Maniek900 napisał
Jako expert ( 3crazy w anglii bylem xd ) wiem, ze ciezko o agencje w polsce, ktora zalatwia prace i zycie w anglii. Raczej holandia, czechy i niemcy tylko.
Anglia jest świetna, ile bys nie zarobil to na pewno na wszystko bedzie Cie stać, najlepiej by bylo jechac we dwie osoby na mniejszy lub wiekszy pokoj, wychodzi mega tanio. Ogolnie wynajecie pokoju to 400-600MAX funtow na miesiac, biorac z kims na pol to masz polowe tej sumy, raczej wiecej niz 500 funtow na miecha to nie ma. Oszczedzajac kasy przywieziesz wpizdu. Na wlasna reke bedzie Ci ciezko sie tam odnalesc + jak nie zarabiasz to wszystko jest drogie jak jasny chuj i jak ja to mowie (jak zadłuzysz sie w polsce to mozesz na ten dlug zarobic w anglii, jak zadluzysz sie w anglii to juz nigdzie na swiecie na ten dlug nie zarobisz :D) Na miejscu zeby pracowac to musisz to musisz zalozyc konto w banku (spokojnie w 1 dzien) i zalozyc insurance number, ktory troche trwa, umawiasz sie telefonicznie na spotkanie na ktore czekasz 2 tyg, a potem na numer jeszcze 2 tygodnie, chociaz po samej rozmowie masz jakis numer zastepczy to mozesz probowac pracy. Pracy jest ogolnie duzo a ludzie spoko, ludzie sa swiadomi ze nie kazdy umie dobrze angielski wiec bez stresu.
Szybka lista cen w anglii:
-wynajem pokoju w anglii srednio 450 funtow/miech
-wynajem mieszkania w anglii srednio z rachunkami 1200F/miech
-komunikacja bus na tydzien to 21 funtow
-jedznie jest w chuj tanie, nie wiem ile mozna tyg wydac, ale nie wiecej niz 50F na pewno (obiad w fast foodzie to 5F i to caly zestaw)
-benzyna ok 1,10F/L
-telefon doladowanie 10F na miecha chyba
W ciemno bym nie jechal i na pewno nie sam to mowie na 100%