Pytanie
czy te Midnight Shard daja exp lvl razy 300 (czyli 60k expa przy 200lvlu) i mozna uzywać tego bez ograniczeń?
Wersja do druku
Pytanie
czy te Midnight Shard daja exp lvl razy 300 (czyli 60k expa przy 200lvlu) i mozna uzywać tego bez ograniczeń?
z tego co mi wiadomo to na postać możesz użyć 40 shardów, shard x lvl i x , co daje 150lvl x 40 shardów x 300 expa = 1.8 mln expa na 150 lvlu
A czy jak wezme pochodnie mainem to moge ja przekazac na druga postac i podpalic jedna latarnie i ewentualnie wziasc nagrode? (nie mam noobem dostepu do yalahar i nie wiem czy robic)
@up
Tak ;-)
Panowie nawet przegrywając event po pierwszym dniu, bo tak zapewne będzie nagrody i tak dostajemy? :)
tibiopedia : Niezależnie od tego, jak poradzi sobie świat, każdy, kto podpali co najmniej jedną latarnię otrzymuje osiągnięcie "Keeper of the Flame". Jeśli podpalimy wszystkie 10, zdobywamy także achievement "True Lightbearer".
Jeśli nasz świat utrzyma płomienie na wszystkich latarniach przez 96 godzin, każdy gracz, który podpalił co najmniej jedną latarnię, otrzyma dostęp do pokoju z nagrodami. Więc świat musi wygrać event żeby odebrać nagrody :/.
lepiej sprzedawać shardy teraz czy po evencie?
teraz lol
@moth
shardy teraz, po evencie bedzie ich tysiace :)
bezmian w evencie, aż nie wierze, 8lvl na dawnporcie to ok 8min i juz mozna odpalac hehe, ziomek z guardii mi pisal ze ma 500 postaci :D
A da sie gdzies sprawdzic jakie swiaty jeszcze walcza a ktore odpadly?
kiedy w ogóle można wejść w kazzo do tego reward roomu? pomijam zapalanie pochodni, po zakończeniu eventu?
tak po zakończeniu eventu jak całemu światu uda się utrzymać płomień.
Podobno znowu jest bug na yala z latarnia, to prawda?
to inne pytanie: widziałem że ludzie piszą iż zamienili shardy na expa już teraz, jest to możliwe? i czy można wymienić shardy gdy serwerowi sie nie uda?
Tak, Lucius chodzi w Yalahar i można u niego wymienić shardy jeżeli się posiada pacc. Jeżeli się nie ma premium trzeba czekać na zakończenie eventu i zamienić shardy w pokoiku kazz
@edit
Mam do sprzedani 100 midnight shardów na Harmonii, jak ktoś byłby zainteresowany to pisać ^^
Do jakich maksymalnych cen dochodzi za sztuke? U mnie na efidii na markecie jest Buy za 6k sell za 14k
na neranie buy po 3,5k a sell 5,5k
i spada. na antice 7 i 13
Czyli na mój mały rozumek
Teraz lepiej kupić 40 shardow (bo wiecej sie nie da uzyc na 1 postaci), i je wykorzystac, niz czekac na koniec eventu ktory i tak moze sie nie udac?
Na antice gram,
no ale jeżeli sie nie uda to nie dostane shardow wiec? :P
A jezeli ktos planuje sprzedac to lepiej, np. długo po tym jak sie zakonczy event? czy pozniej juz nikt nie kupuje?
Zauważyłem, że na moim świecie skupują po 10k - opłaca się sprzedawać ?
Akurat z tym bym się kłócił. W tamtym roku wykonałem event kilkoma postaciami. Wymieniłem shardy na expa głównymi charami i przestałem grać. Wróciłem po 3 miesiącach, a ludzie dalej kupowali shardy w takiej samej cenie jak było po evencie - 3k za jedną sztukę. Przez cały rok ludzie kupują. Dużo ofert jest przeważnie jakoś miesiąc przed eventem. Wiadomo, że ludzie kupują taniej, a podczas trwania wydarzenia sprzedają drożej, gdyż po zakończonym evencie ceny spadają (na pvp chyba duży skok jest z ceny).
