Kłaniam się. Grywam od jakiegoś czasu w poksa. Nie czytałem żadnej książki o tym, a wiele mądrych głów zarobilo kupę kasy na sprzedaży swojej wiedzy. Możecie polecić mi możliwie najlepsza książkę o tej grze?
Wersja do druku
Kłaniam się. Grywam od jakiegoś czasu w poksa. Nie czytałem żadnej książki o tym, a wiele mądrych głów zarobilo kupę kasy na sprzedaży swojej wiedzy. Możecie polecić mi możliwie najlepsza książkę o tej grze?
dobre w jaki sposob?
ladnie napisane?
zadna ksiazka nie przekaze ci wiedzy tak dobrze jak to co znajdziesz w sieci.
poker to gra ktora non stop ewoluuje i ksiazka juz sprzed roku jest nieaktualna, no chyba, ze chcesz poczytac o zaadach gry
Powiem wprost. Ruszamy sobie z kumplami na najbardziej możliwy turniej amatorski. Chciałbym po prostu chociaż merytorycznie być przygotowany jak potencjalni przeciwnicy.
Autor tematu prosi o jedno, a Ty kompletnie o czymś innym.
Książki nie znam, ale ze swojej strony polecam stronę https://www.intellipoker.pl - będąc początkującym można się dowiedzieć kilku przydatnych rzeczy.
Hamington
znakiiii?
do tego pokerground.pl i pokerstrategy.pl
nie dosc ze sie nauczysz grac to jeszcze za rejestracje na kazdym z nich dostaniesz jakies darmowe dolary do pogrania online
co ty pierdolisz xd
wiadomo ze dla profesjonalisty w long runie nie sa oplacalne ale jezeli jedziesz sobie jako amator do kasyna to raczej po to zeby wygrac a nie "wygram albo przegram i tak jak wygram to sie nie oplaca" xD
Gramy w dniu słabszej karty gdzie wpisowe to groszowa sprawa(200-250zł). Gram w gronie 4 kumpli od pół roku raz w tygodniu. Za takie wpisowe można jechać i się bawić, o!
Poczytaj podstawy z artykułów na pokerstrategy, poogladaj filmy z działu video i wklejaj ręce do działu oceny jeżeli masz wątpliwości czy dobrze zagrales. Napewno poczytaj artykuły o grze na żywo bo sporo się różni od gry online.
Paczki rozdane. Mógłby ktoś rozszyfrować dla mnie dwa pojęcia? Gdy zerkniecie na plakat to prośba o zwrócenie uwagi na pierwszy dzień. Nie mam pojęcia co znaczy 1re-entry i po wstępnym rzuceniu oka potraficie powiedzieć jak będzie wyglądać akurat ten event? Chodzi mi o to, czy po każdej 25minutowej rundzie jest przetasowanie graczy, a najgorszy odpada z turnieju itd.
http://www.pokertexas.pl/newsy/jack-...uz-za-miesiac/
W polsce gra w pokera jest zakazana. Amen
Ale turnieje jakies tam z tego co wiem sa organizowane ale nie wiem na jakich zasadach raczej na takich ze nie jest to opłacalna rozgrywka względem zarobku, a jedynie czysta zabawa
nie znam sie ale sie wypowiem
tak typowe na torgu
widac ze nie znasz sie zupelnie, ale skoro wyjebanie 250ziko na wpisowe to nic to zycze milej zabawy
re entry cyzli po odpadnieciu z turnieju mozesz jeszcze raz sie wkupic za tyle samo lub (przewaznie) mniej pieniedyz i otrzymujesz tyle zetonow na start co za pierwszym razem
level to level blindow
po levelu nikt nie odpada, odpada sie tylko jak straci sie zetony, z kazdym levelem maly i duzy blind rosnie (jezeli nie wiesz co to to poczytaj, nie bede tlumaczyl)
co dla Ciebie znaczy ze za gowno hajs, tzn czemu jest nieoplacalne? @SzalonyMes ;
@a ja od siebie tylko dodam, zebys umial zachowac sie przy stole. zawsze dawaj blindy zanim poprosi cie o to krupier. Oddawaj karty po wygraniu reki. Nie rozmawiaj o swoich kartach po spasowaniu w trakcie rozdania. Nie pokazuj nikomu swoich kart, nawet jak pasujesz. Obserwuj co sie dzieje na stole. Nie przerzucaj sie!!! I nie wstawaj od stolu gdy nie jest Twoja kolej ruchu, nawet jesli pasujesz.
mozna grac legalnie w kasynach
ja grywam na podlasiu nielegalne turnieje gdzie organizatorzy maja swoj fanpage na fb i tam reklamuja te turnieje i nigdy nie bylo zadnego przypalu, gram ze znajomymi srednio co tydzien u ktoregos w domu, do tego tysiace ludzi gra w swoich mieszkaniach przez internet i nie ma nawet cienia szansy zeby mogli miec z tego jakis przypal
te prawo jest zle skonstruowane i dlatego nikt nawet nie bardzo probuje lapac pokerzystow na grani bo mozna sie latwo wykrecic od odpowiedzialnosci
W domu mozesz, ale nie mzoesz isc np na rynek w krakowie i se wyciagnac z ziomkami karty i nakurwiac na hajs. przypału nie miales ale jakby ktos był frajerem i sprzedał was to moglibyscie miec powazne problemy. W domu na lajcie mozesz grac ze znajomymi akurat.
np pula do wygrania 2 tys, no jak na poker gdzie wpisowe zwykle masz z 300 zl to smieszne kwoty.
@Wojteg ;