Siemanko,
Zamówiłem sobie nowego kompa ale oczywiście bez systemu i mam pytanko - jaki lepszy/wydajniejszy jest windows?
7 czy 8 ?
Muszę wypożyczyć i zgrać na płytę i nie wiem który :P
Wersja do druku
Siemanko,
Zamówiłem sobie nowego kompa ale oczywiście bez systemu i mam pytanko - jaki lepszy/wydajniejszy jest windows?
7 czy 8 ?
Muszę wypożyczyć i zgrać na płytę i nie wiem który :P
Wydajniejszy jest ponoc Win 8, ale tylko o pare procent. Ja mam 8, nie narzekam, tylko z aktualizacjami byly problemy - te nie sa jakby kolejkowane co po czym i troche to wszystko schodzilo.
8.1 to nie będziesz się bawić w ten najbardziej powalony update
7, oszczędzasz sobie masę problemów.
Też obstawiał bym 7. Nie mogę przeboleć tej 8semki. Nie wiem jak to jest z wydajnością w grach, w 8 mogą wystąpić pewne problemy z kompatybilnością, ale na pewno 8 jest szybsza w takich normalnych zastosowaniach. Oglądałem ostatnio filmik gdzie porównywali szybkość systemu na dyskach HDD i SDD w windows 8, i w zasadzie tu i tu było bardzo porównywalnie (bootowanie systemu o 1-2s dłuższe na sdd).
7 najbardziej stabilny i normalny system
Ja używam Windowsa 10 i jestem mega zadowolony. Nie musiałem nawet instalować żadnych sterowników. Tydzień śmigam i żadnych problemów (także z grami). Najważniejsze, że wersja testowa z pełnym wsparciem jest całkowicie za darmo.
Można go pobrać ze strony Microsoftu
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/preview
może działać perfekcyjnie(pomijając wszystkie niedorobki w ui) albo wybuchać codziennie, to jest dopiero alfa
Właśnie mam ten dylemat czy 7 czy 8.1 i szczerze to nadal nie wiem ,ale chyba zainstaluje poczciwą 7 bo chyba jest lżejsza (myle się)? :)
7 mam na terźniejszym PC a 8.1 mam na lapku, lae nie wiem co jest lżejsze i wydajniejsze :)
8.1 Z każdą większą aktualizacja chudnie(!), niektóre nawet miejsce na dysku zwolnily
oczywiście jak masz mocnego kompa(sporo ramu) to dla zwiększenia responsywnosci będzie sobie wesolo cache'ować, ale 8 to ładnie usuwa w razie potrzeby, a nie jak vista :p (potrafi działać fajnie na 1gb ram, ale na 4 jak dzialasz powtarzalnie cache poprawi ci humor)
a co z aktualizacjami na 8.1? :D i aktywacja?
Tzn? Jeśli już wybierasz 8mkę to koniecznie z aktualizacją do 8.1.
Chodzi o zablokowanie aktualizacji żeby mi nie zablokował się