Witam, potrzebuję auta do szkoły, budżet 2,5k xD najleoiej benzyna+gaz ewentualnie stary diesel zeby opal lac. co polecacie?
Wersja do druku
Witam, potrzebuję auta do szkoły, budżet 2,5k xD najleoiej benzyna+gaz ewentualnie stary diesel zeby opal lac. co polecacie?
Matiz, Corsa, Seicento, Passat B3
Coś z większych?
Daj więcej kasy będzie coś z większych.
Może Audi 80 B3 albo uda Ci się znaleść Audi 100 C3
Masz już dosyć sport wybór za 2.5k
Naprawdę tak ciężko przefiltrować sobie allegro? Weź golfa 3 z silnikiem TD. Ten motor przeżyje jeszcze Ciebie, a spalać będzie 5 litrów
espero
peugeot 306?xd
10l gazu na 100km albo z 6l ropy (wleje opał). Kasy mam więcej na auto, ale potrzebuję go jedynie do dojazdów do szkoły, (jeżeli będę chciał się pobujać to wezmę auto rodziców xd). a nie chce wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy na zbędą rzecz.
@ audi 80
@ bmw e36
@ golf 3
@ jakies volvo
??
Masz kurrrwa wybierz sobie dodatkowo miejsce w którym mieszkasz i spacerkiem auta oglądaj :X
Coś puka? Następny. Silnik kopci? Następny i trafisz w tydzień perełkę i się będziesz cieszył.
A od siebie dodam, żebyś nie zwracał uwagi na markę, rok czy przebieg. W takich pieniądzach znajdź po prostu to co Ci się podoba i jest w dobrym stanie faktycznym!
Lanos
Saxo (dieselek pali tyle co nic)
Uno (1,1/1,4 gaz)
Punto
Civic III (1,4 gaz)
Corsa b
Mnostwo mozliwosci xd ja bralbym punto 1,2 gaz albo dieselka, ale nie wiem jakie pojemnosci sa dostepne. Ewentualnie korsarza 1,4 gaz albo 1,7 d :d
Saxo tez fajne autko, a dodatkowo ocynkowane, wiec rdza nie rusza
Wydaje mi sie ze seicento dobry wybor by byl i zwrog uwage na takie rzeczy jak opony zimowe zeby byly i co powymieniane
Za 2,5k to zapomnij o JAKIMKOLWIEK BMW :P
Jak uda Ci się kupić audi 80 czy golfa III w rozsądnym stanie, to już będzie sukces.
>Bmw e36
>jakieś volvo
Hahaha bo jebne jaki cebulak xDDD bejca mi sie marzy xD
Golf 2 lub 3 to najlepsza opcja, stara fiesta lub może ford "ka"
Może matiza znajdziesz w tej cenie
Jak masz do tej szkoły mniej niż 8 km to ja bym wolał kupić jakiś wypasiony rower niż trupa starszego od Ciebie i jeszcze pewnie do włożenia drugie tyle w niego.
@Loo King ;
Jedynym cebulakiem to jesteś Ty, jakbym chciał to mógłbym kupić e46 po lifcie, tylko mam na kompletnie wyjebane, auto traktuje jako środek lokomocji a pieniądze wolę inwestować w inne rzeczy, nie pozdrawiam.
Moze jakas toyote starą. Ciezko je zajechac.
No to po co szukasz, przeciez wystarczy ci fiat 126p albo cientara. Na nic innego Cie nie stac/nie chcesz wydawac.
@ audi 80
@ bmw e36
@ golf 3
@ jakies volvo
Nie nie kupisz i nie rozgladaj sie nawt bo za 2.5 tysiaca to sie opony do samochodu kupuje, a nie cale auto.
Pozdrawiam.
Dziękuję, za wszystkie odpowiedzi, można zamknąć.
Głupotą jest w ogóle na te auta patrzeć mając 2,5 tysiąca. Maksimum od VW to jest Golfik 2, a to i tak w opłakanym stanie. Te auta trzymają cenę, ale za to takie Dełuu już ani trochę.
Rdza je zajechała, a właściwie dzięki niej zniknęły i w ogóle ich nie ma. Starych Toyot jest jak na lekarstwo, bo po prostu nie wytrzymały blachy, a jeśli jakieś jeszcze istnieją, to są na dwa buty.
Mówimy oczywiście o Toyocie do 2,5 tysiąca, bo za 6-7 można już jakiś konkret kupić.
Bo po pierwsze nie lubię małych aut, po drugie taką corsa 1,2 czy tico 1,0 strach wyprzedzać jeża na drodze nie mówiąc już o jakieś ślamazarnej "elce" albo ciągniku, większe auto z pojemnością 1,6-2,0 ma trochę więcej koni i raczej nie bez obawy będę mógł wjechać na lewy pasy aby wyprzedzić jakieś auto.
Mam wrażenie, że trochę gubisz się w zeznaniach. Najpierw mówisz, że potrzebujesz auta taniego, również w utrzymaniu. Potem mówisz o wyprzedzaniu na drodze. No niestety, musisz wybrać. Za 2.5k auto z silnikiem w takim przedziale, jaki podałeś będzie palić kosmiczne ilości paliwa. A wyprzedzanie corsą albo matizem? Przecież potrzebujesz go tylko do tego, żeby podjechać do szkoły, wiele wyprzedzania zapewne nie będzie.
A w ostateczności zredukujesz bieg i taki ciągnik czy elkę wyprzedzisz spokojnie.
