tygrysek.
Tutaj w ramach ciekawostki: po lewej Polak lat 48, po prawej Amerykanin ż*dowskiego pochodzenia lat 78.
https://i.imgur.com/exexSd6.png
No tak, bo gdzie indziej już dawno była cywilizacja i ludzie wyruszali zakładać kolejne, a u nas był "dziki wschód" na Podlasiu i Żmudzi, gdzie Mickiewicz zbierał grzyby i pił wódkę z Gerwazym. Minęło kilkaset lat i tamci już dawno robią kolejny krok - teraz lecą odkrywać i kolonizować inne planety, a my dalej mamy dzikie Podlasie, tylko już bez Żmudzi.
ludzie są wszędzie tacy sami
katyń i inne podobne miejsca gdzie wymordowano inteligencję + brak objęcia Polski przez plan Marshalla + mentalnosc prl
Kolonizacja Ukrainy przez zacofaną Polskę:
zasiedlanie opustoszałych terenów polskimi osadnikami oraz ochrona ich oraz rusińskich tubylców przed najazdami tatarskimi i porywaniu ludzi w jasyr
Kolonizacja kontynentów amerykańskich przez cywilizowanych ludzi zachodu:
chuj kurwa wyrżnąć wszystkich tubylców i sprowadzić murzyńskich niewolników
Niemcy ten swój drang nach osten też mieli bardzo cywilizowany, szczególnie w 39 :kappa
Ok, niezła innowacja, ale chyba w porównaniu do znaczenia Wersalu w architekturze zachodniej to niewiele warta, to może być co najwyżej taki filigranowy przypisik w książce do historii, ale widzę, że niektórzy są z tego wielce dumni xD No cóż, te małe rzeczy też się liczą, co? :^)
No to nieźle, że cytujesz jako osiągnięcia Polaków ustrój, który doprowadził do anarchii w kraju i rozbiorów xD
Jak myślisz, że konstytucja to oryginalna polska myśl, to możesz się mylić. Zresztą co z tego, że była pierwsza, skoro zaraz po jej ogłoszeniu straciliśmy w ogóle niepodległość?
Heh, w gruncie rzeczy masz rację, bo trudno mieć o kraju tak wiele razy okupowanym i rozbieranym dobrą opinię :^)
A wszystko, co napisał Tibiarz LXXVII to prawda, polska szlachta to najgorsze, co mogło się Polsce przytrafić, razem z romantyzmem.