Tak wygląda dziś grafika do zmodowanego Battlefronta
Czy możemy się spodziewać, że za 5-10 lat gry tak wyglądające będą już powszechne i w zasięgu zwykłego gracza? Bo robi wrażenie naprawdę :D
Wersja do druku
Tak wygląda dziś grafika do zmodowanego Battlefronta
Czy możemy się spodziewać, że za 5-10 lat gry tak wyglądające będą już powszechne i w zasięgu zwykłego gracza? Bo robi wrażenie naprawdę :D
To jest z gry? Wygląda jak real. Na czym można w to popykać?
Pewnie większość gier by tak dzisiaj wyglądała gdyby nie hehe konsole. Wystarczy porównać jak 9 lat temu wyglądał pierwszy Crysis.
Na czym? W jakim sensie? Platforma PC oczywiscie, konsole sa dla ciemnoty i nie ma szans na cos takiego nawet za 10 lat.
Zreszta nawet na PC wyglada to dosc podejrzanie, w szczegolnosci jak na sprzet na jakim to jest odpalone.
Co do tematu mysle, ze nie, gry tak nie beda wygladaly i nie beda w zasiegu zwyklych graczy.
btw.
sprzet na jakim to jest odpalone jest jak najbardziej w zasiegu przecietnego gracza
https://www.youtube.com/watch?v=MGyaR2sSBkA
Najlepiej wygladajaca najgorsza gra w historii ludzkosci.
I zaraz się zacznie gówno burza Konsole vs PC.
Sam mam XOne i też uważam, że w kontekście gier, ich modowania, grafiki i możliwości multiplayerowych konsola nie ma startu. Ja np. po prostu lubie grać na padzie i tylko kupować gry nie martwiąc się sprzętem. Inną kwestią jest, że dwie te same gry są tak na prawdę inne (oczywiście na korzyść PC), także nie mam zamiaru bronić konsol.
Ja mam pc, a tez prawie we wszystko gram na padach. Mam ten luksus, ze moge zmienic na wsad + myszke jak mi sie zachce. Nie zamierzam sie spierac, po prostu nigdy nie spotkalem sie z argumentem przemawiajacym za konsolami (chociaz sam przez kilka lat mialem ps3, teraz mam dosc mocny sprzet i jak dla mnie nie ma porownania).
Offtop/off. :)
@topic
no niezłe
@offtopic
a kto wam broni pod te swoje plazmy podłączyć peceta i grać sobie padem z kanapy? ogólnie to ja już od kilku lat nie jestem jakimś zapalonym komputerowym graczem, więc pytam czy oprócz tego, że trzeba co jakieś 7 lat wymieniać bebechy w kompie, ten pomysł ma jakieś wady?
Dałbym sobie uciąć lewe jajo żeby zagrać w takie coś (a w ogóle nie gram w gry)
Tak w ogóle najszła mnie refleksja, jak to te wszystkie kościelne szmaty i inne otumaniacze szczekały, że brutalność w grze jest bardzo zła, że spacza młodociane umysły, że młody guwniak nie rozróżni rzeczywistości od fikcji...
Ostatnie się będzie na pewno zgadzało, w połączeniu z jakaś dysfunkcją umysłową z pewnością się kiedyś komuś popierdoli i zatańczy breivika xD
wyobraźcie sobie granie w GTA V z taką grafiką ;d
wlasnie niech ktos wyjasni czemu jest taki mod do star warsow ktore sa chujowe i mniej popularne od np wlasnie gta v
troszke takim offtopem ale mysle ze za 10 lat to będzie w ogóle odmienny stan swiadomosci wystarczy spojrzec jakie gry, telefony i inne gadzety były 10 lat temu a co mamy teraz
Z grafiką w grach jest trochę jak ze sprzedażą ropy naftowej - ktoś kontroluje, żeby pole do popisu się nie skończyło.
Gdyby osiągnięto idealną grafikę, szczyt - to kategoria ulepszania grafiki w grach by jakby wymarła. Z drugiej strony directy i konsole wpływają na rozwój optymalizacji, co też ma dobre strony
@Aureos @matizioom
Tu, ten sam gościu to zrobił:
http://imgur.com/a/kpYtc
Ale z tego co pisał to tyle pierdolenia się z tym że nie chce mu się tego kończyć.
