hej,
wyeliminowałem tv/pc/ smartfon na 2h przed snem a i tak nie moge zasnac,
juz kilka dni tak, jakies protipy?
Wersja do druku
hej,
wyeliminowałem tv/pc/ smartfon na 2h przed snem a i tak nie moge zasnac,
juz kilka dni tak, jakies protipy?
wysiłek przed snem, wstawaj wcześniej
codziennie wstaje wcześnie, problem w tym ze nie moge zasnanc, sproboje cwiczen
Moje sposoby na bezsenność:
-wyjście na spacer z psem ~40 minut przed snem
-ruszenie kapturem http://static-cdn.jtvnw.net/jtv_user...b50f-25x28.png
Czekaj czekaj, chciałeś żeby twój organizm się przestawił w "kilka dni"? To tak nie działa.
Nie pijasz jakichś napojów typu kawa/herbata/cola przed snem?
Masz teraz jakieś problemy? Jak ogarniesz temat to z dnia na dzień bezsenność minie. Jak nie masz to idź do specjalisty.
A ma ktoś może problemy z budzeniem się w nocy lub nad ranem?
Ja mam problem z budzeniem nad ranem. Nie mogę się obudzić. A co cię konkretnie interesuje?Cytuj:
mieciu123 napisał
2-3 piwka i śpi się dobrze całą noc
ja jak mialem problem z bezsennoscia to robilem 50 pompek, 20 brzuszkow walilem kapucyna > prysznic > lozko
spalem jak dziecko :33
Napisz mniejwiecej jak wygląda twój dzień (z godzinami)
medytacja
f.lux na kompie mi pomogl dosyc. no i tez taki tydzien wstawania o tej samej godzinie. chodzilem zmiety jak zombie przez ten czas ale przeszlo i jest cycus
bieganie z 2h przed snem
herbatka z szyszek chmieli
Mam to samo. Zawsze pomagala paloszka a teraz odstawilem i zasypiam 2h;/. Probuje o niczym nie myslec ale zawsze mi sie jakies filmiki tworza w glowie ;/.
Piwo nic nie da bo zanim zasne to pojde do kibla kilka razy i bomba minie.
Trawa, benzodiazepiny.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
I musisz kojarzyć sen z czymś przyjemnym. Bo często zdarza się, że człowiek, który cierpi na bezsenność kojarzy, że musi położyć się do łóżka i znowu będzie przeżywać "tortury". Najważniejsza jest psychika i inne podejście do snu i przede wszystkim nie liczyć "ile godzin będę spać jak teraz pójdę spać". Dodatkowo polecam dobrze wietrzyć pokój przed pójściem spać.
Mi pomogły tabletki uspokajające z Labofarm, 1 lub 2 przed snem. Po paru nocach było już okej.
Polecam takie opaski na glowe do spania, bez tego zasypialem 1-2h, z tym w 5-10min. Zamówilem taką na alieexpress, bezsenność pojawia się często w miastach gdzie zanieczyszczenie światłem jest dosyć duże.
za duzo myslisz lezac w lozku - to jest glowny problem z zasnieciem
Moze to jest dar i zle go wykorzystujesz.. Jesli spisz po te 5h ijestes wyspany to tylko za to dziekuj i uzyj dodatkowe godziny
Spróbuj ćwiczeń, tak jak wcześniej inni pisali, ja po 30 minutach na orbitreku (ostro zapierdalam), ochłone, wykąpię się (w tym czasie wietrze pokój) i usypiam. Bardzo, ale to bardzo wietrzenie pomaga. Jak wchodzisz do sypialni, zmęczony treningiem, czujesz świeże powietrze, same powieki się zamykają.
Jeśli lubisz, to po ćwiczeniach napij się ciepłego mleka (jeszcze przed kąpielą i myciem zębów) też pomaga.
Powodzenia
Sprobuj melatoniny, zeby uregulowac sen i kladz sie orientacyjnie o tej samej porze kazdego dnia. Na mnie nie dziala, ale u wiekszosci moich znajomych dzialalo. Szczegolnie pomaga jak sie zmienia zmiany z nocek na dniowki.