@solp ;
Zależy jak chcesz. Jeżeli jesteś pewien, że Twój świat da radę utrzymać światło a zapaliłeś kilkoma postaciami latarnię. A po zakończonym evencie zgarniesz shardy i będziesz mógł je później wymienić na doświadczenie to możesz śmiało sprzedać, gdyż po zakończeniu wydarzenia ceny drastycznie spadną, bo każdy będzie ich miał tysiące.
ogólnie to po evencie w tym roku shardy drastycznie stracą na wartości. ja kupowałem w zeszłym roku po evencie po 1,5k/szt ale przez ten rok już mnóstwo osób zrobiło chary na pochodnie więc pewnie od przyszłego roku się zacznie używanie a wszystkich noobcharach/sprzedawanie do npc
Wcale się nie zdziwię, jak będzie się opłacało sprzedawać u Luciusa shardy niż u graczy przez te noobchary.
U mnie od samego rana koleś loguje na ~10mc, daje follow i idzie zapalać pochodnie, pomagając 350+ edem aby po drodze się nie wyłożyli.
Rozumiem, że to łatwe pieniądze, ale to już lekka przesada. Dzięki stworzeniu Dawnportu i expa x2 do 50 poziomu, stworzenie takiego noobka na latarnie to 15 minut roboty a ceny przez to maleją w błyskawicznym tempie. Wiadomo im więcej itemów na świecie tym ceny niższe.
Jeszcze w tamtym roku wyciągałem do 10k za sharda przez zakończeniem, a teraz max 3,5k XD
Za rok prosto do npc za te 500gp(?) sprzedawać xD
ja mam pytanie co do mounta mam pacca tera użyłem 10 latarni. i jak bedzie mikolaj a ja juz facc to da mi mounta a ja se bede mogł go uzyc jak znowu pacca aktywuje ?
@edit do kiedy lucius zostaje?
npc mnie w chuja zrobił
https://i.imgur.com/zUJV3Ci.png
bo do któregoś lvla liczy a później już wszystko tyle samo npc powyżej 200-250 :D
@BBsrv od 200 lvl exp za sharda 200x300
jesli swiat przegral a podpalilem jedna latarnie to dostane te shardy czy nie?
Nie
bo do zeszłego roku było łatwo blokować na pvp pochodnie(np. zasypując wejście do tomba) i w ten sposób dużo światów poległo, ale w tym roku raczej takich problemów już nie będzie, wszyscy zrobią to dziesiątkami charów i za rok na pvp będą niestety podobne ceny.
aczkolwiek jak po evencie będą ludzie to po 1,2k sprzedawać to warto brać bo potem zawsze to jakiś profit w następnym roku(over 5kk profitu w tym roku miałem a nawet o tym do ostatniego tygodnia nie pamiętałem)
Jezeli zapalilem wszystkie pochodnie to szansa na mounta od santy to...?
@UP 100%
Temat: jak mam facca moge odebrac mounta?
Tak, rok temu nie mialem pacca w czasie swiat i odebralem od Santy mounta.
Dlaczego nie mogę wejść do reward roomu po podpaleniu pochodni? Napisane jest tylko "you hear rocks rumbling far away. this mine shaft seems far too unstable for you to venture into" Świat olympa
pewnie dlatego że event jeszcze trwa...
Ile maksymalnie można oddać tych shardów??
Ile ich dostanę jeśli zapaliłem wszystkie pochodnie??
Jezeli wszystkie pochodnie to dostaniesz chyba 30 szt
a oddać można 40/postać
za podpalenie 1-9 jest 20 sztuk
za 10 jest dodatkowe 10 sztuk czyli w sumie 30
Wczoraj jakiś typ pisał, żeby oddawać shardy pojedyńczo, bo więcej expa. Prawda?
masz 5% do 101lvla i oddajesz 40 sztuk na raz
dostajesz 1,2kk expa
a jakbyś oddał najpierw ze 3 żeby wbić 101 lvl to dostajesz 90k expa a potem oddajesz reszte mając już 101lvl to za te pozostałe dostajesz 1121100 expa czyli w sumie dostajesz 1211100 expa
a więc tak, lepiej oddawać tak żeby najpierw wbić lvl a potem reszte
Pytanko - czy nagrody można odbierać nawet jeśli świat nie zdołał utrzymać eventu? I gdzie jest reward room?