Czy ktoś ma możliwość sprawdzić 2 telefony w bazie zgłoszonych telefonów? Mogę kupić dwa jednak cena trochę niska więc wolę się upewnić przed zakupem. Jak ktoś ma możliwość to dajcie znać podeślę numery IMEI
Wiem że policja może sprawdzić.
Wersja do druku
Czy ktoś ma możliwość sprawdzić 2 telefony w bazie zgłoszonych telefonów? Mogę kupić dwa jednak cena trochę niska więc wolę się upewnić przed zakupem. Jak ktoś ma możliwość to dajcie znać podeślę numery IMEI
Wiem że policja może sprawdzić.
tutaj nikt sie nie przyzna do takich znajomości. jp40%
Nawet nie idzie tak tego sprawdzić, bo wszystko widać co się sprawdza. Teraz jest problem znajomemu sprawdzić właściciela pojazdu z komisu np. bo widać że w CEPIKU było sprawdzane i musi być podstawa sprawdzenia, czyli np. kontrol drogowa.
To jest do sprawdzenia i o ile telefony by były legitne to by nie było problemu, ale gdyby wyskoczył komunikat że kradzione to te telefony musiał by się znajdować w miejscu gdzie ktoś je sprawdza. Bo nie dość że wyjdzie, że telefony kradzione to wyjdzie nadużycie i osoba która sprawdzała jak nie będzie miała telefonów w ręce to będzie miała spore problemy.
Tak samo jest z autami jak można sprawdzać auto, które nie jest zatrzymane.
myśle, że jak zajdziesz na komende i powiesz ze mas zobawy kupna i chciałbyś sprawdzić czy telefony nie sa kradzione to ci może pomogą ;)
Down:
A czy on napisał ,że to jego ziomek ma mu na sprzedaż te telefony ? nie, wiec zakałądam ze kupuje je od obcej osoby. Sprawdziłbym to bo zdecydowanie trudniej jest sie wytłumaczyć i potwierdzic ze sie kupiło te telefony jak beda kradzione.
Co tu się w ogóle odpier*ala żeby na forum młodzieżowo-katolickim prosić o żłamanie prawa...
Nie sądziłem że kiedyś do tego dojdzie : <
te telefony są z Anglii i cena spoko więc sam nie wiem czy w Polsce sprawdzą telefon z USA czy Anglii
No to zależy gdzie były ewentualnie zajebane i zgłoszone jako kradzione. ;d Mogą Ci tylko dać info o tych, które były zgłoszone w Polsce.
no te co są są z Anglii ale ciekawa sprawa bo tam nie są produkowane tylko przywieziony albo z USA albo z Izraela xD
podobno są zablokowane w anglii ale w pl działają
no oszczędzając jakieś 3 tysiące na telefonie który kosztuje przeszło 4 to się opłaca w sumie. Cena sklepowa 4 tys cena w anlgii 1 tys
to nad czym ty sie w ogole zastanawiasz pryz takiej roznicy
wiadomo ze albo sa kradzione albo podjeby
Nikt Ci nie sprawdzi telefonu nie mając go fizycznie. Mogą być kradzione, ale niekoniecznie zgłoszone
no wiem wiem tak tylko pisze
Ja pisze z autopsji, brat policjant, wiec coś się orientuje.
To działa w dwie strony. Telefon zablokowany w Polszy działa w Ang bez problemu i w drugą stronę. Teraz sie zastanów co poźniej z odsprzedażą takiego tele. W Polsce nic ci nie zrobią, ale pojedziesz na wakacje i tel nie działa ;d
no nie działa ale tylko w Anglii