Poprosze Wiedzmina z taka grafa, a nie jakies gowno w klimatach najbardziej przereklamowanego uniwersum w historii, a bede zadowolony.
Konsola imo głownie jest dla casuali, kupi podłączy wsadzi płyte i gra sobie. Tak na prawdę kto nie ma na chacie TV jakiegoś sensownego w tych czasach z FHD xd
Z komputerem efekt będzie lepszy, ale trzeba wsadzić więcej pieniędzy, więcej czasu i chęci oraz trochę też wiedzy. Doskonale to widzę na przykładzie mojego starego, kupił sobie ps4 podłączył do TV i dla niego jest super a różnicy między grafiką na PC a PS4 dla niego nie ma xD
ja tam niewidze za to zalet kompa w porownaniu z ps4. Cale zycie bylem fanem kompa nienawidzilem konsol i pada... skusilem sie w koncu na ps4 i nie widze ani jednej zalety kompa.
Nawet jesli grafika jest troche lepsza to nie warte jest to wydatku grubych tysiecy bo zeby wyciagnac tą wyzszość pcta to trzeba kompa chyba za 5k i do tego zajebisty monitor.. To tak jak mowic o wyzszosci bmw nad audi czy nawet vw (obecnie mam mercedesa, wczesniej mialem passata i owszem mercedes lepszy ale nie czyni to passata gorszym a przynajmniej byl duzo tanszy w zakupie i utrzymaniu). Moze byc to samo ale jedno z tych rzeczy kosztuje dwa razy wiecej wiec stosunek tej "lepszosci" do wydanych pieniedzy nie duzy.
Tak wiec najwazniejsze to zawsze rozpatrywac stosunek ceny do efektów/korzysci
spór mozna by prowadzic sprawiedliwie ps4 vs komp za 1500zł, mozna liczyc nawet bez monitora choc nie kazdy ma monitor a telewizor jest w kazdym domu co czyni monitor niezbednym dodatkiem pomiajajc myszke/klawe/glosniki/krzeslo/biurko bla bla :)))))))
Protip, kompa też możesz podłączyć pod TV @Maniek900 ;
każdy kto nie marnuje kasy i miejsca na zupełnie niepotrzebny mu sprzęt
monitor, mysz, klawiaturę, krzesło, biurko i tak masz, a to TV i konsolę musisz dokupić, a za tą kasę lepiej po prostu od razu lepszego kompa złożyć, no ale widać niektórzy zostali w latach 80 z pewnymi sprawami (chociaż wtedy krzesła i biurka chyba już były... nawet jakieś zestawy audio z wejściem analogowym bym się spodziewał, a kabelek za 20zł to nie jest już wielki wydatek)
Może trochę odbiegnę od dyskusji. Czy efekty postępu technologicznego zastąpią nam zawody typu kasjer w sklepie, kurier?
Dołożyć do kompa? Mam laptopa, PC nie chcę mieć i Ty mi mówisz, że lepiej dla mnie byłoby kupić kompa za 4000 PLN i wymienić w nim podzespoły za 2-3 lata zamiast PS3 za 500 PLN czy PS4 za 1500 PLN? Kpisz kurwa?
Dlaczego oceniasz innych według swoich wymagań? Dla mnie PC jest niepotrzebnym sprzętem.
TV też masz, zazwyczaj. A ja nie mam klawiatury :).
Śmieszku Ty.
Ty człowieku jesteś jakiś dziwny, zawsze próbujesz pokazać jaki to jesteś alternatywny i udowodnić swoją rację.
