Siema, żeby dostać nagrodę wystarczy wejść walnąć potwora np z ava wyjść i jak świat zrobi to mamy nagrodę?
Wersja do druku
Siema, żeby dostać nagrodę wystarczy wejść walnąć potwora np z ava wyjść i jak świat zrobi to mamy nagrodę?
Nie dokońca
Musisz zadać jakiś minimalny % obrażeń, wiec jedno ava nie wystarczy, ale idzie spokojnie zrobić tak że wejdziesz do bossa bedziesz stać z boku i bić te ava. Te bossy szybko padają wiec jest bezpiecznie. Potem już możesz czekać do końca eventu po nagrodę
a po czym to poznać bo na 2 charach chyba dostałem arch za zabicie go więc pewnie po tym poznać
W QuestLogu powinieneś mieć w Rise of Devovorga jakiegoś bossa i coś w stylu "You already had 1 of 1 required successful attemps..." wtedy dostaniesz nagrodę.
W quest logu w zakładce Rise of devovorga bedziesz mieć napis czy możesz dostać nagrody. Jak masz aczka to na 100% możesz
Dodam, że znowu kicksoft coś zepsuł i jest bug na większości, jak nie na wszystkich światach.
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=4496876
To już chyba standard xD
dostałem aczka za zabicie ale mam 0 na 1 boss
na neranie nie respią się bossy do 40 lvl na poh i 80+ na ghostlandzie.....
jak się nie potrafi zrobić czegoś dobrze za pierwszy razem i konieczne są poprawki poprawek poprawek naprawiających bugi to co się dziwić, że w końcu coś się posypało xD
aktualnie stanęło na tym, że:
- wcięło multum parceli i hajsu transferowanego bankiem
- wcięło itemy/hajsy za offki na markecie
- spieprzyli eventa
tak więc quality firma :D
Normalnie aż chce sie grać :D
Niby już naprawili te bugi, ale zobaczymy w czasie czy wszystko działa jak należy i czy nie ma innych problemów xd
Teraz ja mam takie pytanie, jeżeli wyskakuje już taki napis:
to oznacza, że jest już stage 2 i trzeba czekać na respawn Devo? Jak tak to po ilu godzinach ona się pojawia? Bo nie chciałbym przegapić :DCytuj:
The shattered incarnations of Devovorga reassemble step by step. They will rise again sooner or later. Be prepared!
Ja bym nie chciał przegapić tego, żeby każdym postawionym noobcharem pomóc trochę by zgarnąć nagrody :P
No, to jeżeli na Twoim servie jeszcze jest stage 1, to możesz robić xd Ewentualnie jak się pojawi devo, to później też trzeba jeszcze raz zabić wcielenia, ale wydaje mi się, że będzie tylko jedna okazja, jak się server ogarnie xd
U mnie na świecie ludzie po ssie już kurwowali, że przez wczorajszy bug nie zabili bossów noobami, bo respił się tylko ten na 70+ w Edron xD
Ja zrobiłem swoimi mainami 4 i 2 czy 3 noobami xd
Wczoraj na Guardii żaden z potworów się nie zrespił, aby tylko można było wejść w Tp i dostać achievment.
od zawsze tak było, że jak zabiłem bossa np na edron to nie mogę wejść po nagrody do innego portalu?
cholera wydawało mi się, że do byle jakiego a pacc się skończył i 3 nagrody wpizdu xD
także chyba jednak coś takiego kiedyś byłoCytuj:
Aby odebrać nagrody, należy po zabiciu Devovorgi wejść w dowolny teleport jej wcielenia lub w teleport będący na Vengoth.
A na wiki angielskiej jest coś takiego:
Może ktoś się wypowie czy można było wchodzić obojętnie w jaki teleport rok czy trzy lata temu.Cytuj:
To reach the reward room after your world successfully banished Devovorga, simply enter the portal where you killed one of the incarnations or Devovorga herself
rok temu chyba dało się wchodzić w byle który, dziś musiałem iść tam gdzie biłem bosa
Musisz wejść w tego co biłeś bossa
Ktoś się orientuje czy exp z questów itd też jest x2 podczas weekendowego eventu x2? Zastanawiam się czy ten stone of insight oddać teraz czy w weekend bo widzę, że będzie x2 a mój świat ogarnął Devo więc teoretycznie mam czas do końca miesiąca na oddanie kamienia (chcę go kupić, nie brałem udziału w q ale rozumiem, że to nie problem?).
akurat ten kamień nie da Ci w weekend 2razy więcej expa, ale jakiś voucher albo boost zadziała, pozdro
Tak jak up, ten kamień nie mnoży się z double expem. Tak samo jeżeli będzie teraz ten weekend podwójnego expa to nie dostaniesz 2x więcej za questy (czy to task u Adamsa, czy daily taski). To tylko działa na zdobywanie doświadczenia z potworów.
Oczywiście kamień możesz kupić i wymienić na exp. To czy brałeś udział w evencie czy nie, to tutaj nie ma znaczenia.
To ja już nie rozumiem.
"ale jakiś voucher albo boost zadziała"
czyli weekend event x2 nie pomnoży tego, w tym się zgadzacie we dwoje, a jak mam rozumieć powyższy cytat? bo voucher też mogę odpalić
@udarr ;
Mozesz odpalic wszystko co masz, za questy i kamien i tak doswiadczenie sie nie zwiekszy.
