Takie proste, a jednak tak skomplikowane.
Ciekaw jestem czy ktoś się pokusi o w miarę sensowną odpowiedź, czy to jednak zbyt trudne zagadnie i padną tylko głupkowate posty. :)
Wersja do druku
Takie proste, a jednak tak skomplikowane.
Ciekaw jestem czy ktoś się pokusi o w miarę sensowną odpowiedź, czy to jednak zbyt trudne zagadnie i padną tylko głupkowate posty. :)
Dobro – jedno z podstawowych (pierwotnych) pojęć etycznych, utożsamiane z pojęciem bytu. W moralności dobro określa poprawność (zgodność z normami moralnymi) czynów i zachowań człowieka.
nastepnym razem polecam google
oksykodon
And learn some russian language
polecam cala serie filmikow, na pewno pomoze znalezc tobie odpowiedz
Dobro to tam gdzie bozia na górze
Dobro to tam gdzie twoja nie ma czapki i zamiast powiedzieć, że ślicznie wyglądają płatki śniegu w jej włosach mówisz "gdzie ty pojebie masz czapkę jest -20" pzdr
Dobra tam gdzie śnieg no nieźle przecież zima to dzieło szatana
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Dobro zaczyna się tam, gdzie przed opublikowaniem posta na forum zastanawiasz się dwa razy czy przypadkiem nie napisałeś czegoś głupiego.
empatia
nie wiem
dobro to forum bez tygryska
Dobro to torg. Niestety zostaje go coraz mniej :(
hemoglobina
dobro jest wtedy jak brzuszek pełny :')
gdy pan zalewa pani forme - to jest dobro w najczystszej postaci
antonim zła
dobra nie ma
jest tylko głód i halucynacje z niedożywienia
czym jest miłość?
to chyba toCytuj:
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
Baby don't hurt me, don't hurt me
No more
What is love?
Yeah
I don't know why you're not fair
I give you my love, but you don't care
So what is right and what is wrong?
Gimme a sign
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
Oh, I don't know, what can I do?
What else can I say, it's up to you
I know we're one, just me and you
I can't go on
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
What is love?
What is love?
What is love?
Baby don't hurt me
Don't hurt me
No more
Don't hurt me
Don't hurt me
I want no other, no other lover
This is our life, our time
We are together I need you forever
Is it…
https://www.youtube.com/watch?v=HEXWRTEbj1I
Tygrys, daj mi kurwa swiety spokoj z samego rana
Dobro to Bóg.
Bug ten co chodzi pod carlin?
postępowanie zgodnie z kodeksem moralnym i swoimi wartościami wydaje mi się w miarę dobrą odpowiedzią, z początku myślałem nad takimi banałami typu nie szkodzenie innym, nie zabijanie, miłość, szacunek, lojalność bla bla, ale po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że takie wartości mogłyby być opisem dobra dla mnie, bo wychowałem się w tym kraju, w takiej a innej rodzinie i mam taki a nie inni kodeks wartości, a dla kogoś urodzonego całkiem gdzieś indziej dobro może być utożsamiane z całkiem czymś innym, czymś co mnie kojarzy się bardziej ze złem, ale dla niego jest dobrem i chyba nie mam prawa nazywać mojej definicji dobra lepszej od kogoś tam? Mogę się z tego kogoś definicją dobra nie zgodzić, nazwać ją złą, potępić, ale stwierdzić że jest lepsza? no nie wiem wypije wieczorem pare piwek i wrócę z przemyśleniami
To jak zamawiam dużą pizzałkę, a Pan kucharz się machnie i zamiast tego dostaję wersję mega, to jest dobro
też macie tak ze zechce wam sie srac gdy siedzicie na torgu ale nie chce wam sie isc i troche zostanie na majtkach bo tygrysek zalozyl nowy temat i musisz poczytac wszystkie posty?
ja to cyniczny jestem i uwazam takie rzeczy za jakies subiektywnie wymyslone i postrzegane przez ludzi a nie jakies z gory zalozone w naturze/wszechswiecie [serious]
allah = dobro
dobro to kebab o 4 w nocy jak jestes napierdolony jak szpak
Dobro to jest jak brazylijski cfel ktory cie PKowal ginie na PoHu i locisz z niego boszki i medusa sheilda.
Bo tak jest
Nie ma czegos takiego jak dobro czy zlo. Sa rzeczy, ktore przez nasza moralnosc za takie uwazamy, ale to zupelnie subiektywne i wymyslone podejscie. Widac to juz w skali swiata na jakichs malych przykladach typu tutaj bekanie jest spoko, a tutaj to skandaliczne zachowanie. A widoczne byloby znacznie bardziej w porownaniu do jakiejs innej cywilizacji czy SI.
a tak po za tym
dobro = Allah
czy podanie reki dla afroamerykanina robi ze mna dobrego czlowieka ?
Możesz przestać na polskim forum pisać po rosyjsku? ,,Podanie ręki dla"
Dobro to jak nie zwyzywasz Podlasianina od Rosjan.
No ta, ale jak jemy obiad to zyskujemy na krzywdzie niewinnych zwierząt, ja wierzę w prawa natury i po prostu mam świadomość, że silniejszy/sprytniejszy robi ze słabszym co chce a katole hipokryci jak się podnosi ten argument to trabia hurr zwierzęta so po to żeby dawać jeść durr a ludzie to są super bo rozróżniaja dobro i zło więc ludzi nie można krzywdzic ale zwierzeta już tak xD podczas gdy po prostu mieliśmy wiecej szczęścia bo poszliśmy lepsza droga ewolucji i tyle
Kurwa jeszcze filozofow nam na forum katolicko młodzieżowym brakowalo
no siema już tłumacze
jak jem sobie obiad i mi smakuje to mówię że to jest dobre.
dobro jest wtedy kiedy nikomu nie szkodzisz
faktycznie jak ptaszek zje ślimaka to skurwysyn, a jak czlowiek hoduje zwierzeta w klatkach zeby pozniej wpierdalac w kfc jak świnia to juz jest git malina dobry czlowiek do spowiedzi chodzi i dziecku kupił kaszke
Po czym sądzisz, że ten poziom umysłowy jest dużo wyższy? Po. Tym, że człowiek dziś potrafi tylko niszczyć i rozwalać wokół siebie? I po tym, że nie pamięta już czym są prawdziwe uczucia? Wszystko zależy na jakie wartości się patrzy, ale niestety muszę powiedzieć, że mój pies jest pod wieloma względami mądrzejszy od niejednego człowieka.
hm no nwm moze temu, ze se np umiemy komputer zbudowac albo nwm poleciec w kosmos i se pochodzic po ksiezycu i ogolnie tak jakby nasz rozwoj ciagle przyspiesza (a wlasciwie poziom technologiczny podnosi sie dwukrotnie co dany interwal czasowy) gdzie psy moga nie wiem zbudowac sobie domek z koca i nasrac na dywan ale moge sie mylic
Tylko tu należy się zastanowić, czy niszczenie wszystkiego wokół i dążenie do zagłady całego swojego gatunku jak i również całej swojej planety to aby na pewno "wyższy poziom umysłowy".
Pies na przykład nigdy nie zabije niczego "dla zabawy / dla sportu", a psia matka będzie potrafiła dać swoim dzieciom o wiele więcej miłości niż ludzka i co najważniejsze nauczy je tego, co jest na prawdę w życiu ważne i opuszczając dom będą doskonale przygotowanie do życia. Nie to co się widzi w ludzkim świecie.