Zakładasz że każdy kto nie marnuje kasy i miejsca na zupełnie niepotrzebny mu sprzęt nie ma telewizora z fullhd, ale ma monitor fullhd, mysz, klawiaturę xD
Prawda jest że tacy co faktycznie nie marnują kasy i miejsca na zupełnie niepotrzebny im sprzęt to nie kupują stacjonarek (drogo i zajmuje miejsce), tylko laptopy/tablety bo mają to co przeciętnemu użytkownikowi potrzebne -> sprawdzi neta, obejrzy film, poużywa podstawowych aplikacji a w dzisiejszych czasach wszystko to chodzi wystarczająco płynnie plus jest mobilne.
to wywal laptopa, tablet i telefon, bo to też PC, tylko mało kto zdaje sobie z tego sprawę :3
nie chcesz mieć bo co? bo zajmuje miejsce? ok, konsola też, bo jest znacznie lepiej wyceniony od laptopa? no, może to być jakiś powód
jak powiesz, że NIE MOŻESZ bo praca lub częste przeprowadzki ci uniemożliwiają to spoko, ale NIE CHCIEĆ BO NIE? to absurd, utrudnianie sobie życia na siłę
człowieku, a ty wiesz, że 90% laptopów poniżej 2k to jest słabszych od przeciętnego tabletu, a na tablecie nic nie zrobisz? no ale fakt, duża część społeczeństwa powinna mieć po prostu chrome os, bo nawet na androidzie potrafią sobie zrobić krzywdę, a jego możliwości nie potrzebują, ale nadal: tablet ani laptop nie zapewniają wystarczającego komfortu pisania (wiem, trudna, zapomniana już sztuka, dzisiaj używa się pisma obrazkowego)
jedyny procesor mobilny jaki mogę polecić to pentium 4405u: wydajność... akceptowalna, a można kupić lapsa < 1,5k
tylko nadal nie wiem po co się męczyć z małym ekranikiem, atrapa klawiatury i garbić się nad stolikiem do kawy, bo przecież nie potrzebujesz biurka...
chcesz to się męcz, ale rozsądek nie jest po twojej stronie
spoko, wyjmij swojego laptopa z kieszeni w autobusie jadąc na stojąco i sprawdź co się dzieje na świecie, jest przenośny, owszem, ale niewiele ponad to
Istnieja juz drony pocztowe i ta technologia sie dosc szybko rozwija, wiec kwestia czasu, az kurierzy nie beda potrzebni.
I dobrze, bo wiekszosc przygod z kurierami daje mi raka.
Kasjer dziś służy jako spoiwo czynności wykonywanych przez komputer. Jedyna przewaga kasjera nad kasą automatyczną to fakt, że może sprawdzić dowód osobisty.
Myślę, że kwestia wprowadzenia takich kas to w dzisiejszym świecie kwestia opłacalności. U nas praca jest stosunkowo tania, a konserwacja i praca takich maszyn nie jest za darmo. Kurierzy to zbyt skomplikowana czynność by maszyny zastąpiły człowieka w tej kwestii na skale komercyjną.
Więcej osób zdaje sobie z tego sprawę niż sobie wyobrażasz. Nie jesteś jakimś guru technologii.
Laptop jest mniejszy od PCta, mogę go spokojnie przenieść do kumpla jak chcemy pograć i nie potrzebuję stacjonarnego komputera (lepsze określenie?).
Co Ty mi tu pierdolisz o utrudnianiu sobie życia. Z laptopów korzystam od jakichś 10 lat. Jest dużo wygodniejszy od komputera stacjonarnego, bo nie muszę dokładać myszki, klawiatury i monitora. Mam wszystko w jednym.
Jak dla mnie mobilny = łatwy do przeniesienia, a nie że mogę go wyjąć sobie w autobusie, żeby sprawdzić fejsika.
Nie rozumiem dlaczego próbujesz ludziom przeforsować, że zajebisty komputer stacjonarny to jedyne słuszne rozwiązanie, a połączenie laptop do codziennych zajęć + konsola do grania od czasu do czasu to gówno. To, że Ty wolisz jedno, nie znaczy, że każdy tak powinien robić.
PS. Ostatniego laptopa kupiłem jakieś 3 lata temu za 2900 PLN. Do tej pory wymieniłem w nim tylko i wyłącznie dysk na SSD, co ogromnie przyspieszyło jego pracę. Nic więcej mi nie jest potrzebne jeśli chodzi o Personal Computer.
Do tego rok temu dołożyłem sobie używane PS3 za 500 PLN, żeby od czasu do czasu w coś poklikać. Ostatnio je sprzedałem, bo w sumie gram tylko w LOLa, do czego w zupełności wystarcza mi lapek. Gdybym faktycznie grał więcej to kupiłbym albo zajebistego laptopa albo normalnego laptopa + konsolę.
