Witam.
Telefon nie miał apek przeciwkradzieżowych. Da się go jakoś znaleźć? Ojciec korzystał z map google. Danych konta chyba nie synchronizował.
Wersja do druku
Witam.
Telefon nie miał apek przeciwkradzieżowych. Da się go jakoś znaleźć? Ojciec korzystał z map google. Danych konta chyba nie synchronizował.
Teraz wszystkie karty sim są rejestrowane wiec nie blokuj imei'a i zgłoś na policję kradzież i oni powinni wiedzieć kiedy ktoś go odpali
dam, myślałem że już nie kradną telefonów w dzisiejszych czasach xD
o tym pierdole błaźnie jebany ze oni widza jaka karta sim jest włożona do telefonu o danym numerze imei w momencie kiedy ktoś go użyje a motyw z rejestracja kart sim ulatwia sprawę, rozumiesz juz?
Kiedy ktoś sprzeda ten telefon albo zacznie używać na nowej karcie latwiej znaleźć delikwenta heeee?
Nadal to nie ma nic wspolnego z karta sim BLAZNIE! Masz pudelko idziesz na policje i mowisz, ze skradziono Ci telefon o takim numerze imei.
Karte sim rejestrujesz na siebie, a nie na telefon...
@Edit
Chyba, ze teraz jest jakas nowa technologia o ktorej nie wiem, ze namierzaja telefon i pokazuje Ci jaka karta sim jest wlozona w co watpie.
Zaraz sie zesram xDDD
Rozumiesz ze bez rejestracji karty sim byloby trudniej znaleźć typa który korzysta z tego telefonu? Teraz przy rejestracji karty sim musisz podać dane, długość buta, fiuta i znalezienie takiego gościa to jakies 20 sekund
kwestia tego ze jak zablokujesz imei to telefon będzie bezużyteczny
Trudniej znalezc typa? XDDDDDDDDDDD
Polecam:
http://allegro.pl/zloty-numer-play-8...638226017.html
Wiesz jak w Polsce znajduje sie kradzione telefony?
Albo policja kontroluje delikwentow i znajduje kradziony telefon albo sprawdzaja lombardy pod tym wzgledem, a zaden lombard prawie juz nie bierze telefonow bez pudelka wiec Twoj znajomy mial farta.
Nadal nie rozumiem jak karta sim moze wysylac sygnal z jakiego telefonu aktualnie korzysta. Czy ktos moze mnie oswiecic?
@Edit
Jest jeszcze trzecia opcja znalezienia telefonu, ale musisz byc zarejestrowany w google play.
@Alve ; przy logowaniu do stacji bazowej wysyła IMEI
Dobra to się podłączę pod temat
Kupiłem sobie ostatnio samsunga edge i co mam tam odpalić bym wrazie zgubienia / kradzieży go mogłbym go namierzyć ?
@Alve ; łączność komórkową
na podstawie danych z kilku stacji, do których jest podłączony telefon da się jako-tako ustalić pozycję, ale takie przejęcie przez policję jest mimo wszystko mało prawdopodobne, chyba że akurat na wskazanym obszarze mają jakiegoś znajomego
Ze w sensie mam miec odpalony non stop gps? I gdy ktos go sobie znajdzie offa gpsa to rip ? to troche kappa myslalem ze jakos lepiej to dziala
cerberus ma opcję wysylania lokalizacji i robienia zdjęcia jak ktoś wpisze zły kod i jeszcze pare innych bajerów
Od google'a masz mape lokalizacji pobieranych z Twojego gps'a mozesz ogladac co robiles w danym dniu/godzinie.
a jak wypierdalam androida i wgrywam kompletnie nowego to co wtedy? policja raczej nie otwiera telefonu i nie patrzy co jest pod klapka a wygranie nowego androida to nie jest jakas skomplikowana czynnosc
Wiekoszosc nowych telefonow teraz ma wybity imei na tylniej klapce,nie trzeba nic rozbierac wystarczy odwrocic telefon a wgranie nowego androioda nie zmienia przeciez nr imei (?)
imei można podmienić
Telefon było online wczoraj. Da się to jakoś zgłosić na policję internetowo? Niby starszy był na komisariacie ale jak zwykle policjant odsyła, nie przyjmuje zgłoszenia itp. nie wiem czy coś ogarniają w temacie. Powiedziałem ojcu, żeby poszedł na inny komisariat (policjant w naszym mieście powiedział, żeby pójść na komisariat najbliżej miejsca skradzenia).
Załącznik 356519
Może coś pomóc podanie IMEI tego telefonu tutaj?
Podanie imei telefonu tutaj nic Ci nie da. Predzej czy pozniej i tak ktos wlaczy ten telefon tylko musi byc wlaczony transfer danych albo gps, zeby Ci pokazalo jego lokalizacje w google.
Po sformatowaniu telefonu menedżer urządzeń android nie ma prawa działać, tak?
Idz po prostu na policje z numerem Imei innej opcji nie ma żebyś odzyskał ten telefon. Mam podobną sytuacje, tyle, że ja zgubiłem telefon lecz prawdopodobnie zostal on przez kogoś przywłaszczony. Normlanie poszedłem na policje opowiedziałem co jak i gdzie, dałem im imei i niby teraz jest szukany. Ale jakoś wielkich nadzieji sobie nie robie.