Hej,
Kolega prosi o upvote: http://www.wykop.pl/link/2950527/mor...la-kupujacych/, daję green bagi (zostaw posta).
Z góry dzieki,
szulak
Wersja do druku
Hej,
Kolega prosi o upvote: http://www.wykop.pl/link/2950527/mor...la-kupujacych/, daję green bagi (zostaw posta).
Z góry dzieki,
szulak
Co to kurwa za profesjonalny montaż ? xDD
No własnie.. i koledze chcą to wcisnąć, że to jego wina. "Złożyli" to w taki sposób, i wjebali plombę.
a mi złożyli dobrze i jakoś wszytko działa od dwóch lat. gorąco polecam elo. autor handluj z tym.
nawet przy mnie otwierali obudowę.
punkt lublin bursaki
Dlaczego nie zamontowali chłodzenia od razu? Tylko trzeba było "domontowywać"?
Na to pytanie niech odpowie główny bohater: @doniuu ;
Wykopane, ja akurat nie miałem z nimi żadnych problemów ale to już któryś raz czytam o skrajnej niekompetencji z ich strony.
W tamtym roku zamawiałem u nich zestaw, co prawda bez montażu, bo przeczytałem wcześniej co najmniej kilkanaście tematów o tym, że przychodziły źle złożone/uszkodzone przy montażu i wszystko było ok.
Niemniej jednak zachowanie mocno frajerskie, daję wykop.
morele dobra firma, a typ pewnie klamie
ja zamawialem ze zlozeniem i u mnie bylo wszystko ok ale tez chyba ktorys raz slysze ze cos odjebali ogolnie
po prostu w tej firmie morele losuje :)))
morele ostatnio leci w chuja koncertowo jak i z jakoscia produktow (np musialem wysylac monitor na gwarancje po tygodniu bo padla matryca) jak i obsluga klienta, up vote oczywiscie, polecam lekture i w miare mozliwosci przestrzegam was przed tym sklepem ktory z niewiadomych przyczyn na przestrzeni ostatniego roku znaczaco obnizyl loty
o to to
ja tez kupowalem chyba 3x za kwote 300, 2200 i 2500 na morele a kolega za 7k (ja bez montazu on z) i nie mielismy zadnych problemow
tzn ja raz mialem ale nie z samym sprzetem a bardziej strona, jak zamawialem rok temu przed swiatami okolo 14 zlozylem zamowienie to strona mi pokazywala ze wciaz musze czekac na towar az zostanie zorganizowany i jak 22~~ zadzwonilem to okazalo sie ze juz od 18 moglem wplacac hajs a stan sprzetu nie zaaktualziowal sie ze wzgledu na wady systemu czy cos.
przykra sprawa, ale pewnie ciezko bedzie cos zrobic, zwlaszcza ze morele to jednak gigant no i plomby zerwane
http://www.morele.net/montaz-kompone...dzenia-266770/
przeczytaj opis uslugi
@Hardware ;
wykopane
Kurwa no czegoś takiego w tym sklepie jeszcze nie widziałem mimo, że problemów z nim coraz więcej... Wykopane.
czy dobry sklep czy nie fakty są takie, że lecą sobie w kulki, a my możemy wywrzeć na sklepie presje (co z skutkiem pozytywnym już miało miejsce)
https://i.imgur.com/PXnfye1.png
https://i.imgur.com/BXdNbPO.gif
#topik
pomoglem
U mnie w karcie graficznej urwany był ten dyndzel z plastiku który ją trzyma ;d
tu nie chodzi o to że tysiącu osób dobrze zrobili sprzęt bo jasne, błędy się zdarzają (chociaż to jest jakaś pierdolona skrajna fuszerka a nie błąd) ale o to że przy ewidentnym ich błędzie mają w dupie konsumenta. Za to jak najbardziej należy im się wykopowy lincz.
Moim zdaniem powinni przeprosić, ogarnąć to, odesłać towar do klienta i tyle.
