Project 'get money, safe money' - czyli droga do zysku.
Jako, że od dłuższego czasu inwestuję i realnie i wirtualnie na różnego rodzaju platformach i trochę wiedzy mam (chociaż jest ona bardzo okrojona, nie miałem żadnego stażu ani pracy związanej z brokerstwem - jestem zwyczajnym samouczkiem, który analizuje błędy i próbuje je poprawić) postanowiłem, żeby zmotywować samego siebie, że założę temat, w którym będę chciał zarobić jak najwięcej w jak najszybszym czasie. Wiadomo, im większy zysk, tym większe ryzyko, jednak postaram się dzięki analizie technicznej, popartej czasami analizą fundamentalną zminimalizować to ryzyko, ale pokazać, że czasami można zarobić, ale można też stracić.
NIE OBIECUJĘ GRUSZEK NA WIERZBIE. jestem zwolennikiem małego ryzyka, ale ludzie są bardzo chciwi, tak samo jak i ja, dlatego chcę sobie udowodnić, że grając BARDZO AGRESYWNIE mogę coś zyskać.
Kilka podstawowych kwestii:
- Gram na platformie trading212 konto DEMO
- Kapitał początkowy to 50 tysięcy PLN
- Gram agresywnie, czasami podchodząc pod maksymalną dźwignie, dlatego każdy tick jest dla mnie ryzykiem
- Gram krótkoterminowo, z czasami szybkim stop lossem dla sprawdzenia analizy, chociaż zdarza się zostawić pozycję na kilka dni
- Gram głownie kontrakty CFD ale również futersy
Codziennie będę starał się wrzucać moje transakcje i ich wyniki, czasami poparte analizą, czasami nie - po prostu nie mam czasu na pisanie dokładnych analiz.
Nie ukrywam, że nie mam czasu za bardzo na dodawanie postów, ale jednym z założeń było rozpropagowanie tego działu, który powoli umiera.
Ponadto: Taka gra jest bardzo ryzykowna, dlatego na samym wstępie oświadczam: mogę wszystko stracić, jeżeli trafię na złą sytuację na rynku, której czasami nie da się przewidzieć. Nie uważam się za mistrza tradingu, dlatego jeżeli moja przygoda skończy się np. za 2 dni, nie będę spoczywał na laurach.
Jeżeli macie jakieś pytania - możecie śmiało zadawać, postaram się odpowiedzieć.
Na dzień dzisiejszy mój panel obserwacji skupia się na:
Dzisiejszy zakup:
Akcja: Sprzedaj Ilość: 500 Instrument: Złoto Kurs: 1 186,8000
ZMIANA: kapitał początkowy to 500PLN