Już za kilka dni koniec możliwości darmowej aktualizacji do W10, aktualizowaliście, zamierzacie?
Ja chętnie bym został przy 8.1, ale z drugiej strony boje się zaprzestania wspierania za kilka lat.
Wersja do druku
Już za kilka dni koniec możliwości darmowej aktualizacji do W10, aktualizowaliście, zamierzacie?
Ja chętnie bym został przy 8.1, ale z drugiej strony boje się zaprzestania wspierania za kilka lat.
Używam od kiedy tylko dostałem opcję aktualizacji. Nie czuję jakiejkolwiek zmiany, a z "menu start" w ogóle nie korzystam, tak samo jak na 8 nie korzystałem z kafelków.
Tak zaktualizowałem i polecam. Mam 2 komputery tzn. dużego laptopa i tablet 2 w 1 i bardzo fajnie i przyjemnie działa synchronizacja kont między komputerami. Do tego lepiej na tablecie obsługuje mi się normalny windows bez automatycznego włączania trybu pełnoekranowego aplikacji z windowa 8.1 bo z trybu tabletu nie korzystam wcale. Ogólnie mi się bardzo przyjemnie używa windowsa 10 bo szybciej się uruchamia od 7/8.
aktualizacje czesto mieszaja, osobiscie mam problemy z google chrome i zostalem zmuszony do korzystania z firefoxa; strony po prostu sie zawieszaly i nie wczytywaly i bardzo sie zdziwilem jak zmiana przeglądarki rozwiązała problem.
starsze aplikacje tez maja czasem problemy; np bedac odpalonym w tle wieszaja sie przy flashu w przegladarce.
no i interfejs inny, okrojona i stale pomniejszajaca sie mozliwosc personalizacji. pierwszy windows gdzie opcje ustawien ktorych szukasz beda gdzie indziej albo wcale bo okaze się ze winows uznal ze nie będziesz se w tym grzebać ;]
Windows 10 to obecnie nadal bardzo wadliwa beta i nic nie zmieni tego faktu. Tak czy siak warto zaktualizować, póki można otrzymać klucz za darmo. Jeśli się nie spodoba - masz miesiąc na powrót na stare śmiecie a licencja zostaje na przyszłość. Przyda się, gdy wreszcie będzie można ten system nazwać pełnoprawnym produktem a nie wydmuszką.
Ja zaktualizować nie mogę bo Win 10 gryzie się z kartą sieciową i muszę pozostać na siódemce. Na lapku dziewczyny zaktualizowałem na 10 i jest ok
Tray czasami sie nie aktualizuje. Pasek zadan mialem zbugowany jakos z 2 miesiace temu, tzn. nowe rzeczy do paska dodawaly sie w losowych miejscach. System powiadomien o braku ramu jest spierdolony. System powiadomien czasami blokuje pasek zadan i ten nie ukrywa sie automatycznie.
Do tego brak kompatybilności wstecznej z starszymi urzadzeniami. Spotakalem sie juz z przypadkami, ze ktos nie mogl instalowac w10 bo nie działałaby mu jakas karta rozszerzen/sterowniki.
Prócz wymienionych przez pezema przede wszystkim boli brak stabilności. Dodatkowo z odczuwalnych pierdół, które przychodzą mi pierwsze na myśl tu i teraz - problemy z wbudowanym klientem poczty, problemy z aplikacjami w autostarcie, wbudowany program do podglądu i prostej edycji obrazu ma problem z JPG(!), BRAK OBSŁUGI CIEMNYCH AKCENTÓW (Czyli jak spierdolić coś co działało od W7 x) ).
windows 10 to wielkie gowno xD raczej bym sie nie martwil tym terminem bo znajac zycie i tak beda to probowali wcisnac przy byle okazji
Też wam się na win10 jakoś wyjątkowo długo ładują menu kontekstowe (przykładowo PPM na folder)? Jedyna rzecz która mnie w win10 denerwuje i tak mam od samego początku. A czasem w ogóle zamiast otworzyć menu kontekstowe nie otwiera się nic i resetuje proces explorer.exe
Zalezy co masz na mysli dlugo. Bo czasami potrafi "przylagowac" i otwierac sie z 2s.
jak Wam muli windows 10 a nie używacie pierdół dodanych w win10 polecam ten program:
http://www.dobreprogramy.pl/Destroy-...ows,66873.html
- mi czasem się zawiesza
- mi czasem nie działa
- mi czasem długo się ładuje
xD
Nie wiem z czego to wynika, ale nikt, kogo znam osobiście, nigdy mi nie wspomniał, że coś mu się na win10 zacięło czy nie zadziałało. Może warto zadbać o sam komputer, a nie hurrdurr zjebany system xd?
Poza tym, chyba zapomnieliście już czasy XP.
Nie wyciągnąłem żadnego wniosku. Zasugerowałem, że problem może nie leżeć po stronie samego czystego windowsa, a komputera, jego obsługi i stopnia zasyfienia.
To nie jest kwestia tego, że win10 jest chujowy (lub gorszy od win8/win8.1 czy jakiegokolwiek innego).
Wtf? Przeciez to były porownania do innych systemow operacyjnych, czyli 7 lub 8. Nigdy z opisanych przeze mnie błędów nie spotkał mnie na systemie windows 8.1. Zresztą nikt nie mówi, że windows 10 jest chujowy, tylko nie do końca dopracowany i nadal potrzebuje paru aktualizacji.
No popatrz, a moj wspolpracownik ma taki problem na win 7. Klikniecie PPM powoduje laga na jakies 8 sekund. Ma jakis syf na kompie ktory mu to powoduje, i na 100% to samo ma alien.
Nie, na win7 smigalo elegancko, dokładnie w momencie aktualizacji pojawił się problem. Nie mam żadnego syfu na kompie. I to samo się tyczy posta dzzeja, nie można każdego mankamentu systemu usprawiedliwiać syfem na kompie czy jakimś enigmatycznym hasłem typu poziom obsługi komputera.
Ale poza tym to jestem z win10 zadowolony
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
mialem windowsa 10 zaktualizowanego z 8 i wyskakiwal mi co jakis czas "blad krytyczny cortina.exe" i sie wieszal albo byly blue screeny, ale pozniej zainstalowalem czysta 10tke i od tej pory (ponad 3 mc?) mialem moze ze 2-3 razy jakis problem, a tak to wszystko elegancko.
polecam, ale lepiej zainstalowac od razu 10
wszyscy znajomi, którzy to zaktualizowali z tej darmowej opcji to teraz narzekają xD
na początku ponoć jest spoko ale im dłużej ten system stoi tym większe z nim problemy
no a druga sprawa to mówią, że w chuj info idzie do microshitu z tej 10 i nie są to informacje "dlaczego system się zwiesił"
jak wyłączę przezroczystość i nakładanie koloru wiodącego to jest
https://i.imgur.com/mBPuJhu.png
normalnie mam tak
https://i.imgur.com/DBzW2Uc.png
faktycznie nie działa, ale nie ciemny tylko jasny motyw, taskbar i menu start pozostają ciemne
chociaż nie wiem, dlaczego ktoś miałby chcieć mieć białe, ale to chyba jest błąd