Ale syf powinni Ci to zamontować bez mlaśnięcia nawet. A nie jakieś dodatkowe usługi.
"30-dniową gwarancją na poprawność wykonania usługi serwisowej."
Źle, że otworzyłeś obudowę. Trzeba było tego nie otwierać (chociaż jeśli kupiłeś kompa na części, to jednak nie powinno to mieć znaczenia). No ale oni mogą twierdzić, że ty coś maglowałeś.
Uwierz mi, że ludzie potrafią nieźle "napsocić". Tak czy siak, mają denną politykę z tym montowaniem, więc powinni to wymieć!
lipa w chuj z tym morele naprawde, sprawa dotyczy mojego dobrego ziomka wiec mega lipa. na wykopie oczywiscie insynuacja, ze pewnie upuscil sprzet czy cos xD imbecyle
mi raz wyslali zjebany zasilacz, ale potem za friko przyslali nowy, dzialajacy wiec sie zrehabilitowali
wykopane
Co do zdjęć - to nie wina montażysty tylko kuriera który dostarczał kompa do netpunktu zapewne bo są to charakterystyczne usterki. Zwłaszcza, wiedząc jak paczki są na sortowni rano traktowane.
Co do sklepu - morele od 1,5 roku to taki drugi, gorszy komputronik. Nie jest już tanio a obsługa chujowa i wiem co mówię po zamówieniach dla siebie/znajomych/itd.
Co do ich zachowania - to pozostawiam bez komentarza bo szkoda słów na taki brak profesjonalizmu.
Jak już jesteśmy przy temacie spadku jakości Moreli - ktoś może polecić jakiś zamiennik, sklep który w tej chwili jest "perełką"?
Co to ma być? Skoro jest gwarancja na złożenie, a PC się nie włącza to uzasadnionym jest zerwanie plomb, do czegokolwiek one by tam nie były.. Kpina z klienta, do tego zero ludzkiej empatii i życzliwości.
UWAGA: Cena usługi nie zawiera montażu dodatkowego chłodzenia. W przypadku zakupu dodatkowego chłodzenia należy dokupić usługę montażu dodatkowego chlodzenia
Montaż dodatkowego chłodzenia Twoja cena: 18,99 zł
zesrałem sie, typ wyjebał 7k na komputer i żałował 18,99zł na montaż chłodzenia XDDDDDDDDDDDD
p.s. kopnąłem, powodzenia
Byś przeczytał chociaż jego komentarze pod tym wpisem, to byś zauważył, że przez pomyłkę kliknął w tę opcję, a jak zobaczył swój błąd to dzwonił do nich, że może dopłacić, żeby mu wszystko zamontowali, ale oni odmówili.
No ale po co, lepiej się zesrać. @BBsrv ;
ja mam ten luz, że x-kom, netpunkt, gral, esc i komputronik są w odstępie max 2 przystanków od siebie, a 15 min ode mnie także patrzę ceny i tyle
i jakoś tak od dawna morele cenami nie zachwyca to sobie nie zawracam głowy, zerknę i tyle
a jak będę kupować to albo esc (niezłe ceny, ale za stronę to bym za jaja powiesił) albo x-kom, bo w gralu cokolwiek znaleźć to w ogóle masakra (filtry? a co to? sortowanie? że. co?)
W internecie bez problemu można znaleźć kod na montaż wszystkiego za 1 zł, tak na przyszłość.
mi też składali kompa za ponad 4k i jestem zadowolony. Jakby robili ogólna fuszerke to byłby dużo większy smrud.
