Ema, ostatni raz gralem we Tibia na wersji 8.2 xD Zalozylem sorca na Antice, mam 8lvl i tera wszedlem w off trening mlvla. W dp mam 100k. Gdzie isc, gdzie expic, co kupic. Pomocy kumple
Wersja do druku
Ema, ostatni raz gralem we Tibia na wersji 8.2 xD Zalozylem sorca na Antice, mam 8lvl i tera wszedlem w off trening mlvla. W dp mam 100k. Gdzie isc, gdzie expic, co kupic. Pomocy kumple
wbij lvl na exori flama na rotwormach, kup kilka stealh ringów, idz port hope, wez task na tarantule i ze stealh ringami x3 jak go skonczysz 3x task na malpy z ava chyba ze nie wbijesz jeszcze lvla na ava to 3x carniphilie ( tutaj masz bossa więc warto zacząć od tego, ale na małym lvlu łatwo się poskładać)
W tym momencie masz 20 pkt u addamsa i ~40 lv i 1 boss pointa (proponuję zostawić na bossa scarabów), teraz możesz dobić lvl na małpach(-1 -2 exp leci jak szalony) do 50 albo zaszaleć gdzieś jak masz na to ochotę.
Na 50 bierzesz task na ancient scaraby robisz go 3 x ( trochę mozolny ale w miarę exp + profit, polecam scaraby na darashi [lions rock quest], z bossa leci broszka sporo warta) potem robisz taski na crystal spidery + ice golemy ( gratis mozesz wziąc jeszcze na wyverny ale przez 3 taski na tamto powinieneś skończyć max 1 na wyverny, bijesz to na lodowcu svar<< od mamuta do barbarian questa, no i bonebeasty na bonebeast island (boss gówno daje ale exp tam jest zajebisty)
Nie jestem pewien czy tak dobijesz 80, jak tak to możesz robić kolejne taski od adamsa ( wbijając 70 pkt masz dragon clawa z demodrasa a to np u mnie na serverze 700 k )
Ogólnie jestem wielkim zwolennikiem robienia tych tasków bo exp na nich zajebisty i profit całkiem.
Alternatywą jest bicie water elementali od 50 lvla ale to zawsze zabocone
Jak wbijesz ten 80 to zaczniesz się zastanawiać co dalej, więc na tym zakończę póki co :D
to mi sie podoba o to chodzi
a co z tzw eq
Kup sobie focus cape hat of the mad tarcza najlepiej demonka b legi na ten lvl bohy i rózga, nie wiem czy się w 100 k zmieścisz.
Ogólnie mlvl najważniejszy i używaj dużo spelli ( lepiej jakbyś kupił tańsze eq i manasy na waste żebyś spellami mógł to wszystko bić, ew jak Ci hajsu zabraknie to zamów sobie z allegro z 500k-1kk na rozruch ) i będziesz najlepszym msem na antice
Najlepszy sposób na szybki exp - kupujesz w markecie stealth ringi i od 12 lvla lecisz z exori na cyklopy na mistrock (yalahar) - kup dwarven pickaxe w markecie. Nie potrzebujesz żadnego eq, tylko uważaj na czas stealth ringa. Exp leci nieziemski.
a powiedzcie mi jak to jest z tym treningiem offline. zalozmy ze o godzinie 20 zaczalem wiec trenuje mi sie bez przerwy do 8 rano. i potem po 8 sam sie czas odnawia czy musze najpierw zalogowac
i automatycznie przerywa trening po czasie, nie musisz logowac zeby zaczeło odnawiac
Ja bardzo polecam wbić ten 30 na cyclopach mistrock, a następnie peninsula -3(za tp) z gfb i wand of cosmic energy(na DS'y)- exp jest masakryczny, bo od 150-250 k można nawet wycisnąć na green staminie. Waste bo waste, ale nie będziesz musiał się męczyć godzinami na jakiś nudnych expowiskach. :P A od 50 to już standardowo Ancienty, potem CS'y ( silki są baaardzo dużo warte). :)
Poki nie wbiles niewiadomo jak wysokiego levelu, sprobuj stworzyc postac od poczatku, kup sobie konto z voucherem na allegro (takie chodza po 10-20 zlotych) + 1,5kk też za kilkanaście złotych i wbij 60 mlvl najpierw, przy voucherze skille w tym mlvl wskakuja 2 razy szybciej. Fakt, jest to ładne pare godzin spamowania manasów + life ringow i softów, ale po tych kilku godzinach od razu polecisz z expem jak szalony :) No i do tego dodatkowa premia expa do 50 lvl'a, setke wbijesz naprawdę momentalnie :)
kurr ale waste na tych tarantulach, manasy schodza jak popierdolon ;/
@Halunek ;
1 000 000 gp kosztuje 20-15 zl, przeciez waste to zabawa
ok, mam juz 34lvl i 37mlvl (w tym 2mlvl z eq) i zrobiony 3x taks na tarantule i 3x na carniphile, hujowy loot z bossow ale z carni mi spadl kijek ze marchewka ;3
http://tibiopedia.pl/forum/t/14459,M...-Exp-i-Taski,1
wg tego poradnika potem nalezy wybrac albo stone golemy albo malpy, a nie mozna wszystkich? im wiecej pkt tym lepiej chyba ;o
edit
dodam, ze do poniedzialku mam vouchera 2x exp i skille @Maciek_1993 ;
Jak przed 50 lvlem zdobędziesz 20 pkt to nie będziesz mógł tasków brać / nie dostaniesz bossa za nie tylko boss pointy
ja robilem malpy z avalanche, to jest moment zeby to zrobić, potem no a mamuty długo i mozolnie, nie olecam, możesz zrobić póki co te małpy 3 x ( bedziesz miał 1 boss poitna to możesz jebnąć sobie tego bossa carni, może kolejna marchewka bo to zawsze kasa )
No a potem jak bedziesz mógł taski to rób te mamuty xd
potem możesz ancienty, z voucherem i taskiem to będzie zajebiste miejsce ( ale polecam te na darashii na lions rock quescie )
potem w zależności czy botów dużo to watery jak nei to crystal spidery i ice golemy ( z tqaskiem ), jak w te 5 dni przypierdolisz w tych miejscach, to z 80 lvl lekko xd
czekaj czekaj typeczqu czyli tak
1.zrobilem 3x tarantule-ok
2.zrobilem 3x carni-ok
3.tera mam zrobic 3x malpy tak? i expic do 50lvl
a marchewka spadla ze zwyklej carni z bossa tylko 3x terra boots(smiech)
bylem sb na malpach tera z ava i exp 170k/h ale kurrr ile razy deep red wchodzil jak napierdalaly 4 kongy, 5 sinbangow i 3 merlkiny jednoczesnie to glowa mala xD ;/
a no i waste we chuj bo kasy nie zbieram ehhh
Waste na low lvlu to norma przy dużym expie.
