_
Wersja do druku
_
Imo sam klimat Daredevila wystarczy żeby bić na głowę Arrow i poważnie konkurować z Flashem. Pierwszy sezon obejrzany, czekam na drugi. Jak na razie trudno mi na cokolwiek narzekać.
No jak tak mozna pisac @matizioom ;
Przeciez juz za same slabe CGI Flash ma 7/10 w maxie :s Zeby nie wzbudzac jakiegos shistormu od razu to przyznaje sie bez bicia ze jestem mocno anti-DC :<
widzialem juz caly sezon moge tylko powiedziec ze jest slabszym serialem od arrow, flash lub shield ale z racji tego ze lubie marvela to przyjemnie sie ogladalo
Fisk super zagrany
Już w sumie z tydzień temu obejrzałem cały sezon, serial zacny, zdecydowanie inaczej pokazany bohater niż w Arrow czy Flash.Warto obejrzeć.
Serial świetny, bardziej mroczny i bardziej realistyczny od Flasha/Arrowa. Świetni aktorzy, którzy grają na prawdę zacnie, szczególnie podobała mi się gra Wilsona Fiska aka Kingpin. Można śmiało stwierdzić, że serial bez problemu zjadł Flasha i Arrowa, z niecierpliwością czekam na drugi sezon. Teraz filmy/seriale marvela wchodzą w drugą fazę bardziej dramatyczną, dlatego powstał właśnie Daredevil, polecam też obejrzeć Agents of S.H.I.E.L.D, też całkiem fajny serialik, który jest tak jakby połączony z filmami.
w którymś odcinku daredevila był taki typek z długimi włosami, wydaje mi się że to jakiś villain był, ktoś wie kto to był?
@edit
o tego typa mi chodzilo, kto to?
Załącznik 333452
imo Daredevil jest o klasę wyżej od innych seriali o superbohaterach. Najbardziej właśnie ten klimat mi się podobał i to że jednak dostawał w mordę/był wyczerpany w trakcie i po walkach.
A ten duży typol to nie jest ten cały Ironfist?
Wilson Fisk to Kingpin
Chodziło mi o tego ze screena ;-d. Bo chyba ma być od netflixa jeszcze 3 inne seriale o superbohaterach a później "łączony" defenders ta?
tak, A.K.A. Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist
A ten ze zdjęcia to chyba Stone, z tego co udało mi się wyszukać.
Cytuj:
DeKnight wyjaśnił też tajemnicę Black Sky z 7. odcinka:
To jest częścią czegoś o wiele większego. Jest wzmianka o Black Sky w innym odcinku niż 7. Jeśli fani spojrzą uważnie na 1. odcinek, znajdą odniesienie do Black Sky. To wizualne nawiązanie do Black Sky, które jest ważne dla Nobu i jego ludzi. Jedno z najczęściej zadawanych mi pytań brzmi: „Z kim rozmawiał Stick?” Już nazwaliście osobę, z którą rozmawia, ale ja tylko mówię: „To postać z komiksów”. Każdy fan komiksów będzie wiedział do kogo Stick kieruje swoje słowa. Chcieliśmy to wyciągnąć z komiksu Franka Millera „Man Without Fear”.
Znacie jakąś stronę gdzie za free można komiksy poczytać? czy po prostu na zatoce piratów szukać?
Powiem szczerze ze nie wytrzymałem pierwszego odcinka lee sina nudny jak flaki z olejem stary film oglądałem jakies 10 razy i zawsze z zapartym tchem a to coś nawet nie miało akcji ;D Porównywanie tego serialu do flasha nie ma sensu bo flash bije go na głowe. Może jak bede miał kiedyś czas to spróbuje zrobić drugie podejscie.
czy tylko ja mam wrazenie ze ten dziennikarz murzyn cos kreci? xd
przeciez dziennikarz murzyn nie zyje wiec nie wiem o co chodzi
Gość pewnie jeszcze nie doszedł do tego odcinka : D A ty mu tutaj spoila walisz.
spoiler poszedł XD no coz mogłem nie wchodzic no ja dopiero na 10 odcinku.
