@
Kuroneko
Grałem na Tibianicu i racja fajny klimat i w ogóle, ale ja tego jakimś rpg fajnym to bym nie nazwał a to z tego powodu, że pomimo wprowadzenia nowego contentu to w zasadzie słabo się go odczuwa a zadania to głównie taski na zabicie X potworków/Bossa i jakaś tam fabuła w to wpleciona, która osobiście mnie nie porwała.
Na chwilę obecną jedyny ots o którym wiem, że jest wart polecenia jako Rpg to
http://www.ruthlesschaos.com/, fabuła nie jest jakaś super, ale wykonanie i zagadki/wyzwania jakie stawia ten serwer są naprawdę ciekawe i miło się tu spędza czas.
Obecnie w produkcji też jest
http://necronia.com/, która już podczas samych beta testów zachwyca urozmaiceniem questów/itemów/możliwości. Jako, że sam od zawsze szukam jakiś otsów rpg z ciekawymi misjami a nie tylko z nazwy bycia "rpg" a reszta to taski to muszę przyznać, że necronia pod tym względem mnie zachwyciła i Ja na pewno będę cierpliwie na nią czekał.
-----
Nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem, że tibijskie pvp jest najgorsze, wręcz przeciwnie uważam je za jedno z bardziej emocjonujących i jeśli to nie jest jakiś stack battle to całkiem dynamiczne. (mówię tu o starym pvp, a nie boty + hotkeye). W innych grach pvp jest dość, krótkie z uwagi na właśnie ograniczenie co do potów co jest moim zdaniem nudne, tibia dawała zastrzyk emocji bo oprócz możliwości straty eq, która napędzała twoją wolę walki i przetrwania miałeś jeszcze długie bitwy/ucieczki, co naprawdę sprawiało, że walki były przyjemne gdy potrafiłeś bić się z wrogiem aż do wyczerpania run/potów, a nie jakieś kilkunasto sekundowe pvp bo zaraz cooldowny na czary leczące i ofensywne i kto ma lepsze eq ten wygrywa w tym momencie,
ale to tylko moje zdanie jeśli chodzi o pvp.
-------
@
wampiirr
Racja tylko 40, ale to wcale nie przeszkadza cieszyć się z wspólnej gry i pchania fabuły do przodu, gdy to pokonamy ruthless seven i za jakiś czas nowa edycja się zacznie.
Wiem, jestem świadom i również jestem tego zdania, że im więcej graczy tym ciekawiej, ale w obecnej chwili custom ots = mało graczy, więc gracz musi wybrać co go interesuje, albo fabuła/misje/rozgrywka albo duży social life/pvp/wary.