Pytanie gdzie można expic 130ms? Cały czas męcze wyrmy z sd od 70lvla.
Podobno na souleater juz takim lvlem można fajnie expic. Jeżeli tak to które questy trzeba wykonać, jak dojść.
dziekuje za ewentualna pomoc.
Wersja do druku
Pytanie gdzie można expic 130ms? Cały czas męcze wyrmy z sd od 70lvla.
Podobno na souleater juz takim lvlem można fajnie expic. Jeżeli tak to które questy trzeba wykonać, jak dojść.
dziekuje za ewentualna pomoc.
Męczyć takim msem 60 lvli na wyrmach? Współczuję.
Souleatery, lizard choseny, parne pola, inq hff+spectre.
800-900 / 750-900____ /~1,1-1,2__ / 900-1,1 (exp)
profit____/ profit ______/ loteria___/ ___profit
Do souli trzeba zrobić 1 i chyba 2 misje wote. (dojście do bazy rebeliantów, aktywacja teleportu)
Takim MS'em expił bym na goromie ew. gdzieś na DL'ach dla profitu.
Żeby mieć dostęp na choseny wystarczy zrobić new frontiera bez mortal kombata..
Jakiś czas temu dodali duży resp pod świątynią na parnych polach (niedaleko tp).
Co do souli to przynajmniej na non pvp najczęściej są zabocone i jedynie w okolicach ss można trafić na wolne.
Tak, sam ostatnio grałem głównie low lvl sorcem (obecnie 143)
Rekordy miałem takie: choseny 910, souleatery- 930 (tylko raz tam biłem jak trafiłem na wolne, normalnie zabocone), parne pola 1,3 (średnia z casta z 20 minut), inq 1,15.
Na tibiopedii nawet przez chwilę prowadziłem temat z fotkami: /forum/t/15159,Korwinator-from-Celesta,2
Średnia z expa zazwyczaj wychodziła mniejsza, bo żeby taki exp utrzymać to raz, że nie może nikt przeszkadzać, dwa- trzeba expić, a nie pisać na chatach
Na inq biłem tylko ze 2-3 razy bo bardzo szybko potiony schodziły, a do depo daleko.
Tak się zapytam: main char to rp czy ek? Bo trzeba mieć niezłe zaparcie, żeby sorcem tyle z sd klepać z takim expem.
500k//h to można robić na 60-70 lvlu np. na lich hell i bb isle.
PS Oczywiście trzeba umieć grać magicznymi chociaż trochę, bo np. na chosenach można się złożyć w 2 sekundy jak się źle pobiegnie :P
a mogl bys powiedziec w jaki sposob expiłeś? Głównie gfb/ava do tego wave + ue?
Ja po prostu skonczyłem gre dawno temu (mniejwięcej wtedy kiedy dodali port hope) i nie znam respów. Ten sorc to jedyna postać jaką gram.
Tylko w ten sposób. Gram tym charem od ~20 lipca i ani razu nie hunciłem z sd. Wg. mnie po prostu ekonomiczniej, szybciej i fajniej można bić obszarowo.
@edit
Ewentualnie jeżeli nie robiłeś jeszcze taska na quary to możesz je bić na yala używając coconut shrimp bake (starcza na 24h więc można bez jakiegoś pg zrobić sobie na nim 2-2,5 taska na quarach).
@Guardian of Druts nie wiem co to za Ots, ze wykreciles 1.2kk na parnych polach
Jak mozna wykrecic wiecej na parnych polach, niz na souleaterach, gdzie gdy sa wolne masz taki spawn, ze sie w glowie nie miesci i bijesz ciagle po kilka...
@topic
co to samego expienia, odradzam expienie z sdkami bo to tylko stopuje mlvl, sproboj smigac lizard city, potrzebujesz tam misje wratha skonczona bodajze do 7 misji
Na tym ots: http://www.tibia.com/news/?subtopic=latestnews
Jak nie wiesz, nie umiesz, nie próbowałeś to się nie wypowiadaj.
Oczywiście pisałem o expie Z premium staminą, BEZ vouchera i zbierając loota jak na liz city (czyt. tylko rarki).
Co do souli to może i bym wyciągnął więcej, gdybym więcej razy tam expił (czy.t gdyby nie było botów).
Odświeżam
lvl w tej chwili 158 i 69mlvl
Jakie propozycje
PS. Zrobilem dostep do souleaterów, ale ciężko się tam dostać (zawsze zajete).