Swoja droga niby spoko ten daredevil ale mam jedno ale, ciagle wspominaja o tym ze sa adwokatami a od czasu obrony tej blondynki i tego frajera z kregielni nic nie zrobili XD seems legit.
tak samo jak nie załatwiają potrzeb fizjologicznych, a mówią że są ludzmi.
Pita Parka chyba tez za bardzo nie przejmował się swoim zawodem dziennikarza ;p
to jest to samo uniwersum co avengersów czy wspomnienie o facecie z młotem, w zbroi czy skrzydełkach na hełmie to tylko tak żeby można dostać nerdgazmu?
to samo
Obejrzałem właśnie serial... Pierwsze dwa odcinki takie jakieś nijakie, strasznie mnie odepchnęły te sztuczki głównego bohatera jaki to on silny wszystko wie itp... Ale jakoś od trzeciego odcinka się wkręciłem, wyczułem klimat no i jakoś postacie strasznie ciekawie prowadzili, wielki plus za tego głównego złego.
Ogólnie serial to taka dla mnie mniej pizdowata wersja arrowa no i na szczęście mniej magicznych rzeczy się w nim dzieje. Dla mnie wypas ;D
>siedzą sobie w biurze
>przed jednym i przed drugim leży włączony laptop
>jeden jest niewidomy
wat?
>gada sobie stick i daredevil
>obaj niewidomi
>obaj mają sugestywne ruchy głową
wat^2?
a bardziej słucham niż oglądam, więc pewnie takich scen było wincyj
i dopiero w połowie jestem
ale, że oni nie są niewidomi to ty wiedz ;]
niewidomy to ktoś kto ma coś ze wzrokiem, czyt. z oczami. to że oni mają inne zmysły to nie znaczy że widzą.
to tak jakbyś mówił że nietoperze widzą słuchem xD (tak wiem, nietoperze mają też jakiś tam wzrok)
ale tego komputera to nie wyjaśnisz w ten sposób że "widzą" innymi zmysłami. bo już smsa mu locha musiała odczytać.
te rozmowe dwóch typów to przecież wiadomo że specjalnie zrobili pod publiczke tak a nie inaczej, bo nudno by wylądało gdyby tylko stali i patrzyli na siebie. ale to jest debilne.
jakoś stick w tych scenach jak uczył młodego to nie gestykulował tak
gdybys ogladal uwaznie to bys zauwazyl ze Matt ma specjalne urzadzenie dla niewidomych do korzystania z komputera, wiec to, że ma go wlaczonego nie jest niczym specjalnie dziwnym.
pełna zapowiedź 2 sezonu
https://www.youtube.com/watch?v=m5_A0Wx0jU4
Rozumiem ze Shane z TWD gra Punishera. Cos tam o nim kiedys czytalem, ale kim jest ta cala Elektra?
Dzisiaj premiera, wszystkie odcinki są już dostępne na netflixie po polsku.
jakies malo kreatywne te pierwsze odcinki
aaa ze takie odgrzewane, zolnierz z kiepskimi przezyciami i checia mordowania zlych np., oklepany motyw, w 1 sezonie bylo dla mnie wiecej swiezosci w fabule, no ale zle sie nie oglada, ja 4 odcinek na razie, moze jeszcze czyms zaskoczy;d
@dół
nie wiem, liczylam na zaskoczke, rozne wersje jego juz widzialam ;d
no ale jak mieli przedstawić punishera? jak dla mnie najlepsza postać w tym sezonie a nawet w całym serialu no i najlepiej zekranizowany punisher jak do tej pory.
czary mary mi się nie podobały, romanse i finał jakiś taki bezpłciowy.
rety, pochlonelam dzis pozostale 9 odcinkow, teraz nie wiem co zrobic ze swoim zyciem. epicko wyszlo z punisherem w 9 odcinku, no i jednak czyms zaskoczyli;p ze prokurator dala dupy
Sezon Finale mocno sredni :/ liczylem na cos kompletnie innego. Generalnie czekam na sezon 3(chyba ma powstac?)
Ale koncowka sezonu 1 lepsza. + nadal czekam na rozwiazanie sprawy Fiska
punisher zajebisty imo
watek z elektra nudny
Przedwczoraj zacząłem i początek drugiego sezonu. Historia Punisher>>Fisk
Imo czasami zdarza się, że niepotrzebnie przedłużają, ale mocny serial. Daję okejkę.