Elo, jestem na I roku studiów i tutaj juz w koncu muszę się uczyć. Jak to się robi? Ja po prostu nie umiem xD Mam 21 kartek prawa do nauki, co mam to czytać w kółko czy jak
Wersja do druku
Elo, jestem na I roku studiów i tutaj juz w koncu muszę się uczyć. Jak to się robi? Ja po prostu nie umiem xD Mam 21 kartek prawa do nauki, co mam to czytać w kółko czy jak
prawo tak.
Czytasz w kółko, aż będziesz w stanie mówić to co tam jest napisane na tych kartkach bez tych kartek.
21 kartek XDDD
rozumiem, ze tyle to na wejsciuweczke
1. przeczytaj raz wszystko, bez szczegolnego zrozumienia tematu, tak byle ogarnac wzorkiem ile tego wlasciwie jest
2. podziel sobie material na czesci np. 1 rozdzial = 1 czesc
3. naucz sie tak kazdej czesci z osobna
4. przeczytaj wszystko, zaznaczaj sobie rzeczy, ktorych jeszcze nie potrafisz
5. naucz sie tego co zaznaczyles
6. profit
>21 kartek
o hui tyle materiału to ja od gimnazjum nie miałem
przeczytaj se to raz może dwa zaraz przed egzaminem to na świeżo będziesz pamiętał i ez
tylko ze zrozumieniem a nie na blachę kurwa filip
No ja wiem że to nie jest dużo no ale kurwa przysięgam ze w zyciu nie uczylem sie wiecej niz bogurodzicy na pamiec :(
jak nie studiujesz prawa to zrob sciage no kurwa
@Elite Hunter ;
Juz kiedys mialem pytac - co studiujesz?
kup se zegarek z ekranem na pisemniaka i jestes krulem, na chuj ci to umiec na pamiec, nikt potem w zawodzie tego nie umie na pamiec.
@Mega Filip ;
lekarski
Nooo to wiadomka ze troche pamieciowy musi byc :(
Jak dasz studentowi ekonomii książkę telefoniczną, to spyta się po co. Taki z medycyny spyta "na kiedy?"
Naprawde mu odpowiadacie na tak durne pytanie ?
Przeciez, skoro ma prawo do nauki to napisal to tylko po to zeby powiedziec, iz studiuje prawo xD
Jak masz jakieś zagadnienia prawnicze to ucz sie tak jakbyś byl np. Harvey Specterem podczas rozprawy sądowej broniąc twojego klienta, chodz po pokoju i używaj tych zagadnień co tam masz, duzo gestykuluj, bedziesz wyglądał jak pojeb ale utkwi ci to w pamieci na pewno bardziej niz czytanie tego gowna
Mialem prawo morskie na kierunku mechanicznym ale i tak smieszy mnie pytanie. Jak sie uczyc ? No prosze Cie, to trzeba miec IQ ameby, zeby wogole na torgu o to pytac, to w google albo od Siri moglby zaczac
tak odnośnie studiów to dziś na wykopie był temat o typiarzu z aghu, był moim ćwiczeniowcem na 2 przedmiotach chłop przyjebany jak lato z radiem
porządna uczelnia:kappa
https://www.wykop.pl/link/4125213/mo...-z-doktoratem/
nie marnuj czasu nawet, ja zmarnowalem 3.5 roku i zarabiam kilka razy wiecej od sredniej i nawet nie robie w wyuczonym zawodzie. Studia to kupa maja cie nakierowac tylko na jakies rzeczy, to juz lepiej wejsc w google wpisac co chce sie robic i masz zaoszczedzone 3 lata pozdrooooooo mordo
Przez studia zaczalem pic duzo alkoholu i schudlem oraz prawie wciaglem sie w narkotyki. Sralem na rzadko prawie codziennie i mialem mysli samobojcze. Studia niszcza zycie. Teraz wracam do siebie, mam czas na silke i smieje sie z takich tematow jak ten!
O kurwa, 2k18 a ludzie dalej mistrzowie pejnta
w ogole to cyckuw pani nimfie nie ocenzurowales cwaniaku! Wypad z forum!!!
repoetuje ten post za nagosc
Pozdrawiam krzychu golonka
pozatym "pitbull najlepsze sceny" za to powinien leciec perm
ja mam immunitet zresztą cycki można