Skończ forsować, że stacjonarka to jedyne słuszne rozwiązanie, bo ile ludzi tyle wymagań i potrzeb.
Tak, chodziło mi np. o drony, które są testowane w Japonii do przesyłki żywności dla osób starszych i Google Self-Driving Car
dla normalnych ludzi to nie ma wiekszego znaczenia
wgl atrapa klawiatury XD w tej chwili pisze z laptopa, wciskam c h u j i wychodzi mi chuj, nie wydaje mi sie zeby cos bylo nie tak ale moge sie jednak mylic
a jak mi wyskoczysz z komfortem pisania to wszystko jest kwestia przyzwyczajenia
fakt, bo to ze mozesz zabrac go praktycznie wszedzie ze soba to nie jest nic wielkiego xd
grafika ladna ale teren nie wydaje sie zbyt skomplikowany wiec nie jestem pod wrazeniem
Za zestaw dobry laptop + nowa konsola wydam tyle co za dobrego PC. Więc wybór jest chyba prosty? Niektórzy patrzą na laptopa właśnie pod kątem mobilności (studia, praca) więc po co komuś takiemu dobry PC? Będzie chciał pograć to się rozwali na łóżku czy czymś innym i włączy konsole. Nikt wtedy nie broni mieć włączonego laptopa jak chce coś sprawdzić, napisać do kogoś etc. bez potrzeby minimalizowania gry.
@zakius Nie każdy patrzy na komputery jak na maszyny do gier. Do podstawowych czynności wystarczy średniej klasy laptop i dla zabicia czasu konsola. Nie ma tu o czym dyskutować.
A ja mam lapka w miarę mobilnego 13,3", zabieram go zawsze do pociągu czy do biblioteki a w domu podłączam go do monitora 21,5" oraz klawiatury i myszki. A jak mi się zachce czytać torga w pozycji leżącej to go znowu odpinam i walę się z nim do łóżka. Polecam ten styl życia i współczuję wszystkim PCtowcom (chyba, że naprawdę muszą mieć dużą wydajność ze względu na pracę czy cokolwiek) ;d
pracować jak najbardziej się da, a laptopa zawsze można podłączyć do tv, kupić bezprzewodową myszkę, klawiaturę i sobie pograć
@@ poza tym, ja jako fan bijatyk takich jak tekken, FN czy ufc moge pograc w nie jedynie na konsoli, także jakby ktoś mi proponował super wydajnego pc za 5k czy ps4 od razu brałbym konsole
wasze laptopy i pecety i konsole i telefony nie mają nic wspólnego z postępem technologicznym
jasne, tylko laptop średniej klasy kosztuje z 5k, jak uda się dostać wersję bez dedykowanej grafiki to z 3.5-4
niska półka to wspomniany pentium 4405u, niżej to są żałosne atomy, sam mam tablet o podobnej specyfikacji i o ile film odtworzy to w internetach się dusi :p
jeszcze raz: jak ktoś musi się męczyć z laptopem przez pracę lub przeprowadzki, ma pecha, trudno
jak ktoś chce targać ze sobą ale mieć w miarę rozsądną maszynę... 4405u + normalny stacjonarny rozwiązuje problem
jak ktoś... nie bo nie albo bo hehe taniej... niektórych da się wyedukować, innych nie
jak ktoś "ale laptop ma klawiaturę, monitor i myszkę, tylko musisz się przyzwyczaić"
jasne, do protezy nogi też można się przyzwyczaić, ale to nei powód, żeby swoją własną sobie specjalnie odrąbać
jak ktoś gra w exy to wybór jest oczywisty, ale do AAA (heh... no ale niektórzy w to grają) lepiej wypada komp, bo poprawiając wydajność gier poprawiasz i wszystko inne
@first post: dzisiejsze kompy potrafią bardzo dużo, tylko je odpowiednio do tego zachęcić trzeba, ale nikomu się nie chce i wychodzi ci grafika ta sama co 3 lata temu a sprzęt dzisiejszy o lasę mocniejszy niż wtedy potrzeba
CO XDD
Nie muszę. Tylko raz na jakiś czas zabiorę lapka do kumpla. Nadal wolę lapki.
