Tak jak w temacie.
Chciałbym wyjechać za granicę dorobić na parę miesięcy.Najlepiej anglia/irlandia bo b.dobrze znam język.
Jak powinienem szukać pracy? Bo jechanie na pałe chyba nie ma sensu.
Proszę o rady/linki/cokolwiek
Wersja do druku
Tak jak w temacie.
Chciałbym wyjechać za granicę dorobić na parę miesięcy.Najlepiej anglia/irlandia bo b.dobrze znam język.
Jak powinienem szukać pracy? Bo jechanie na pałe chyba nie ma sensu.
Proszę o rady/linki/cokolwiek
jak nie chcesz jechać na "pałe" to myślę, że wysyłanie cv drogą internetową będzie najlepszym wyjściem
Ale gdzie szukać firm które szukają pracowników? Żeby nie wpakować się w jakieś gówno
Szwecja na budowie, jakoś 6-7kzł/msc jeżeli Ciebie to rajcuje to mogę zagadać
Takie wyjazdy na budowę są na 2 miesiące, potem powrót na tydzień i znowu
No ja jestem elastyczny mogę robić wszystko tyle że ja z ziomkiem chce pojechać w 2 osoby
Ogólnie to oni jeżdżą ekipa, jeżeli Ci odpowiada coś takiego to mogę zapytać czy są miejsca
Daj mi proszę znać więcej szczegółów na pw jak to wygląda co i jak ja zapytam kumpla czy mu by to też odpowiadało i dam znać jak najszybciej ;)
Ale w tej Szwecji to trzeba mieć jakieś konktretne doświadczenie na budowie ?
w twoim przypadku mysle ,ze lepiej zrobisz na poczatek jak pojedziesz na 2 miesiace na prace sezonowe jakies truskawki zarobisz lepiej niz na budowie i potem z pieniedzmi mozesz myslec czy zostajesz i szukasz innej pracy czy nie , ogolnie prace latwo znalesc wlasnie przy gospodarstwach rolnych na wsiach jakbys mial prawko na traktory to bys zarabial pozadnie, a na budowie zeby zarobic dobrze to musisz byc fachowcem, ale uwierz mi jezyk znasz angielski to sie dogadasz jak czlowiek o byle jaka prace byle bys sie nie bal ciezkiej pracy.
ogarnij sobie jakas agencje pracy na poczatek, wiekszosc pracy z takich agencji to magazyny albo produkcja
jak juz bedziesz na miejscu to szukaj sobie lepszej/lepiej platnej pracy
Śr 11-12k spawy w niemiaszkach tylko niestety polska umowa
Dlatego imo spawanie > budowy
Problem w tym, że prace na produckji to tylko łatwo znależć w Holandii, cały czas szukam w Danii, Szwecji, Norwegii i nic.
a mozecie polecic jakies strony legitne? tez bym pojechal np na lipiec/wrzesien
uprawnienia na wozki widlowe mam, co powinno ulatwic sprawe
A czy fakt że chciałbym jechać 3-4 osobowa grupa to wada czy zaleta? I jak wygląda praca w szparagach, truskawkach? Opłaca się w przeliczeniu na ciężkość pracy?
Protip
Dzwonisz z Polski do jobcenter w miescie w ktorym chcesz byc,umawiasz sie na rozmowe o NIN (jak spytaja mow ze juz jestes w UK0
Hate /pokoj ogarniasz sobie spokojnie na grupach fb bez problemu jest masa ogloszen ,jak spytasz o prace tez dostaneisz nr do agencji, gdy juz bd w Anglii zajrzyj od razu do jobcenter tam Ci wydrukuja oferty
Ogolnie teraz wszystko jest na grupach na fb z danego miasta ,praca,mieszkanie i wszystko inne a na NIN dzwonisz z Polski bo zazwyczaj sie czeka w wiekszych miastach ten tydzien .W miedzyczasie zanim dostaniesz list z NIN szukasz juz pracy ,spokojnie w pare dni powinenes cos znalezc
Jesli wiesz do ktorego miasta chcesz jechac to sprawdz sobie jakie firmy maja tam magazyny,wchodzisz na ich strone i zazwyczaj sa aplikacje,magazyn na start zeby oplacic sobie mieszkanie a w miedzyczasie szukasz sobie ciekawszej pracy
odradzam ,znalezienie mniej fizycznej pracy zajmuje chwile ,nie ma co w takie kupy sie bawic jesli znasz ang
Najlatwiej przyjechac do rodziny lub znajomych i szukac na miejscu. W Irlandii lub UK znajdziesz cos w ciagu miesiaca a jest szansa, ze znacznie szybciej.