Lizard City zapewni ci raczej największy exp z pewnym zwrotem / zyskiem. Jak ja grałem to brałem po kilka (ale bez przesady) i biłem z Ava dobijając z Frigo. Oczywiście na początku polecałbym ostrożnie, żeby nabrać wyczucia i wprawy - później lata się już przyjemnie. Dokładnego exp/h ci nie powiem, bo nie pamiętam, ale chyba coś około 700-800k/h. Stosunek potków do run na pierwszą wyprawę polecam ~1:2, a później zobaczysz jak ci wygodnie.
PoI DL też bardzo duży exp, ale nie pamiętam jak było ze zwrotem bo byłem tam raptem 2-3 razy, a żeby się wypowiadać o opłacalności trzeba odwiedzić jakieś miejsce z 10 razy. Tutaj też Ava i Frigo na dobicie.
Souleater'y również są przyjemne jeżeli chodzi o exp/h i kasę, ale tam bardzo rzadko jest wolne.
Hellspawn'y też są niegłupim pomysłem, ale to raczej nie to samo co te wyżej. Nie oczekiwałbym raczej więcej niż 400-500k/h.
HFF'ów osobiście nie polecam. Jakoś tak nieprzyjemnie mi się tam expiło i potki strasznie wsysają.
Brimston'y też ujdą ale tu już exp mniejszy, tak do 500k/h z tego co pamiętam.
Tyle z pamięci, reszty typu Frosty, Wyrm'y czy Nightmare'y nie polecałbym raczej. Exp pisałem głównie z pamięci, a grałem rok temu, miej to na uwadze :P Podawałem go też oczywiście z bonusową staminą.
244lvl 91 mlvl z eq
Jakie propozycje? Interesuje mnie jedynie szybki exp. Cały czas expie z predkością ok. 1-1.1kk /h ale pewnie można szybciej. Co polecacie początkującemu?:)
hffy :D
banuta na duzym -
HFF jakoś mnie nie bawi - nawet nie mam zrobionego inq <- nawet nie wiem czy potrzeba.
Na banute na duzym - jeszcze chyba nie czas. Wcześniej bawiłem się z ryzykowne expy i czesto padałem i jakoś traciłem zapał do gry. Lepiej mi szło na bezpieczniejszych respach bo lvl jakoś zawsze szedł do przodu.
To moze pojdz wreszcie na liz city...
Obecnie 164 sorcem robie tam w ciagu godziny z resuplami srednia 1.3kk na premce.
239 edem 1,5 do 1,9kk.
Hff+spectre ponad 1.1kk bys mial
cze
serio masz 240 lvl i nie wiesz gdzie expic?/nie oglądasz castów?/nie masz kolegów żeby zapytać
żeby nie było offtopu
-oramond devugery i quary
-glooth bandity oramond
-deeplingi gray island
możesz też celować w jakieś hunty w teamie to wtedy:
-mury
-dźwignie poi
-w sumie jakieś poi seale
-katakumby oramond
Mam 244lvl który wbilem od zera w troche ponad 4 miesiące (uzyłem 1 voucher na 5dni którego jeszcze nie wykorzystałem). Ogólnie mam mało czasu na grę (ok. 2h dziennie + troche więcej w weekend) więc jak już włączam kompa to jedyne co robie to lece na exp. Nie robiłem prawie żadnych questów, nie robie wz, nie zastanawiam się gdzie mógł bym zarobić gp, nie gadam z nikim, nie sprzedaje loota gdy wartość jest mniejsza niz 5-10kk tym bardziej nie mam czasu na ogladanie castów niestety. Chce wbić w tym roku ten 400lvl i potem dam sobie spokój.
Interesuje mnie tylko exp solo bo w teamie to polowe czasu sie stoi i na kogos czeka, refill trwa 30 minut i nonstop ktoś pada albo nie ogarnia lurowania, ale jeszcze inny team luruje na mnie stwory.
Jako iż jestem początkującym graczem to powyższe nazwy nic mi nie mowią, ale dzięki poszukam sobie info w google może znajde.
#bump
Mam już 291lvl. Od 260lvla expie na rot elementalach exp ok. 1800-2200k/h. Co polecacie kiedy respawn jest zajęty? Coś z podobnym expem solo istnieje?
banuta, katakumby teamowe czy cos ;p
albo na inq cos karaj
ewentualnie lizard city