elo ziomeczki, mam taki problem ze strasznie jebia mi buty w ktorych codziennie chodze po 8-16h a przez to jebia mi jeszcze nogi i takie pytanko sa jakies kremy albo szpreje do butow/nog ktore dzialaja? polecacie cos? hehe
Wersja do druku
elo ziomeczki, mam taki problem ze strasznie jebia mi buty w ktorych codziennie chodze po 8-16h a przez to jebia mi jeszcze nogi i takie pytanko sa jakies kremy albo szpreje do butow/nog ktore dzialaja? polecacie cos? hehe
Są. Scholl chyba się firma nazywa, między innymi oni to robią, do kupienia w jakichś Deichmanach i innych podobnych. Działa.
Syp na giry talk a do butów jak ich nie nosisz są specjalne wkładki/wkłady pochłaniające zapach z obuwia. Imo sam w takie coś nie wierzyłem jak skuteczność tych wkładów i szkoda byłoby mi tych 30 zł dopóki nie dostałem ich za free na siłowni i surpirse ale działają.
potwierdzam talk
kup se jakas taka zasypke dla dzieci w rosmanie za 8zl i ci starczy na troche xD
no nie wiem czy pomoze jak chodzi w tych samych butach ciagle po 16h na dzien
wszystko chuja warte, but jak raz zacznie śmierdzieć będzie śmierdzieć na wieki. Nie pomaga wsadzanie ich do zamrażalnika, gotowanie w occie, wkładki z włosiem rysia syberyjskiego i aktywnym węglem z kopalni bogdanka. Nic nie pomaga. Ale jest jeden sposób, którego nie próbowałem a ponoć działa. Tabletki do uzdatniania wody. Wjebać całe opakowanie do miednicy razem z butami i moczyć.
Soda oczyszczona i po smrodzie
dobra kupilem sobie sholla w rossmanie i wkladki do butow w ccc razem z jakims szprejem jak to nei zadziala to ja juz nie wiem
dzieki za pomoc torgowi kumple
te buty maja 2 miesiace a nie parenascie xD ale to jak te buty zaczely jebac przez pare ostatnich dni to smrod nie do opisania xD
Wypierz je najpierw i/lub wywietrz chociaż.
1. skarpety 100% bawelna
2. jak juz te buty jebia to im nic nie pomoze (tzn jest kilka rzeczy ktore moga pomoc, np kapiel w roztworze ze zwiazkami ametlinium, albo ew mocnym roztworze sody oczyszczonej)
smrod jest od bakterii ktore sie tam rozwijaja, nie pomoga ci na to wkladki bo musis je ubic wszystkie (tutej amelinium przychodzi z pomoca)
ja miałem problem z normalnymi butami, taki urok że się giry pocą jak skurwysyn i nic kompletnie nie pomagało - no może scholl ale to jest cena z kosmosu na użytkowanie codzienne
sprawdziłem skład (jak coś nie ma w sobie Aluminum Chlorohydrate to jest chuja warte, bo nie działa jak antyperspirant) tego o to w chuj taniego ale jakże skutecznego środka:
https://www.rossmann.pl/Produkt/Days...-ml,96588,5864
polecam, wypróbuj może na tobie też zadziała a cena jest śmieszna
jutro po pracy jak znowu nie bede jebal do 1 w nocy to pojde i zobacze bo wydaje mi sie ze go widzialem ale i tak pewnie zostalo mi kupienie nowych butow xD
Warto może częściej kupować obuwie niż tak raz na 10 lat.
ja swego czasu mialem dezodorant do stop, pryskalo sie nim stope przed zalozeniem skarpety i potem serio nic nie jebalo
ja tez dostalem na poczatku w nowej robocie buty za 10euro padło jak skurwysyn, jak ściągnąłem buty w szatni to zadziałało niczym cyklon-b w 42' zakupiłem nowe za 60euro i są mega wygodne i nic nie smierdzi
Te mialem podobny problem. Raz na tydzien mocze stopy z 30-40min w goracej wodzie z mydlem, sola do kapieli (mam jakas z rossmanna z morza martwego) i do tego olejek z drzewa herbacianego. Pozniej wyszoruje gabka pod prysznicem z mydlem i olejkiem do kapieli. Jak masz taka twarda skore np na pietach to przelec to pumeksem i posmaruj kremem, bo tam sie bakterie rozwijaja. Tak samo warto zadbac o paznokcie, bo pod nimi tez sie bakterie rozwijaja.
Oczywicie mam nadzieje, ze nie masz grzybicy.
A se szpreji do butow to uzywalem kiedys Nivelazione i bylo ok.
Generalnie to zauwazylem, ze w wiekszosci przypadkow wszystko zalezy od butow. W jednych zero zapachu, w innych cos tam podsmiarduje.
ale druga sprawa jest taka, ze gosciu moze powoli grzybice stop lapac i tak i siak beda mu jebac
Grzybica u stop najczesciej miedzy ostatnim a przedostatnim palcem bo sie tam nie dociera dokladnie. Masc clotrimazolum profilaktycznie mozna, a i na grzybice kutasa w przyszlosci zostanie
chuja takie cos daje kupilem kiedys te tabletki zajebalem 2x tyle co zalecane i guwno
ale kupilem se combo etiaxil pod paszke + do butow (nie kupuj w aptece, tylko online - bo cie ojebia na 150 pln/mc)
wystarcza zaleznie jak aplikujesz na 1 -2 mc (60pln~) a potem mozesz zapierdalac jak dzika swinia po lesie i nie ma sladu
tylko najlepiej stosowac zanim but zacznie jebac trupem
Etiaxil najwiekszy kozak na pocenie, to prawda. Z przemoczonego knura robi pirsa brosnana
najlepiej kupic buty z wywietrznikami po bokach. ja mam takie na lato, nawet teraz w nich chodze, bo zimowe mam tak kurwa zamkniete ze kolo 13 moge skarpetke wyciskac bo juz cala mokra