Ja w Irlandii dostałem prace od agencji dwa dni późniejpo zarejestrowaniu. Przede wszystkim musisz mieć buty bhp, Teraz sezon się zaczyna ruszać wiec czym prędzej się za to weź.
ostrzegam cie tadeusz nie odkopuj starych tematow
witam mati dawno cie nie bylo
Dołączę do tematu
Są gdzieś może jakieś organizowane staże?
Zależy mi na Rumunii, Białorusi, Ukrainie, Rosji.
Ewentualnie - jak w Rosji znaleźć jakiś staż? Są jakieś firmy, tamtejsze czy coś?
W sumie ciekawe ile kosztowaloby zatrudnienie dziwki tak na stala umowe, z 3-4k miesiecznie? Sa chyba takie "asystentki" co w roznych biurach tylko po to generalnie sa bo widac to po ogloszeniach, ale ciekawe ile zarabiaja. xD
u dziada dla którego kiedyś robiłem to była taka primadonna każdy wiedział że to puste jak worek po cemencie ale dupke to miała zacną, a i cycuś był zawsze, wiadomo biurowy strój wymalowana żeby staremu tam pod spodem jeszcze zapłonął konar. A zarobki to pewnie zarabiała lepiej jak 3/4 załogi xDDD z 6k na łape może ciut więcej i tak to się kręciło.
jak kiedys będę prezesem albo dyrektorem to też będę miał taką asystentkę będzie mi codziennie pałe opierdalała zamiast sniadania a jak mnie wkurwi to se inna kupię i chuj
No, ale dawala dupy czy nie? Bo o to sie tutaj rozchodzi. Jak przecietna kurwa ma 200pln za godzine to wg. mnie 3-5k dla dziwki na pelny etat tzn 8h pracy dziennie te 21 dni w miesiacu to uczciwa oferta dla jakiejs studentki imho. Ma jednego stalego typa, tylko jemu dupy daje (ewentualnie jeszcze swojemu chlopakowi), w miare dobrze zarabia, nie musi swiecic dupa na roksie itd. zreszta tam biznes dla dziwek tez nie taki kolorowy bo i tak musialaby byc "zrzeszona", a tak siedzi sobie w cieplym biurze raz na pewnie dwa dni rozlozy nogi, troche sie da pomacac i git. W sumie wiecej bym nie dal jak tyle tak szczerze. A wy jak sadzicie? Jaka uczciwa wyplata dla asystentki-dziwki? Wolam experta @Poncjusz_Piłat ;
Wiecej to chyba przesada bo jednak nawet liczac na troszke wyzsza polke 300pln za godzine to takie 4,5k to rownowartosc 15 wypadow na dobra kurwe czyli co drugi dzien w miesiacu. A taka asystentke tez by sie pewnie nie dymalo dzien w dzien jak krolika tylko co pare dni itd wiec w sumie taka kwota to w chuj uczciwa oferta imho.
wątpie żeby się jakaś zgodziła za 3k dawac dupy ale za 5k kto wie
No 3 to moze nisko dosc, ale 5k to juz w chuj uczciwa oferta (no chyba, ze ktos planuje ja dymac 3x dziennie przez 21 dni to wtedy nie).
sekretareczce kureweczce to trzeba dawać tak 5k + premia świąteczna w granicach 1,5-2 za trzymanie pizdy na kłódkę + okazjonalne bonusy w granicy tak 500-1000 żeby sie kurwie nie uwidziały szantaże żeby żonie powiedzieć czy coś.
po chuj miec zone jak mam kurew na pęczki?
no wiesz ten to miał se sekretareczke ale jego żona też pracowała w tym kurwidole xDD, i wiedziała co się dzieje ale przymykała oko na jego popęd seksualny starego zboka, sama pewnie też nie była święta ale kij ich tam wie, nie widziałem tego starego grzyba z 7 lat pewnie zaciążyła szmaciurka, i żonka robi za babisiter
7k miesięcznie w Szwecji xd , 17k to na bidę Szwecja, Dania, Norwegia
W Irlandii Connor mówił że bida na budowie i poszedł do UFC
W bundeswerze budowlanka wszelaka, pomocnik elektryka czy brukarza wszystko się kreci koło 10, najlepiej poszukać jakiejś grupki na FB , tylko że przez tych pośredników trochę bidniej się zarabia , ale po czasie można coś znaleźć na własną rękę .
Aha w KGHM wszyscy chwalą jak coś :D
https://torg.pl/postaci/475543-mediv...t=#post9962661
Gość przez miesiąc prosił o 200 zł na pko, a potem zabił. Jebany ćpun.