Witam mam zamiar zainwestować pieniądze w dwa nowe mieszkania w Łodzi .Po to by je wynajmować i zarabiać na tym.To dobry pomysł?Jak uważacie?
Wersja do druku
Witam mam zamiar zainwestować pieniądze w dwa nowe mieszkania w Łodzi .Po to by je wynajmować i zarabiać na tym.To dobry pomysł?Jak uważacie?
@TrayMou ;
Tak. Pod warunkiem, ze Ci sie to oplaca.
Zajebisty
https://torg.pl/showthread.php?48215...poteczny/page4
Zalezy za ile, gdzie, jaki wklad wlasny. Ogólnie pomysl dobry ale nie podales żadnych szczegolow
ja z wynajmu swojego mieszkania w centrum wroclawia bylbym w stanie sie utrzymac we wschodniej azji
moge popierdolic swoja robote w kazdym momencie i wyjechac hodowac jedwabniki
wiec tak kurwa, pomysl jest doskonaly
Z Łodzi każdy spierdala, nie ma tam chyba jakichkolwiek znaczących uczelni, a co za tym idzie napływu studentów. Mam rodzinę w tym mieście, kilka razy tam byłem i to miasto jest tragiczne do życia moim zdaniem, nie wiem czy będziesz w stanie komuś wynająć nowe mieszkanie, weź w Warszawce sobie kup dwie kawalerki lepiej.
Studentów to tu akurat jest od zajebania, we wrześniu zaczyna się taki wyścig po mieszkania i pokoje, że można obserwować wszelkie takie grupy dla dobrej beki.
Ale ceny wynajmu są śmieszne w porównaniu do innych miast.
Ja teraz płacę 800zl za pokój w "apartamentowcu", wspólna kuchnia, łazienka moja osobna, w cenie wszystkie opłaty + szybki net i miejsce na parkingu - teren ogrodzony z bramą, monitorowany.
pamiętaj, że studenciaki lubią wykręcać numery, ale zazwyczaj płacą na czas(hajs od mame)
po drugie musisz rozeznać się komu wynajmujesz bo jakiś jebany budowlaniec raz się spóźniał z zapłatą u mojej matki, aż go wyjebała i później po obietnicach też nie płacił
może pójdziesz do sądu i odzyskasz, ale musisz się pierdolić z tym i tracić czas
najlepiej brać parki starszych, a najlepiej i to NAAAJAJLEPIEJ wojskowych
moim zdaniem lepiej jakiemuś młodemu małżeństwu na dłużej niż pierdolić się ze studentami co roku.
Spisz dobrą umowę i unikaj grup społecznych typu ludzie z dzieckiem bo jak ominiesz jeden z dwóch powyższych punktów to możesz mieć niespodziankę w postaci utrzymywania kogoś w twoim mieszkaniu i długo ci zajmie ich wyrzucenie
nie no najlepsze jest co czytałem na wykopie jak studenciak wymyślił sobie, że nie będzie płacił całej kwoty za wynajem bo go w weekend praktycznie nie ma XD
nie wiem czy to bait czy nie, ale wierze, że mogło tak być
jak to zara wszystko pierdolnie bo kryzys bedzie info 100%
Wynajem mieszkania tak na prawdę nie ma sensu. Jest to zarobek, ale jak masz 10 mieszkań i wszystkie lub przynajmniej połowa ci się zwróciły. Kupować mieszkanie za 500k (liczę normalne w miarę nowe budownictwo wraz z remontem albo nawet stan deweloperski z umeblowaniem itd) żeby się zwracało przez najbliższe 20-30 lat mija się z celem, bo można te pieniądze o wiele lepiej pomnożyć w krótszym czasie.
czekam na konkrety, oczywiście coś co nie wymaga większego zaangażowania niż kilka-kilkanaście godzin a docelowo w ogóle, no i rzecz jasna coś gdzie nie musisz wyłożyć tych 500k (nie wiem skąd masz te ceny swoją drogą) z kieszeni tylko dostaniesz bez problemu kredyt, dobrze gdyby poziom ryzyka był porównywalny
W gotowce to jeszcze ma sens, chociaż wartość mieszkania w razie jakiegos kryzysu może spaść i nie wiadomo kiedy się odbije i czy w ogóle w rozsądnym przedziale czasowym wróci do poprzedniego, ale przynajmniej mamy ten dochód pasywny. Ale branie mieszkania na kredyt może się skończyć tragicznie, bo podwyższa stopy procentowe i się skończy jak frankowicze
Chuja się odzyska - wynajmuje 3 mieszkania. Jakieś 3 lata temu jedna rodzina przestała płacić - zima była, Wiec nie można ich było wyjebac. W końcu udało się ich wygonić po pol roku. Wygrałem sprawę w sądzie o zaległe 5k - sprawa oddana do komornika i i tak 0 pieniędzy odzyskanych bo kobita nie pracuje, nie ma nic na koncie i nie da się z niej nic ścignąć. Generalnie to wynajem mieszkań w Polsce to straszne bagno, bo od momentu w którym podpiszesz umowę to najemca ma większe prawa do mieszkania niż właściciel.