Xkom sprzedaje używane części. x)
@Przemo ;
wyjasnisz moze?
xkom wydymal mnie tak jak po ani pis tego nie zrobia nigdy. Czekam od 3 mc na naprawe laptopa u Lenovo ;]
Składałem u nich pcta pod koniec listopada, kontakt z nimi to jakaś tragedia ( dostalem maila że wyślą mi konkretnego dnia kompa, po tygodniu chyba musiałem dzwonić i wyjaśniać czemu paczka nie doszła to powiedzieli że zamówienie nawet skompletowane nie jest XD ), okazało się że w karcie graficznej cewki piszczą, zapytałem czy to reklamować czy nie, powiedzieli że bez problemu mam im odesłać kartę i coś z tym zrobią.
Leży u nich od 22 grudnia ( tak wiem, sporo wolnego po drodze było ), a ostatnio pisałem maila żeby dowiedzieć się kiedy w ogóle mogę spodziewać się jakichkolwiek informacji na temat zgłoszenia to nawet nie kwapili się żeby odpisać xD
Bałem się że trafiłem po prostu na jakichś kutasów tam u nich w firmie, ale widzę że nie jestem sam.
Z własnych doświadczeń - ja przy składaniu komuś kompa dostałem płytę główną, gdzie pudełko miało naruszone plomby a torebki z akcesoriami były pootwierane i części brakowało. Jako, że ważny był tutaj czas to sprawa została olana, zwłaszcza, że nie ja płaciłem a brakujące elementy mogłem skompletować z tego co miałem w domu.
Kumpel zamawiał jakąś "gejmingową" myszkę za nie małą kwotę, odbierał w punkcie - plomba na pudełku naruszona, myszka brudna na LPM i PPM, ślizgacze porysowane. Poszedł oddać nie wyjaśniając sprawy, zamówił kolejną taką samą - sytuacja podobna. Tj myszka była już używna acz oczywiście po czym innym poznał. Oddał, wziął kasę i kupił w innym sklepie.
Dodatkowe historie do znalezienia w necie.
Znaczy tak długo, jak towar jest sprawy i kompletny to nie miałbym nic do tego, że był otwierany. Ale płacąc za nowy towar taki też chce otrzymać a zwroty - mogły by być odpowiednio oznaczone i sprzedawane taniej - zależnie czy były tylko otwierane, czy brak jest XYZ czy może noszą ślady użytkowania. @Gaba ;
jak ktoś ma siłę to może zamawiać, jak płaci za nówkę a dostaje refurba może próbować walczyć o rabat, a na pewno może wymieniać, jak po wymianie to samo to już nie ma co tylko iść wyżej, bo to już czysta głupota "ej, płaciłem za nowe a wy co tu" "ok spoko, masz inną używkę"
ja w sumie we wrzesniu kupilem u morele za ponad 3k i bylo na szczescie wszystko ok z montażem, a słyszałem różne opinie na ten temat ;d
Po prostu lekcja na przyszłość - montować samemu. To naprawdę nie jest trudne, przynajmniej nie powinno być dla programisty, który no siłą rzeczy musiał jakoś liznąć chociaż temat sprzętu...
Nie oznacza to jednak, że sklep jest bez winy - dali dupy po całości. Można po prostu zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia jakichkolwiek uszkodzeń montując samemu.
Patrząc po tym temacie, to troche zgłupiałem.
Xkom=do dupy
morele=do dupy
esc=takie sobie
To może lepiej kupić jakiegos dobrze skomponowanego gotowca z allegro. :D
Mając w perspektywie że za 3-4 miechy chce sobie kupić pc do 3,5-4k a w składaniu jestem kompletnie zielony bo nigdy tego nie robiłem, to ogółem jestem w dupie ;p
Albo po prostu poszukaj wśród znajomych (nie wierze, że ktoś nie zna choćby jednej osoby która zna się na składaniu sprzętu) odpalić dobrą flaszkę czy jakąś stówkę sypnąć żeby złożył sprzęt, tak chyba najbezpieczniej, jedziesz z kumplem do sklepu, kupujesz, paragon masz więc w razie co wracasz za moment i nie ma problemu, że piszesz tysiąc maili i nie możesz doczekać się odpowiedzi.