Nie Twój interes
W jakich zeznaniach? xD
Do szkoły mam 14km w jedna stronę, jadę główną krajową drogą, jest od zajebania jakiś traktorów (z pobliskich pół), ciężarówek, 'elek" i innych głowien
Golf 3 1,9 75km spali mi z 5 opału, rzeczywiście drogo 15zł na 100km.
Temat do zamknięcia bo zamiast pisać sensowe posty to większość ma jakieś problemy, proszę się już nie wypowiadać.
Otoz moj bo nie chcialbym zeby wiesniak w rozkurwionym e36 zabil mnie albo kogos z mojej rodziny na drodze bo jezdzi rozpadajacym sie na trzy samochodem, na ktory go nie stac. Stac Cie co najwyzej na cientare w dobrym stanie moze jakiegos seitka w gazie, taki masz szeroki wybor.
Ewentualnie mozna szukac jakiejs okazji/perelki, ale tego na forum nie zrobisz. Jezdzisz i ogladasz kazde auto, za 2.5 klocka sie nie wybiera marki czy modelu tylko kupuje to co jest tylko troche zniszczone, a nie totalnie rozjebane.
Po mojemu skoro masz trochę kasy to może warto zainwestować w jakiś nieco droższy samochodzik. Wiadomo zawsze ładniej wygląda , sprawny , bezpieczniejszy, nawet ludzie Cię inaczej postrzegają, bo nie oszukujmy się jak zajedziesz do teściów tico co rdza po klamki , a jakimś innym schludnym samochodzikiem to też będą inaczej na Cb patrzeć. ;)
Ja bym sie bal jakims bmw za 2 klocki wjechac nawet na prawy pas, nie mówiąc juz o lewym :d A swoja droga, skoro masz dojezdzac tylko do szkoly, to nie sadze zeby to bylo dalej niz 20km. Naprawde musisz w tym czasie wyprzedzac i szalec na drodze?
a tico chyba nie ma z litrem pod maska. one byly tylko 0,7 z tego co wiem xd co nie zmienia faktu, ze jak na swoja moc to zapierdalacz jest :d
rover 400/200
*części tanie
*utrzymanie tanie
*spalanie niskie
*moc ma
widze magika w temacie mamy
mam 2,5k chce auto zeby jezdzic 14 km dziennie musi miec 2 litry i 170 koni zeby bezpiecznie wyprzedzic ciagnik albo motorynke
za 2,5k jak ktos to dawno temu ladnie powiedzial mozna sobie trumne kupic ;) Na twoim miejscu kupilbym sobie skuter, teraz na prawko b (musisz miec 3 lata) mozesz dorwac jakas 125 i pewnie ze 80-100 km/h poleci, gorzej zima ;) Ale w sumie ta twoja bmw za 2 klocki zima tez nie odpali wiec na jedno wyjdzie
Boże jak wy pierdolicie..
Nie wszyscy mają starych którzy przynoszą co miesiąc 40 tysięcy do domu i kupują swoim dzieciom samochody. Moje pierwsze auto kosztowało 400 (czterysta) złotych. Za drugie zapłaciłem tysiąc. I co? Żyje. A auta żyją po dzień dzisiejszy (dostałem niedawno wezwanie ws zdjęcia z fotoradaru)
Jak się szuka to się znajdzie, nawet 2 litrowe i 170 konne dziadostwo.
2 minuty szukania.
http://img33.olx.pl/images_tablicapl...6-szczecin.jpg
http://olx.pl/oferta/audi-100-c4-2-8...tml#e4b1fa663a
http://img16.olx.pl/images_tablicapl...pg-krasnik.jpg
http://olx.pl/oferta/chrysler-stratu...tml#e4b1fa663a
http://img30.olx.pl/images_tablicapl...ce-slaskie.jpg
http://img30.olx.pl/images_tablicapl...ce-slaskie.jpg
Ja również rovera za 1700 puściłem, silnik do miliona km dociągnie jak się zadba, rdza była usunięta ale zapewne po zimie ruda wyskoczy. Sam kupiłem go za 3k 3 albo 4 lata temu :)
Jeśli te auta są w dobrym stanie technicznym to niech i skrzynkę browara kosztują. Moi wujkowie mają na dojazd do roboty golfy 2 kupione za grosze i chwalą sobie, bo w zimę Mercedes A klasa odpalić nie może a golf daje rade. A młody jak autem ma się rozpierdolić, to zrobi to i w złomie i w m3.
Czym ty za te 4 stówki jeździłeś :D
@Loo King ;
Na prawdę jesteś taki przyjebany czy szukasz zaczepki? Dodałeś sobie 100 koni i piszesz jakieś bzdury, nie wypowiadaj się więcej.
za 2.5k można civica dopaść. przed 2000 rokiem
Tylko szukaj sedanów, bo coupe lubione są przez katów :D
Golf 2 1.6 benzynka, mialem polecam :)
Brak wspomagania nie jest na tyle uciazliwe, a przyspieszal duzo lepiej niz aktualny mercedes a140.
I byl wygodniejszy... kupilem za 2k, sprzedalem za 1700 a byl w naprawde dobrym stanie. Sa gdzies zdjecia, chyba furmanki torgowiczow.
Jak golf 2 to tylko 1.6 diesel bez turbo.
No i ten temat trochu stary już, ale można chyba kontynuować, bo nazwa jest bardzo ogólna.
Co powiesz na Skodę Felicię 1.3 w gazie? Do kupienia za 2,6k. Znajomy sprzedaje, dużo przy niej zrobił, jak jesteś zainteresowany to daj znać.