Jak informuje CM Tjured na forum tibia.com za tydzień(planowane) jest testowanie funkcji nowego serwera "Retro Pvp".
http://forum.tibia.com/forum/?action...&wasreloaded=1
Co wy na to?
Wersja do druku
Jak informuje CM Tjured na forum tibia.com za tydzień(planowane) jest testowanie funkcji nowego serwera "Retro Pvp".
http://forum.tibia.com/forum/?action...&wasreloaded=1
Co wy na to?
Myślę że mógłbym znów zacząć grać, ale to tylko na tych dwóch serwerach?
400+ wyświetleń i zero odpowiedzi chyba duża część nie ma pojęcia jak wyglądało pvp za czasow np. 7.4 :) pozdrawiam
Będzie dużo powrotów starych graczy, którzy aktywnie obserwują fora/ od czasu do czasu logują na tibiałkę pogadać z ziomkami.
Na retro pvp będą boterzy orani na potęgę, jako że wbicie 45 lvla na sdki trwa 1 do 7 dni :D.
Zwłaszcza, że będzie to zapewne z obecnym systemem hotkey'ów.
Ale co to za retro pvp, jak i tak wszyscy będą mieć odpalonego bota podczas orania? Pojęcie "Fair Play" w tej grze obecnie nie istnieje.
I jeżeli mam być szczery, to trochę się zdziwiłem tym, że tak szybko powstaną serwery retro pvp. Nie wiem po co Cipsoft w takim razie stworzył Quilie i Hyderę, mogli się wstrzymać z startem tych serwerów i uczynić właśnie z Quilii i Hydery Retro PvP.
Mam też nadzieję, że wraz ze startem nowych światów nie spadnie liczba grających na Quilii. Wracając do gry po 5 latach wybrałem Quilie ze względu na dużą ilość graczy, gdyż nie lubię pustych serwerów. A na tych retro pvp na pewno nie zacznę grać, po specjalnie kupiłem pacca do gry na Quilii i nie chce mi się grać od nowa. Wiem, że 60lv+ w dzisiejszych czasach to gówno, ale naprawdę nie chce mi się zakładać nowej postaci, znowu zbierać kasę na wszystkie itemy itd., czyli jeszcze raz przejść przez to wszystko, z czym się męczyłem nieco ponad miesiąc temu. Tym bardziej, że te serwery pewnie powstaną najwcześniej za miesiąc, to do tego czasu powinienem wbić 80 lv swoim ek. No i też skończy mi się pacc i jeżeli będę chciał pograć na nowych serwerach, musiałbym go znowu kupić, a póki co nie mam kasy.
W sumie sam się lekko, oczywiście pozytywnie dziwię czemu tak to szybko robią. Jednak z drugiej strony patrząc zarobili na nowych serwach kupę hajsu, a wiedzą dobrze, iż na nowych serwerach zwłaszcza tych z blokiem transferu zacznie grać maaaaasa i jeszcze trochę ludzi to kasa będzie im lecieć jeszcze ładniej! :)
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze i to tyle na temat xd
chyba nie za tydzień bo na aurora i aurera już to jest
Aurora i Aurera to test servy więc teraz pvp, a za 2 tyg znowu powrót non pvp albo nie wiadomo czego.
Podobno jak test wypali to w ciagu miesiąca możemy spodziewać się nowych retro pvp. Oczywiście one nigdy nie będą retro >cooldowny, mounty,off train, vouchery. Jednak mimo wszystko będzie to lepsze niż to co jest aktualnie, może w koncu ludzie zaczną znowu się szanować, zajmować respy, kolejki etc.
to będzie całkowity powrót do starego pvp? czy dostaniemy w spadku jakieś wynalazki typu pvp bless?
A vouchery? Jest jakieś stanowisko Cipsoftu dot. voucherów na nowych serwerach?
