siemano,
poszukuję myszki, do grania w tibie na której bez używania specjalnych programów można ustawić 2-3 hotkeye, posiada ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?
@edit
budżet powiedzmy do 100zł
Wersja do druku
siemano,
poszukuję myszki, do grania w tibie na której bez używania specjalnych programów można ustawić 2-3 hotkeye, posiada ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?
@edit
budżet powiedzmy do 100zł
a jaki budżet
###edit
ogólnie żeby ustawić jakies hotkeye tak czy tak będziesz musiał ściągnąć oprogramowanie myszki
jak potrzebne ci są tylko 2-3 to polecam myszki a4 techa mają po boku dwa przyciski i wciskający się kołowrotek + łatwe oprogramowanie
ostatnio w promocji w markecie kupilem natec genesis gx78, mozna do niej przypisac 11 roznych hotkeyi i gra sie calkiem spoko ;d
ktoś coś dorzuci do tematu? xd
a nie lepiej na tibie 11 się przerzucić? mi się całkiem spoko gra, hoty na całej klawiaturze:)
co nie zmienia faktu, że kilka na myszce pomaga
oslo, nie
na razie nie lepiej na 11, na razie ciągle na flashu lepiej
tak a propos to jak ty tego używasz?
ja sobie porobiłem hotkeye na klawiaturze np chodzenie, rzucanie czarów itp, a później nie mogę używać klawiatury do pisania. Da się jakoś przypisać jeden klawisz, który wyłącza wszystkie te hotkeye i można pisać tymi klawiszami?
Jeżeli chcesz 2-3 hotkeye to dosłownie jakakolwiek myszka, która ma po bokach 2 przyciski (przeważnie każda myszka obecnie ma)
sciagasz sobie program x-mouse button control i tam przypisujesz do tych przycisków akcje
ja mam normalną myszkę i starcza
1 boczny, 2 boczny, scroll do dolu, scroll do gory i wcisniecie scrolla - 5 hotkeyow, na medivii nawet wiecej mi nie trzeba ;d
@Pan Ryba ;
Te funkcję normalne działają, postaram się mniej więcej opisać jak to ustawić, bo masz tak jakby podwójne opcje hotkeyi - Chat off i chat on.
Wejdź normalnie w opcje hotkeyi. Tam gdzie masz Hotkey Preset for chat mode: chat Off, znajdź (albo odznacz switch order, to wyskoczą opcje na pierwsze miejsce wyszukiwania) Chat mode: Set to chat off i wybierz sobie jakiś hotkey, dajmy na to shift+enter. Następnie ustaw klawisz pod chat on np. ctrl+enter.
Teraz zmień u góry z chat off na chat on i ustaw to samo. Teraz powinno normalnie działać.
Bo być może miałeś ustawione tylko hotkeye z któregoś Hotkey preset, a drugi był pusty, albo inaczej ustawiony^^
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałem
tak, dzieki, nie ogarnalem ze trzeba rozne presety ustawic
wszystko zależy od sposobu grania ja przeważnie solo gram to nawet na ed wystarcza ok 6 dobrze ustawionych hotow pod lewą ręką i 2-3 blisko prawej mniej używanych:)
Do flasha trzeba mieć dobry kombajn bo ma straszne ściny w lola gram na 60 fpsa rzadko kiedy spadki przy team fightach a na tibiaq flash ledwo daje rade 30fpsow jak bram palkiem bo takim ed z obszarówek to już spadki do 20-25 fps a przy 2 magach na ekranie to ledwo da się ruszyć jak zaczynają walić takie gfb, na t11 nie mam takich problemów, ale flash ma więcej op opcji i mam nadzieję że podrasują jeszcze nowego klienta:)
kombajn? g530 + 8400gs/r7 250/750Ti było cudnie, na integrze dało grać
ale oczywiście nie na chrumie, bo tam -70% fps
Ja mam na myszce
- exura gran, exura vita, ue, frigo, gran frigo, max frigo, exura sio, mas res, ava, sd, utani gran hur, bomby, exani hur up, exani hur down, tera hur, frigo hur
zamienne z paralem, mwallem i krzakiem
A na zwykłych f'kach jeszcze dochodzi mi exani tera w razie w, sio ewentualnie na kogoś innego w razie potrzeby, walle i jakieś mniej potrzebne :D
Praktycznie wszystko co mogłem dałem sobie na myszkę, przywykłem i teraz zwykłych f1-f12 używam sporadycznie
@mroz3k1 ;
zależy też jaki masz lvl, mi na 100 starczy pary przycisków i zależy kto jak przyzwyczajony, praktycznie od wyjścia flasha na nim gram (małe f-ki na lapku to ciężko było wciskać:) poprzypisywałem tam sobie hoty tak żeby wygodnie było i teraz na każdej postać w tym samym miejscu mam ustawione leczenie/poty bo ze 2 razy padłem ek jak mi się rp znudził a hoty były inaczej poustawiane.
@zakius ;
u mnie procek i3 2x 2.3, 8gb ramu, grafika radeon hd7450m, chyba że grafika za słaba na flasha;p wszystko wszystkim ale flash dziadowsko mi chodził wole t11
no teraz mam 4170: haswell 2/[email protected] i lata pięknie
lvl 170rp i e... a bo ja wiem.. koło 60 ms
te rzadko używane mam po prostu tylko na actionbarach i klikam mychą jak potrzebuję
@up pierwsze 2 dni było ciężko a teraz jak bym miał na zwykłego klienta się przesiąść to bym prędzej w tibie przestał grać:)
razer naga
Przez takie oprogramowanie do takich myszek można wyrwać bana?
bloody v8m nie ma za to bana
btw zajebiscie ze naga jest do 100 zl
inne to gowna, w tibijce bedziesz napierdalal co sekunde te guziki
@Kredka ;
Gdzie niby naga do 100zl ?
@down
masz rację,nie doczytałem. A już miałem nadzieję,że wyrwę tego gryzonia tanio ;p
@BansujTrump ;
Master zaproponował razer nage
Kredka odpisał mu - btw zajebiscie ze naga jest do 100 zl
czytaj dokładnie :D
Ja ustawiem na boczne myszki w ss rival,ale trzeba wybrac takie klawisze F ktore nie kolidują z przeglądarką i cofaniem.