Za niedługo cipsoft odpali nowe serwerki ktoś doświadczony ma jakieś tipy na dobry start do wywalenia będzie około 1,5-2k tc.
Postać to ed/ms.
Wersja do druku
Za niedługo cipsoft odpali nowe serwerki ktoś doświadczony ma jakieś tipy na dobry start do wywalenia będzie około 1,5-2k tc.
Postać to ed/ms.
jedyny tip to od 30 lvl the spike w kazo xD
ale to chcesz tipy na expa czy na kase?
1,5k tc to domyślam sie że xp
solo czy z kimś?
edit: a tak wgl to kurwa
Optional PvP
??? XDD
Może wrócę do Rl Tibii, bo lagi zniknęły. Nie tak, że biegam po każdej kratce z dziwnymi przeskokami, ale po prostu płynnie tak jak trzeba.
No expa ziomek wiadomka.
Startujemy z ziomkiem na jednym acc tylko nie raportować wiecie ocb więc solo.
Szybciutko 100 lvl i zarabianie na lamusach.
Po co grać ? Nowe servery to duży zarobek dla cip nic wiecej
@Tazz ;
pomysl sobie,ze oprocz ciebie bedzie z jakies 50-200 osob ktore startuja od razu w takim samym celu jak ty - bez ekipy lub ogarnietego planu bedziesz jednym z dawcow tckow dla tych bardziej ogarnietych i cipsoftu
Witam, robić yala--> cyklopy mistrock, od 28 meriana tomb/ corymy carlin/ isle of the king od 45 'hero' carlin
jak wystartowala vita to napierdalalem jak najszybciej ~14 level pozniej szybko eleonore quest na dostep do meriany, wbijalem 30 i mialem wyjebane na spike bo tam od groma ludzi, tak samo na meriana gargoyle cave. Robilem dostep dalej na lagune na zolwie (tam praktycznie nikt nie robil dostepu) i nakurwialem spokojnie na zolwiach 300k/h na gfb'kach.
Pozniej th - hero cave lub wyrmy, w sumie od ~75 siedzielismy juz na elderach na drefii, czasem przyjebywala sie fryta, ale i tak zawsze expowo in plus.
taki startowy protip.
Spoko tez pomysl na dwoch magow killer caimany na farmine, cave przy miescie nie trzeba dostepow
To z tym zarabianiem to tak chciałem tylko zasmieszkowac ale wiedzę tutaj inny humor niż w gdzie indziej.
Co do cyclopow na yalahar to raczej średnio bo bez ringów to tam expa jakiegoś zawrotnego nie bedzie.
A opłacalne jest w 4 osoby latać na 40/50 lvl na gloothah na oramond ?
w 4 osoby czyli w 4 magow? Ek bez eq oraz skilli i z malym lvlem bedzie dostawal mocno hity, wiec byloby trudno - tak mi sie wydaje
Ostatnio co wystartowala tortura to magami hajs i lvl klepali na feyrist - blisko do depo, bohy spadaja z jakiegos tam mobka.
No tylko ze fey to pozniej. To leci z weakened frazlow/silencerów, ale jak to ma wave za 500 to pozdro
Chodzilo mi o tego stworka
http://tibiopedia.pl/monsters/Swan_Maiden
z tej tez bohy wypadaja
http://tibiopedia.pl/monsters/Nymph
a z tego gowienka spada spellbook i wand,ktore beda tez troche warte na starcie
http://tibiopedia.pl/monsters/Pixie
z tego wypada wand i stealth ring
http://tibiopedia.pl/monsters/Pooka
https://www.youtube.com/watch?v=fzncweDPUZY
@Tazz ;
Jak coś to można sprobowac zalozyc ekipe i wystartować razem
@Ninja Deruz tylko że feyrist jak sie zagalopujesz to szybko w temple wyladujesz na niskim lvl ^^
Bedzie trzeba coś pokombinować może się zbierze jakieś party :)
Dalej w tej grze jest więcej botów niż realnych graczy?
