Po szybkim researchu wyszlo na to ze stewia bedzie chyba najlepsza. Ktos cos poleca? Glownie do kawy/herbaty czy jakichs szejkow. Pozdro
Wersja do druku
Po szybkim researchu wyszlo na to ze stewia bedzie chyba najlepsza. Ktos cos poleca? Glownie do kawy/herbaty czy jakichs szejkow. Pozdro
ja polecam ksylitol
no i stewia
ksylitol sztos ale cena dojebana, ja uzywam ksylitol tylko jak chce poslodzic cydr, aby mi nie wyjebalo butelek, gdy je zakapsluje (drozdze nie fermentuja z ksylitolem, dlatego tez nie powoduje prochnicy)
@edit
a too halunek zalozyl temat, nie zauwazylem
nie pierdol sie z ksylitolem wpierdalaj aspartam. pozdrawiam
kurwa kup se jak czlowiek, bialo-czerwony slodzik z lidla za 5 zl kilka k tabletek
smakuje identyko jak cukier
no chyba, ze boisz sie asparatmu XDDD bo rak itd. ps. to nie prawda
Ja np nie słodzę herbaty ani kawy, ale np naleśniki czaaasem jak na słodko to ewentualnie posypie... cukrem :) są wtedy słodkie
ja polecam cukier np brazowy
ja używam własnej spermy pozdrawiam
Ze słodzików to cukier preferuje
Aspartam jest w pełni bezpieczny, raka od tego sie nie dostanie
Sam uzywam jakiegos slodzika z biedronki za 10 zl
spróbowałem dzisiaj i faktycznie spoko, naleśnik był nawet słodki, więc potwierdzam i polecam również
dodam ostatnio jadłem też ciasto i było posypane cukrem pudrem i też nawet smaczne i słodkie, ale nie wiem jak się sprawdzi do herbaty, bo słodzenie herbaty to jest dobre dla dzieci
Cukier krzepi, już w PRL'u to wiedzieli...
Aspartam powoduje nie tylko nowotwory ale wiele innych schorzen, chemik ktory go stworzyl nigdy nie mial zamiaru przeznacsyc go jako slodzik dla ludzi, zostalo to udowodnione dawno temu, u myszy i szurow powodowal zmiany w mozgu. Oczywiscie obecnie jest juz super nieszkodliwy bo najwieksze koncerny zywnosciowe zadbaly o to zeby pojawily sie badania ktore niby obalaja mity o jego szkodliwosci. Wiafomo ze koncerny posmarowaly i maja badania jakie chca, jak bd chcieli i zaplaca to jutro moze sie okazac ze wrecz jest leczniczy xD. Nie mam zamiaru nikogo przekonywac i nie snuje teorii spiskowych takze smacznego :)
Wiem ze to tylko taka personalna anegdotka ale jak pije jakies sugar-free pepsi czy inne napoje z aspartamem to mija 30minut i dostaje bolu glowy. Z tego co czytalem to miedzynarodowe komisje medyczne uznaly aspartame za calkowicie bezpieczny. Z drugiej troche mniej rzetelnej strony duzo niezaleznych opinii mowia ze rak mozgu itp itd.
Bo te cole light są do słodzenia wg własnych potrzeb lol
ja wpierdzielam Sweetie Gold ze sklepu 1k tabletek za 5,99. Smak? taki sam jak cukier. Zadnych efektów nie mam po nim, zre kilkadziesiat tabsów dziennie, herbata, owsianki, nawet do białka sobie zarzuce zeby slodsze bylo jak krem.
Jedyne co odczulem to czesciej w lazience jestem ale z tym mi lepiej bo lzejszy chodze wiec na plus..
Nie ma nic nigdzie o szkodliwosci udowodnionego, czym sie martwic pany..