Byłem pewien, że już jest ten temat w Aktualnościach, a tu jednak cisza, także zapraszam do dyskusji i ponad to proszę o wyjeśnienie mi o co dokładnie się rozchodzi z tą aferą, bo ostatnio nie śledzę ostatnich wydarzeń.
Wersja do druku
Byłem pewien, że już jest ten temat w Aktualnościach, a tu jednak cisza, także zapraszam do dyskusji i ponad to proszę o wyjeśnienie mi o co dokładnie się rozchodzi z tą aferą, bo ostatnio nie śledzę ostatnich wydarzeń.
Ja bym się bardziej interesował tym, co będą przepychali w sejmie albo w innych instytucjach. Jak często jest tak, że wybucha "afera" a za jakiś czas dowiadujemy się, że przepchnęli np. kolejny gniot zwiększający podatki w czasie gdy media "gównego" nurtu spuszczały się nad nagraniami, wypowiedziami itd.
Z którą aferą, chodzi Ci to o to gdzie putin "proponował" mu wspólny rozbiór ukrainy?
O którą by nie chodziło to żałosne jest, że ten typ zamiast zostać wylany na pysk to z ministra awansował na marszałka i nikogo to nie dziwi ;) Widać, że chłopak ma plecy i stołek piastować musi :) vide: Harvey Applebaum
Poranna konferencja - Tusk i Putin rozmawiali o rozbiorze ukrainy
Popołudniowa - sory pojebało mi się, taką mam pamięć, wiecie.
śmieszny facet.
Sikorski to widocznie taka gaduła, któremu nie warto mówić niczego ważnego bo to wypapla dziennikarzom. Ma grube plecy, bo za takie coś powinien wylecieć na zbity pysk w normalnym państwie.
Jeśli ta rozmowa naprawdę miała miejsce to propozycja była ciekawa i do rozważenia. Jakby Ruscy nam oddali w nagrodę Królewiec, do tego byśmy wzięli obwód lwowski... to by były pierwsze poważne zdobycze terytorialne od jakichś 400 lat.
Wierzysz w to? Nic by nam nie oddali, poza tym dziękuję za kolejną granicę z Rosją.
W ogóle to pewnie było tak, że jak już Rosja wzięła sobie pół Ukrainy to Radek pomyślał: "hehe w sumie to może z nami rozbiór szykowali hehe"
Zależy jak na to patrzyć, już jeden marszałek został prezydentem ;) I na pewno na papierze marszałek to większy prestiż niż minister spraw zagranicznych.
Niby wypadek ale pilot sie zdazyl jakos katapultowac a brytole utajnili dokumenty na 100 lat.
Pojebane
a co polsce byłoby po takim lwowie czy królewcu, skoro takie społeczności zawsze predzej czy pozniej sie buntuja i chca autonomii? odrebny narod w polsce...
nie no, oglądaliście Lisa? Giertych cwaniak co jak co, ale siła perswazji godna podziwu
kurwa ludzie co tu czytam jakis rozbior ukrainy. pewnie zaden z was sie nie zastanowil jakie to niesie konsekwencje juz nie polityczne, jakies tam spoleczne tylko ekonomiczne. po co nam jakis zacofany i brudny obwod lwowski, wlaczcie myslenie
Giertych wygrał dyskusję z Kaliszem, nie wierzę
to jest bardziej absurdalne niż Krzysiu Bosak którego Michalczewski pokonał w rozmowie
Jako dziennikarz to ten facet jest geniuszem, najlepszy polski dziennikarz, rzadko się spotyka człowieka z taką klasą i prezencją, a nie, czekaj max kolonko (XD), co innego jako człowiek, bo to już inna bajka, niestety z bycia bezstronnym dziennikarzem bez układów w polszy nie da się wyżyć, dilujcie
Nie wiem czy nie da się wyżyć, ale zabawne jest tutaj ocenianie dziennikarzy przez pryzmat tego, jak bardzo się z nimi zgadzamy lub nie zgadzamy.
o to to, imho jak ktoś mówi, że lis to słaby dziennikarz jest zwyczajnym idiotą, jest to jedyny dziennikarz w polszy, którego nie wstyd posadzić na przeciwko najważniejszych urzędników państw, zresztą podobnie jest z Tuskiem czy z Sikorskim, skoki na nich robią gimby na torgu albo cebulaki, które zamiast zapierdalać wolały iść na melanż czy wypić piwo po pracy, nikt racjonalnie nie oceni sytuacji, tylko jak te lemingi powtarzają jeden po drugim, wyrocznią jest Korwin i Kolonko, politycy tylko kradną, a wszyscy dziennikarze podlegają pod po, smutne
Ja nie zgadzam się z tym, że Lis jest słabym dziennikarzem, chociaż nasze poglądy różnią się drastycznie. Jest bardzo kulturalny i potrafi poprowadzić dyskusję w przeciwieństwie do innych. Nienawidzę Moniki Olejnik i nie wytrzymuję oglądając stronniczego Kraśkę, ale nie dlatego, że nie zgadzam się z ich poglądami.
Nie mów, że każdy korwinista to idiota. Oczywiście chyba większość osób, które polubiły jego profil na fb to kretyni, ale myślę, że w porównaniu do wyborców innych partii to i tak mniejszy odsetek.
Nie ma żadnej Sprawy Sikorskiego - takie są zasady, że posłom się zwraca za paliwo to sobie jeżdżą jebani ile chcą i to nie tylko Sikorski, tylko 99% z nich...
@down
a, sry myślałem, że to nowy temat a tu jeszcze odkopywanie tamtej sprawy :D
no bo kradną w białych rękawiczkach, przez 25 lat można sobie zbudować wygodne korytko. To co, jeśli prawo pozwala to mamy się godzić na takie akcje, tak?
>nie widzieć subiektywizmu Lisa
>nazywać kogoś Lemingiem
XD
warto zobaczyć kiedy i komu Lis przerywał, k**wa k**wie łba nie urwie
Podaj jakieś konkretny przykład jak to państwo Cię okrada i jaki biedny jesteś, tylko konkretnie, a nie Tusk chuj, btw, gdzie ja napisałem, że lis nie jest stronniczy, tak ciężko zrozumieć sarkazm, co kogo obchodzi czy ktoś kradnie czy nie, prawda jest taka, że jak ktoś chce w Polsce dobrze żyć i nie iść na łatwiznę i iść na zmywak to sobie poradzi.
panstwo okrada obywatela vatem
XD
tak samo mogłbym cie zapytac czy srasz dobrowolnie czy pod przymusem
tatasek ale ty gupi jestes. Pomyśl zanim cos napiszesz bo piszesz durnoty
Kurwa, nawet kupujac samochod u nas jest tyle popierdolonych podatkow od wszystkiego, ze kosztuje np. taki jeep 2x tyle co w usa XD "Gdzie okrada nas panstwo".
No kurwa nie wytrzymam zaraz XD
Kurwa.
No ja pierdole.
http://puu.sh/dqI3z/d6dea6a42c.png
usa.
http://puu.sh/dqI2E/ae0194075a.png
POLSKA.
64,38x3,37(kurs z dzisiaj) =216,960
A teraz porozmawiajmy o tym jak w polsce jest kolorowo i jakie sa niskie podatki :-)
Chyba, ze sie pomylilem w obliczeniach, w co watpie.
I prosze, bez tekstow typu "transport kosztuje 100+ tysiecy, bo cie wysmieje XD
(????)
odpisalem na post ktory wyparowal x(
kazdy z po i pis wali na lewo kase i to wiadomo nie od dzis, wiec sikorski mial pecha i tyle...