To ponizej dotyczy potworow i to o to komus tam chodzilo.
Za cos dostajesz 100 expa.
Z voucherem dostaniesz kolejne 100 expa = 200 expa = x2
Z double weekendem dostaniesz jeszcze nastepne 100 expa = 300 expa = x3
Z premka masz 300 expa *1.5 = 450 expa = 4.5x
pewnosc na 90%
Ok kumam, tylko o ten kamień mi chodziło :) A to niżej dobrze policzyłeś, do tego jak dojdzie XPboost to będzie 1+1+1+0,5=3,5 x zielona1,5 = 5,25
@Adies
Za cos dostajesz 100 expa.
Z voucherem dostaniesz kolejne 100 expa = 200 expa = x2
Z double weekendem dostaniesz jeszcze nastepne 100 expa = 300 expa = x3
Z premka masz 300 expa *1.5 = 450 expa = 4.5x
a jeszcze jak do tego dojdzie boost to ile będzie?
@billy ;
Tutaj masz napisane już xd
Voucher i double to jest 3x exp
premka + 50% voucher to jest 4x, nie wiem skąd Ty wziąłeś 5.25 xD
Boost liczy się jako +0,5 tak jak voucher i doubel po +1, generalnie wszystkie bonusy się dodaje a otrzymany wynik się ewentualnie mnoży przez 1,5, czyli zieloną staminę.
http://forum.tibia.com/forum/?action...3#post37623993Cytuj:
CM Mirade napisał
?
Kwestia dodania vouchera i premium staminy, gdzie na samym double + voucher miałbyś 3x expa + premium stamina :DKod:XP with Store XP Boost during double XP weekend: normal XP x 2.5
Tylko ni cholere nie wiem jak wy liczycie, że stamina daje 150%. Jeśli na pomarańczowej jest 100% expa a na premium 150% no to premium stamina zwiększa expa o 50%, ja to tak rozumiem :D
Nie rozumiesz.
Wszystko się sumuje (tj. voucher, event, boost, bonus do 50lvla) oprócz premium staminy, która daje x0.5 i podbija WCZEŚNIEJ ZSUMOWANE BONUSY o wartość x0.5
Normanly exp = x1
Normanly exp + voucher = x2
Normanly exp + voucher + event = x3
Normanly exp + voucher + event + boost = x3.5
(Normanly exp + voucher + event + boost) + premka * (Normanly exp + voucher + event + boost) = x3.5 + x3.5*x0.5 = x5.25
No już bez przesady z tym x6.75, to nie ots
wystarczy x5,25
:S
ale to w sumie i tak jest możliwe tylko przez 2h dziennie przez 3 dni co 2 miesiące (bo co tyle jest x2 weekend) i to przy odpuszczeniu dłuższego expa w te dni bo zielona nam się nie odbuduje a dodatkowo trzeba za to zapłacić 75tc, czyli u mnie ok. 1kk (w sumie nie tak dużo)
pomyśl ile przez te 2 godziny możesz wbić lvli ;D
Z przypuszczeniem, że masz wolny resp, co jest rzadkością na double expie xd Do tego puszczają 5x więcej botów, żeby je wyexpić.
Do tego dochodzi, że najwieksze lvle, czy tam rządząca gildia przejmuje najlepsze respy tj prison, katakumby czy rosh i nie ma gdzie expić xD No, chyba, że należysz do jednej z tych grup :D
Ale sam fakt, że nawet na dlach na zao można przyświrować ładnie.
Zresztą jeszcze nie ma boosta na każdym świecie, zapewne dodadzą przed weekendem, a znając Cipsoft, coś spieprzą i nie da się grać przez jakiś czas XD
jakie są takie mniej uczęszczane miejscówki gdzie można wykręcić chociaż 400k/h 200rp? na voucherze będę z tego miał x4,5 więc blisko 2kk/h to też bez lipy bo pewnie na jakieś grimy nie ma co liczyć w weekend więc lepiej bić jakiś szajs po kątach ;d
Moja ukryta miejscówka - ostatni poziom, chyba -4, Grimvale. Def set, Assasinki + Shield, dużo GFB i manasków na Mas San. Biegasz i bijesz obszarowo roomy. Siedziałem tam 250-300, exp porównywalny do bicia 2/3 respów z Grimami Yalahar, czasem więcej wchodziło.
Z czasem przerzuciłem się na Bursty.
lol XD Wprowadzili wcześniej, żeby naprawić ewentualne bugi jak coś przed weekendem XD
@udarr
Możesz sprawdzić sobie smoki na zao, kilka skałek powinno wystarczyć. Ja tam ekiem nieraz biegałem na double expie i rzadko kto wbijał, a jak już to się dało dogadać, a i resp wyrabiał. Bez eventów expowych, na zielonej miałem 600-700k/h.
@udarr ; spróbuj coruption holes -1 bić, jakieś gd na zao palace, cavey z lostami zobacz ile expu będziesz wyciskał teraz i zobacz czy będzie ci się opłacało tam chodzić na expie x2, ja moim 165palkie mna faccu robię ok.300k/h na średnim respie
idz na ssy/medusy albo frosty, lepszej opcji solo niz grimy i te wymienione nie ma