Jak powstaną te serwery to nie powiem-uśmiechnę się, zwłaszcza dlatego że będzie można pooglądać w końcu stare pvp i przynajmniej deska będzie coś kosztowała (20k jak teraz to kpina). Może w końcu ludzie zaczną respektować to, że ktoś zajął przed nim respa (np tomby)
raczej w takie akcje, że ktoś sobie zajął to nie wierze, ale jak go tam "poszczelasz" troszkę to raczej wyjdzie ;d
wytłumaczy mi ktoś różnice obecnego pvp, a tego który będzie retro ?
Powiedzcie mi co to za retro? skoro hotkeye beda dzialac tak jak dotychczas. Kpina
jak sobie wyobrazasz gre w dzisiejszej tibii bez hotkeyow? Ciesz sie z tego co bedzie albo w ogole.
Roznica do obecnego PVP systemu:
Zabija Cie 20 graczy a tylko 2 ostatnich dostaje unjusta a teraz dostaliby go wszyscy?
TOFa nie ma wiec jak padasz od gracza tracisz cale blessy = 120k?
Nie ma zadnych sweepow swapow popierdolony system jak ktos Ci stanie na drodze to przez niego nie przejdziesz = mozna trapowac.
Pozdro i widzimy sie na Retro :D
nie bylo by hotkeyow to by ludzie uzywali botów do strzelania sd i uhania także niech już lepiej są ;)
Bliżej określonej daty powstania tych nowych serwerów jeszcze nie ma?
"szczelam", że gdzieś tak +/- miesiąc
smieszy mnie cipsoft, coraz mniej ludzi gra to w koncu robia cos, co juz dawno powinni zrobic, ale jak to sie mowi tonacy brzytwy sie chwyta
As already announced, the free-to-move Hardcore PvP worlds Calva and Calvera will soon turn into free-to-move Retro Open PvP worlds. Please note that after this change, characters that were created there can no longer transfer to Dolera and Inferna.
boze, dlaczego XD
oni nie potrafia nie spierdolic czegokolwiek
Czyli co bo nie rozumiem?
retro servery beda free to move
prosze powiedz ze trollujesz...
Po 6 latach chcialem wrocic do tej gry a teraz chyba sobie daruje...
Nie te nowe przecież. Tylko na calvie i calverze. - chuja mnie interesuja te serwery. Nowo powstałe światy będą bez możliwości transferu.
As already announced, the free-to-move Hardcore PvP worlds Calva and Calvera will soon turn into free-to-move Retro Open PvP worlds. Please note that after this change, characters that were created there can no longer transfer to Dolera and Inferna.
tj
jak juz ogloszono, free to move serwery hpvp calva and calvera wkrotce zamienia sie we free to move retro opvp
w sumie chuj wie czy zamienia tylko calve i calvere na retro pvp czy dodadza tez nowe serwery retro
@cowboy ogarnij sie, podszkol angielski i nie rob syfu. calva i calvera zmieniaja na retro plus powstaja 2 nowe retro morta i mortera.
Będą dwa nowe, których nazw nie wymyślili jeszcze i można swoje pomysły wrzucać na forum i nie będzie na nich transferu. Do tego Calvę i Calverę przekształcą we "free to move retro" żeby reszta też mogła przestać grać na pseudo pvp serwach :D
Morta i Mortera - nazwy nowych retro wybranych poprzez ankietę.
bedzie voucher na nowych retro?
Nie wiadomo, na chwile obecną raczej będzie. Chociaż jest coraz większy spam przeciwko [i słusznie] a Cipsoft z tego co słyszałem zwrócił na to uwagę. Teraz kwestia tego czy ugną się pod naporem graczy, a jak wiemy często tego nie robią.
Konto z kilkudziesięciodniowym voucherem warto mieć na wszelki wypadek. Na tej inwestycji raczej i tak się nie straci.
edit:
Also, our position concerning vouchers is still the same and won't change. - Tjured na tibia.com w proposals.
Jak widać vouchery usilnie chcą zatrzymać, kolejny błąd Cipsoftu.
wlasnie dlatego pytam bo chce sobie ewentualne konto sprawic
Poza zmianami pvp będą jeszcze jakieś istotne zmiany ? No i mam rozumieć, że klient będzie taki jak na pozostałych serwerach ?
hehe typowe, transfery przez calve