Odpowiedź: "bo po prostku kurwa wolę laptopa, deal with it" powinna być wyczerpująca. Nikt nie musi Ci pisać elaboratu z wypunktowanymi argumentami.
CO XDD
Weź zakius idź gdzieś indziej wpajać komuś te herezje co jest lepsze a co gorsze.
W ogóle z dupy dyskusja - każdy ma to, co komu pasuje.
Podzespoly ewentualnie, nie musisz kupowac calego PC co 2 lata za 4k zeby grac w gry, w szczegolnosci jezeli nie interesuja cie specjalnie ustawienia "ultra".
W ktorym miejscu? W takim, ze gry sa drozsze, a zeby w ogole w nie grac online to tez musisz bulic kapuche? xD No i to tylko rozpatrujac na plaszczyznie legalnosci, biorac pod uwage, ze PCtowiec jest prawy i nie pozycza sobie gier z neta za friko.
3 300. 980ti to moze jest cos WOW dla polaka biedaka, ale na zachodzie to naprawde nie jest taki urywajacy dupy sprzet, normalny PC. Moze faktycznie odrobine przesadzilem, ale co najwyzej odrobine.
Tak kurwa brawo porownywanie PC za 4k do PS3 no witam XDDDD I co bedziesz gral w mario bros na tym swoim ps 3? My tutaj mowimy o GRACZACH ludziach, ktorzy wracajac z pracy lubia sobie pograc tak jak ty lubisz sobie pobiegac czy co tam robisz ze swoim zyciem. Ze wszystkim tak jest. Ktos jezdzi zgnitym punto, ty mu powiesz, ze go stac na duzo lepsza furke niech se kupi, a on ci powie, ze jestes pierdolniety bo on jej nie potrzebuje i koniec dyskusji. Taki totalny casual jak Ty, ktory gra w cos raz na 3 miesiace to moze i sobie amige kupic tez sie bedzie w tanks zajebiscie bawil i podziwial grafike, ale to raczej nie o takich ludzi tutaj chodzi. Kpisz kurwa czy jak?
Jesli mowisz juz o PS4 to faktycznie lepiej dolozyc i kupic jakies normalne pudlo. Wjezdzasz tutaj po za tym w ogole w inny temat bo porownujemy PC vs Konsola dla gracza. Jeden sprzet. Ty wchodzisz i mowisz, ze masz laptopa, ktory tez pewnie kosztowal 2-3k, do tego konsola + jakas gra z 1,7k i nagle robi ci sie szalone 4,5k (nie liczac PS+ i gier na PS4) gdzie ja skladam PC za 3k, ktory robi to wszystko co masz jakies 15 razy lepiej, a jedyne co traci to mobilnosc laptopa.
Nie wiem, ja tam mam kompa za niecale 4k i roznice widze na pierwszy rzut oka i w kazda najnowsza produkcje gram wylacznie na najwyzszych ustawieniach przy czym komputer chodzi naprawde cicho.
No tak bo przeciez w przecietnym domu nie ma myszki/klawy za 12 zlotych, glosnikow za 15, nie wspominajac o takich rarytasach jak krzesla czy biurka. Ni chuja tego w polskiej rodzinie nie znajdziesz xD Cale szczescie kazdy ma telewizor. XD
Takie porownanie jest bez sensu bo co zamierzasz to polozyc kurwa na polce zeby ladnie wygladalo czy chcesz uzywac? Masz drogie gry, ps+, w pizde drogie akcesoria (headset, pady), 0 uzytkowosc - ani filmu dobrze nie obejrzysz, ani neta nie przegladniesz, nawet yt z dnia na dzien moga ci wylaczyc "bo tak". Nie wspominajac o tym, ze ja na przyklad uzywam czesto komputera do pracy, mam do niego podlaczony monitor i TV, w jednym czasie przegladajac cos na necie na TV, ogladajac film czy grajac w cos, a na monitorze dlubie sobie w excelu czy wordzie. Kurwa juz same tak male rzeczy, ze kiedy gram na TV w R6 Siege, a na monitorze mam odpalony net, czat i OBS mogac z tego korzystac rownoczesnie jest tak zajebista rzecza, ze nigdy mi juz nie przyjdzie taki glupi pomysl do glowy jak kupowanie prawie bezuzytecznej konsoli.
