Czy ktoś zna wydawnictwo, w którym można wydać książkę za własne pieniądze? Znalazłam dwa, ale jedno chce ogromnych pieniędzy, a drugie robi słabe projekty okładki.
Wersja do druku
Czy ktoś zna wydawnictwo, w którym można wydać książkę za własne pieniądze? Znalazłam dwa, ale jedno chce ogromnych pieniędzy, a drugie robi słabe projekty okładki.
Po co Ci wydawnictwo?
Eboooka też można wydać, jak się zacznie sprzedawać to wtedy wskoczyć na druk...
W każdym razie.. poproś o okładkę torgowych grafików.
Będzie na niej torgowa wyverna? ;p
Interesuję się wszystkimi pozycjami, które napisałeś, ale znam lenistwo ludzi. Dlatego najbardziej interesuje mnie sam wydruk i dystrybucja...
Przy płatnych wydawnictwach raczej nie ma co oczekiwać dystrybucji, czytałam wiele o płatnych wydawnictwach i poza drukowaniem byle czego nie zajmują się należycie niczym więcej.
No tylko jeśli wydajesz sam to licz się z tym że Twoją książkę przeczyta 15 osób z tego 8 z rodziny. Self publishing nie istnieje jeśli nie masz zasięgu, którym możesz go zbudować (nazwiska, bloga, kanału na yt).
Może by tak najpierw pare pozycji w formie e booka udostepnić za darmo?
Ale po co?
Przecież taką książkę przeczyta kilkanaście/kilkadziesiąt osób i jeśli nie będzie wybitna to efekt będzie dokładnie taki jakby nie przeczytał jej nikt.
osobiście, przeczytałbym, pytanie, jaki typ książki? można jakieś demo (np jeden pierwszy rozdział?)
A ja myślałem, że dobry materiał zanosi się do wydawnictwa, które ocenia czy warto to wydać, jeśli stwierdzą, że warto to autor siedzi i czeka na spotkania autorskie a wydawnictwo w tym czasie zajmuje się drukiem, reklamą, dystrybucją tak by zarobić jak najwięcej i odpalić procent autorowi...
Przepraszam, jakiś czas mnie nie było. Książka jest z gatunku fantasy oraz sporą ilością krwi :p
Cóż, w dzisiejszym świecie nawet wybitnych nie wydają, bo zwyczajnie się boją. Polskie wydawnictwa wolą sprawdzonych autorów, którzy (najlepiej) są już znani. Dlatego chcę wydać książkę za swoje pieniądze. Jeśli będzie trzeba, również sama, będę ją promować. Akurat w tym mam już pewne doświadczenie. W necie jest mało wydawnictw, które coś takiego robią, a przynajmniej mało się ogłasza. Kiedy to już robią to ceny są z kosmosu. Chodzi mi dokładnie o to, że wydawnictwo nie ponosi takich kosztów, a od pisarza woła zdecydowanie za dużo kasy.
Wydawnictwo płatne bierze tyle kasy od autora, aby na tym zarobiło, zakładając że opłacona powieść sie nie sprzeda, trzeba opłacić druk, redaktorów, grafików, podatki, rachunki itp,
Jeśli bardzo Ci zależy na samodzielnym wydaniu, wydawnictwo Poligraf woła 10 tysięcy, to nie jest dużo, zwazywszy na fakt, ze normalne wydawnictwa wydają na autora w okolicach 30 tysiecy i wiecej