@Pelikan ;
Niema botów w ogole,
battleeye wszystko załatwił.
Jedynie proste healery, ale cavebotow niema
co to battleeye? :P dawno mnie w temacie nie było
antycheat
Ja tam normalnie na cave smigam
pokaz @Vailandur bo ja nie wierze!!
no ja tam jakaś ekipke bede miał jak ktos chce napierdalać 24/7 to chetnie bym sie zbratał z kims takim
ja bym sobie nawet popykal, aczkolwiek boli mnie serce jak sobie pomysle ze znowu mam przejebac 5k coinow jak na vicie na start xD ;/
Przecież to no-pvp xDD
@Masaker ;
na co tyle kasy przewaliles?
a co za roznica czy pvp czy non pvp na real tibi ? xd
Na te nowe serwery non-pvp będzie możliwość przeniesienia postaci, czy będzie to zablokowane?
@Deathfully ;
No taka, ze na pvp mozesz przyjebac komuś sdka w czoło, a na npvp to co najwyzej zlurowac moba i liczyc ze gosc dostanie kicka (nie za daleko bo zniknie)
@up ; Za jakis dłuższy czas to na pewno, jak ten server juz zdechnie. Te które powstały przed wakacjami są np. Nadal blocked
@Bitter Lemon ;
Tylko z serwerów na których był battleye od poczatku
Ja to imo polecam quitnac giereczke i czekac na jakas perelke/innej gierki sobie poszukac co sobie krwi napsujesz na takim servie/kasy wydasz to i tak chuj ci w dupe wbije cipsoft
Pa takie np cos
https://www.youtube.com/watch?v=a06obUMTpmg
Co srednio 2-3 lata ukazuje sie jakis otsik/gra na silniku tibi ktora byla pieczolowicie dopieszczana w piwnicy odkrywanie takich nowych swiatow jest zajebiste pamietam zezenie troche sie tam na starcie nagralo i smiechow bylo no ale juz to nie to samo wiec trzeba czekac na cos nowego a taka rl tibia to juz dawno odkryte wszystko i tylko tzw grind zostal z kazdym update ulatwiany dla bobasow
Serio szkoda czasow i nerwow lepiej sobie poczekac na igla servery/perelki
@Vailandur ;
no i na non-pvp chociaz strace 110k za blessy i expa na pvp strace 1minute expienia i twista xD
Z tym Battleye to się Cipsoft dwie dekady spóźnił ;d
A kiedy ten nowy server startuje?
7
Kurde bo pograłbym gdyby było to zablokowane. Wtedy wiecie na trudne questy zbierać drużynę a nie płacić za serwis. Całkiem nowa gospodarka, zwykłe przedmioty po wysokich cenach, a lepsze przez dłuższy czas nie osiągalne. A tak jak poprzenoszą się 300 levele to bez sensu według mnie zaczynać od nowa. Już bym wolał wrócić do expienia starego chara na Harmonii.
Ale oni przez rok minimum nie włączą transferów itd juz beda 400-500lvl na serwie
A no chyba, że tak. Myślałem, że po miesiącu włączą. :D
Uwaga uwaga, kto jest chetny na napierdalando pierwszego dnia zeby wbic ten 50 bez snu i odjebac odrazu kolorki na gloothy w dwa sorci albo ms + ed i robic rozpierdolke na banditach?
gdybym nie miał dwóch lewych rąk to spokojnie mógłbyś na mnie liczyć, ale mam wiec nic z tego
jakby powstala jakas ekipa do party to moglbym zaczac grac rpkiem lub knightem
Ja bardzo chętnie nie ide spać ale bede grał pall/ek raczej wiec kolorki dla mnie odpadaja
Na kolorkach to teraz bedzie masakra po tym jak oglosili ten double loot weekend xD Ci co mieli wpasc po kase to teraz beda maniaczyc 4 postaciami przez te 3 dni