Ogólnie ja zawsze robiłem 3x tarantule 3x carni potem 3x malpy ( mialem 20 pkt i 1 boss pointa )
I potem szedlem na ancientytez 3 x taski ( tutaj już trochę wolniej się robi ale exp i profit nawet niezły )
Potem to już decyzja, albo robisz mutated raty (długo i zawsze sporo ludzi, ale jak jesteś sam to idzie złapać dobry exp ) albo water elementale ( bez helmet of the deep nie radze, 1 sciaga na combo, z HOTM przy 3 moze być ciężko ) i to około 50 60 lvla
albo masz jeszcze crystal spidery i ice golemy ( też pkt z tego masz ) no opcji jest dużo, zdecydowanie więcej niż na low lvlu, jeżeli żadna z tych miejscówek Ci nei odpowiada to np dragi yala są jeszcze, ale imo dragi teraz to gówno + boty 24/7
Jak nic z tego Ci nie odpowiada to pisz, pomyslę jeszcze xd
@Halunek
no a robic te mamuty czy nie xd nie kumam tych punktow ;/ xD
@Maciek_1993 ;
dzis nocka we robocie to przypegowalem i zrobilem 3x taski na malpy wbijajac przy tym 10 lvli ;]]] niestety decha zaliczona bo o 5 nad ranem zamulilem i zamiast exury walilem exori frigo na hotkeyu XD ;/
ogolnie tera mam 44lvl i 41mlvl z itemkami i 21 pkt u adamsa(jak zrobic tego 1 boss pointa, myslalem, ze max to 20pkt zwyklych). ter mam isc expic na czymkolwiek byle tylko dobic 50lvl tak?
Tak jak Toxik mówi, jak teraz byś taska jakiegoś oddał to dopiero boss pointy dostajesz ;-)
Ogólnie jak przez 3 taski wbiłeś aż 10 lvli, to wbij te 5 jeszcze na malpach i wypad na ancienty, chyba że nie podobało Ci się tam, to zaszalej i dobij lvl gdziekolwiek :-D @Halunek ;
btw to jak dzisiaj padłem to smutłem, bo mialem prawie 44lvl wiec myslalem, ze spadnie jakos do 41, a tu patrze i dalej mam 43 tylko troche % ubylo ;d to tak do jakiegos lvla czy caly czas?
znacznie zmniejszyli kary za śmierć już parę lat temu (ale 2 całych leveli na 43 to chyba sie nigdy nie tracilo). 2 levele to jakoś po 100 tracisz i to bez blessów, ja z blessami na 185 straciłem chyba mniej więcej level @Halunek ;
chcialem wziac taska na tzw malpy ale niejaki grizzly adams odpowiada mi
@Toxik ; @Maciek_1993 ;Cytuj:
18:32 Grizzly Adams: Sorry, you already did this task three times. In order to get points for our society, have a look at other tasks.
edit
myslalem, ze moge znowu te same ;// kurrr a juz kupilem 800 ava EHHHH ktorego taska najszybciej zrobie oprocz tarantuli, carni i malp bo juz je mam a chce tego boss pointa ;]]]
dość szybko robi się naraz dwa taski mamuty i borsuki na svargrond
konkretnie tutaj http://tibia.wikia.com/wiki/Mapper?c...122.43-6-2-1-1
dużo ich jest i do miasta 1 minuta drogi
Każdy task możesz zrobić tylko 3 razy, zmienai się to CHYBA po 130 lvlu, bo ludzie trzaskają miliony boss pointów, ale nie powiem bo po wbiciu 130 lvla zrobiłem sobie przerwę od gry i nie sprawdzałem jak działa
Mamuty i borsuki, niby task leci, ale dla mnei on jest tak mozolny jak mutated raty, może mam nie przyjemne doświadczenia i tylko ja tak uważam, ale bym na Twoim miejscu olał te boss pointsy na ten moment, wykorzystał te ava na małpy i zasuwał na ancienty ;d @Halunek ;