Ja zauwazylem, ze znakomitym problemem posiadaczy mocnych PC jest to, ze nie potrafia ich efektywnie uzywac. Mam znajomych kupujacych pc za 5k po czym stwierdzja "omg jakie chujowe nic mi to nie daje kupie se konsole bede mogl grac bo jestem kasual hehe".
No i jeszcze jedna rzecz - jak kupujesz konsole to smutna prawda jest taka, ze i tak musisz ten komputer (lub laptop) kupic, i tak bo bezuzytecznosc konsoli to poziom over 9k. Takze do tych waszych obliczen spokojnie mozecie sobie doliczyc jeszcze komputer bo posiadanie samej konsoli w 21 wieku jest raczej kiepskim pomyslem.
I bardzo wazne na koniec - ja to rozpatruje pod katem grania bo o tym byla mowa. Jezeli ktos ma na gry wyjebando i gra raz na 3 miesiace to wystarczy mu zestaw amiga 500 + laptop za 500 i tez bedzie szczesliwy. Tylko tutaj nie ma zadnej dyskusji. Tak samo jak nie kazdy potrzebuje super samochod bo sie nim nie jara, a inny wydaje wszystkie pieniadze na swoja furke.
"A o grze w najnowsze gry moge zapomniec, pozostaje mi jedynie podziwianie filmikow na yt tylko niektore scinaja w 1080p."
Zapomniales dodac. Natomiast jezeli ktos korzysta tak jak Ty, czyli nie interesuje go taka rozrywka elektroniczna to spoko, pewnie, ze mu cos takiego starczy.
... a pisalismy, ze konczymy ten offtop na pierwszej stronie.
@Master Z jednym się nie zgodzę. Nie każdemu jest potrzebny laptop lub PC. Sam przez 4 miesiące mialem samego Xboxa a do poszukania czegos w internecie itp. sluzyl mi telefon. Gdybym byl sam to dalej bym nie mial ani pc ani laptopa bo mi zbedny, tylko niestety mojej drugiej polowce juz sie nudzilo. Takze kazdy ma inne wymagania :).
W sumie to o czym jest ten temat? XD Kilka osób, w tym ja, już napisało "wow zajebista grafa" ale co dalej? Bo nie wiem czy mogę tutaj zapytać o konsole..
edit: @Master ;
kurde no właśnie szukałem ale znalazłem tylko temat z PS4 a mnie interesują wszystkie tzn. którą kupić włączając w to nawet starsze modele :D Konsola ma być do grania ja+dziewczyna więc nawet najlepszy komputer świata raczej odpada. W tekkena bym ze swoją połupał, albo jakieś samochodówki, ogólnie lubimy gry planszowe ale to będzie fajne urozmaicenie.
No wiadomo, zalezy jak lezy. Wiekszosc ludzi kupujacych konsole kupuja je po to zeby je miec, jako mebel chyba. Ja rozpatruje tutaj ludzi, ktorzy kupuja taki sprzet zeby faktycznie z niego korzystac - takich, ktorzy kazdego dnia po powrocie z pracy/szkoly siadaja sobie na 2-3 czy wiecej godzin i po prostu w cos graja. Sam nie jestem bogatym czlowiekiem i dla mnie kupowanie czegos zeby to miec nie ma sensu, ale jezeli juz mam tego uzywac to chce zeby jakosc danej rzeczy stala na wysokim poziomie.
Gdybym mial kupowac konsole i 3 gry za 2k po to zeby grac dajmy na to 10 godzin w miesiacu to bym tego po prostu nie kupil. A jezeli juz bylbym tak bogaty to i tak kupilbym sobie PC.
@udarr ;
Z takich tematow zawsze bedzie robila sie guwnoburza.
Jest za to temat o konsolach w odpowiednim dziale i jak masz pytania to najlepiej zadaj je tam bo tutaj i tak zaraz wjedzie jakis Master i ci powie, ze jestes pojeban bo kupujesz konsole xD