a to nie moze zadzialaac tak np. jak nie jestes jakis torgiem 50kg wagi tylko jakis norlnym gosciem to po prostu wchodzisz na mieszkanie o ile ci nie wymielini zamkow, ale chyba nie moga? jak to nie jest jakis mistrz ufc kategori ciezkiej ew. andrzej golota to mowisz zeby wypierdalali kopa w dupie i za drzwi? co ci typ moze robic, ze go z wlasnej cahty wyrzuciles po tym jak przestal placic? co gdyby tak bylo wymienil bym zamki w 20 minut i oddalil sie w nieznane? ofc nie bylo by zadnych goscia rzeczy w chacie zeby nie bylo mowy o przywlasczeniu. policja by mnie szukala nawet jakby to zima byla? xd
Ja bym się w to nie pakował tzn. w wynajem bo tak jak napisałeś to jest bagno, ale jak widzę na wielu forach wielu ludzi POLECA tą formę zarobku i ZAWSZE jest dochodowe i wychodzi.
I co do "zasiedzenia się" najemców to już było miliony materiałów w jakieś uwadze czy sprawa dla reportera, że o nie mają pieniędzy i hurr durr trzeba im pomóc, a i ogólnie to oni mają 8 dzieci brak kasy/perspektyw.
Ale mi się przypomniała kolejna akcja z wykopu. Gość miał problem z wysiedleniem cwaniaków, nie pamiętam czy to była parka czy dwóch chłopa. Policja miała związane ręce bo ta umowa najmu to się do chuja nadaje. Gość wpadł na pomysł, że zaprosi 2 wyrośniętych panów z wykopu. Koledzy pomieszkali jakiś czas z niewygodnym najemcą i go/ich wysiedlili szybciej niż policja czy nakazy xD
no ale akcje bym zrobil w 30 minut, zanim gosci by nawet do jakiegos mopsu zdarzyl zadzwonic albo na psy? w takiem przypadku sam sobie go wysiedlilem .. xd i co nagle wpadnie mi cba o 5 rano zebym klucze oddawal bo seba z karyna nie maja gdzie mieszkac, a na dworze -5 to se moje lokum prywlaszczaj forewer?
no nie możesz tego zrobić, wiadomo że to jest zjebane, ale nie możesz tego zrobić i chuj, ani odciąć mediów, ani zmienić zamków albo wypierdolić siłą, bo to wtedy ty będziesz miał problemy
na wykopie kiedyś czytałem o takiej akcji że koleś miał problem z takimi lokatorami co od dawna nie płacili czynszu, a mieszkali to "wynajął" jakimś dwóm wykopkom(jak widziałem zdjęcie to wyglądali jak dwa solidne sebiksy) to mieszkanie by tam chlali, puszczali głośno muzyke, generalnie robili rozpierdol by w taki sposób dzikich lokatorów wygonić i ponoć poskutkowało
o znalazlem tą sytuacje co wyżej o niej pisze:
http://www.wykop.pl/ramka/3053177/sz...szkaniu-cz-ii/
ja tam polecam wynajem studentom
sam ogarniam mieszkanie siorki, ktora wyjechala daleko od 3 lat i nigdy nie mialem zadnych problemow ze studentami w sumie, hajs na czas, impreze czasem robia czasem nie, ale to ludzie zyjacy za hajs starych wiec nie chca zebys starym cos podpierdolil wiec na glowe ci wchodzic nie beda, mieszkanie jeszcze sami odmaluja przed wyprowadzka
no dobra, a jak opisujac wczesniej po prostu bym sobie wypierdolil, oczywiscie "normalnie" bez zadnej bojki zeby nikt nie mogk pojsc na obdukcie, wymienil zamkni w 20 minut i sie po prostu zawinął? i sie oakzuje ze mieszkasz w jakiejs francji a po prostu wpadles na weekend zrobic z lokatorem porzadek i co wtedy? mswia by czolgi po mnie wyslalo zebym klucze oddal bo gosciu nie ma gdzie mieszkac?
gościu ty jesteś jakiś przyjebany czy ki chuj
twoje pytanie jest na zasadzie czy moge popełnić przestępstwo czy tam wykroczenie jeśli chwilę po tym spierdole do innego kraju bo przecież czołgów(co się tak ujebałeś tych czołgów czy służb specjalnych, skoro wtedy zadziała po prostu biurokracja) po mnie nie wyślą
Proponuje wyremontować mieszkanie po nowemu. Ja po taniości zrobiłem inteligentny dom + pierdoły z oświetlenia led które można oczywiście samemu montować(pierdoły od sonoffa pomogły) i cena wzrasta w chuj ;d